vrijdag 1 februari 2019

Amsterdamse Waterleidingduinen: januari, Sneeuw!!

Eindelijk....
Ik zat hier al vanaf half december op te wachten...
kou en sneeuw.


Gelukkig kon ik een dagje extra vrij krijgen en had ik een part time dag al goed omgewissseld zodat ik op 23 en 24 januari kon genieten van wandelingen in de sneeuw en natuurlijk herten en vosjes in het winterse landschap.Zo heerlijk om door de knisperende sneeuw te wandelen, en zo lekker als er een klein beetje zon bij komt.damhert man in de sneeuw Het eerste vosje liet zich al snel zien.
Wat was het genieten, plat liggend in de sneeuw (toch een keer dat ik blij ben met een regenpak).En nummer twee kwam ook even kijken


 Ze hielden elkaar goed in de gatenPiepen naar de andere vos.... door het lage standpunt werd alle sneeuw wat wazig en door het overbelichten kreeg ik een soort High Key effect.Daar is de andere vos en ze zoeken elkaar op....
Ik had de witbalans op schaduw gezet en twee streepjes overbelicht, deze keer wilde ik geen blauwe sneeuw.  De foto's  kwamen zo uit de camera, heb alleen alles iets lichter gemaakt omdat, ondanks overbelichten, de vos nog te donker was.Onderonsje, verder dan dit kwam het niet want een auto van Waternet kwam langs waardoor de vossen ieder een andere kant op gingen. Een stukje verderop een derde vosBanjerend door de sneeuwonderweg...De eerste dag zit er bijna op, op weg naar de uitgang zag ik nog dit lieve tafereeltje: "mama, ik heb een geheimpje, ik zal het in je oor fluisteren". 


De donderdag zou een mooie zonnige dag worden. Maar helaas, het was behoorlijk donker en grijs, dus de landschapjes komen niet goed uit de verf.Maar een wit landschap zien we in Nederland helaas niet meer zo vaak..De wilde zwanen zijn er nog steeds, ze zaten redelijk vlak bij de kant maar gingen er toch vandoor toen ik voorzichtig dichterbij kwam.
We kregen zelfs nog een sneeuwbuitje, en even later was daar ook weer een vosje, een oude bekende.


 En wat komt er nu uit de lucht vallen...


 SneeuwvosNou, ik ga weer...


Wat was het genieten, twee dagen is nog te weinig en helaas was het niet koud genoeg dat alles goed bleef liggen. Ik hoop nu nog een keer iets met verse sneeuw en rijp op de bomen, takken, struiken ect...te doen, want dat is er nu een beetje bij in geschoten, en ik zag ook bijna geen wit meer op de bomen.. Dus......ja, ik wil nog een keer een koude periode met wat sneeuw, dit smaakt naar meer.

24 opmerkingen:

 1. Zo, wat prachtig deze foto's van de vos in de sneeuw, word er jaloers van (zit met griep thuis) Van harte gegund hoor, echt genieten is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Ghita wat moet jij genoten hebben dit is wel twee vrije dagen waard, dit wil iedereen wel zulke heerlijke momenten in de sneeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk toch als je zo dichtbij de AWD woont dat je er op dat soort dagen heen kunt gaan (als je vrij krijgt). Ooit hoop ik dit ook eens mee te maken. Tot aan die tijd geniet ik van jouw prachtige foto's!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ghita, prachtig om weer eens wat winteropnamen te zien. De vossen werken weer prima mee. Ja dat lage standpunt is meer dan de moeite waard!!! Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,
  Schitterend blog van de sneeuw met de vossen in de AWD.
  De wilde zwanen mogen er ook wezen hoor.
  Dit is echt genieten, jammer dat het zo ver weg is van hier, anders was ik er ook wel heen gegaan denk ik, alhoewel ik wel 5 weken ziek ben geweest, ik heb hier ook nog geen foto gemaakt.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Ik moet altijd in mijn binnenste lachen zoals jij die Vossen weer mooi kan fotograferen in de sneeuw, je komt ze ook altijd tegen dat is wel geluk hebben. Ook de landschappen zijn mooi.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ghita,
  Nou jij bent op je wenken bediend met al die sneeuw. Je hebt er fantastische beelden aan overgehouden.
  Zo super hoe jij weer die vosjes weet te fotograferen. Echt een genot.
  Ook dat landschap is erg mooi (foto 2). Mijn favoriete uit deze mooie serie zijn: 2, 3 en 17.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Ghita,
  Wat een geweldige serie met de sneeuw maar vooral dat die vosjes echt ook komen het lijkt wel of ze je ruiken .Het landschap is overigens erg mooi. Duidelijk 2 vrije dagen waar je volop van hebt genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lichtelijk jaloers hier hoor ;) prachtige winterse sfeer!
  Groetjes Jannette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een jaloers makende serie Ghita.
  Wat wil je nog meer een prachtig landschap, sneeuw en de vos.
  Meer kun je niet wensen, pracht foto's.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zal jij genoten hebben! Mooie serie waarvan nr 7 mijn favoriet is, prachtige frisse winterplaat met een hele mooie houding van het vosje.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ghita,
  Wat een geweldig mooie Post! Ik heb heerlijk mee genoten! Wat een prachtige foto's van het sneeuwlandschap én de twee reetjes. Maar vooral van de vosjes! Jaloersmakende platen, wat een sfeer!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Diepe buiging, wat een droom blog.
  Jouw kerstkaarten zijn inmiddels gemaakt.
  Je hoeft er alleen nog maar een postzegel op te plakken.
  Stuk voor stuk meesterwerkjes.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Thank's for sharing these stunning photos.
  Have a nice Sunday
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Ghita,
  dat had je goed geregeld, dat je juist die twee mooie sneeuwdagen in de AWD kon zijn.
  Wat ziet dat er dan mooi uit daar; en vossen in de sneeuw: dat is het allermooiste. Zeker jouw foto's daarvan. De twee hertjes zijn ook top.
  Ik geniet al geweldig van dit blog.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Ghita,
  Prachtige winterse beelden vanuit de AWD. Ik was er meteen de eerste dag (dinsdag) en had toen eigenlijk wat jij de donderdag had. Wel verse sneeuw maar alles was toch wel erg grijs en grauw. Woensdag was een betere keus geweest. Met zo'n zonnetje erbij ziet alles er net een beetje frisser Je schrijft dat we tegenwoordig nog maar weinig witte landschappen zien in Nederland, maar volgens mij is het de laatste paar jaar toch wel elke winter raak geweest. Het duurt alleen niet zo lang...
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Ghita,

  Zo, dat is nog eens uitpakken zo met de vossen in de sneeuw, dit zijn beelden waar je een dagje, of twee, in de kou graag voor over hebt. Prima dat je zo voor het lage standpunt gekozen hebt, dan komt de sneeuw nog massaler over. Vooral bij nr. 7 is dat echt prachtig. Door het donkere weer ben je zelf niet zo tevreden, maar ik vind de compilatie van de landschappen toch ook heel mooi.
  Zou graag eens met sneeuw de vossen in de AWD willen fotograferen, maar voordat je van hieruit door de sneeuw met de auto daar bent met alle risico's van dien is het licht en misschien de sneeuw al weer weg voor je daar bent.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Extraordinarias fotos del zorro en la nieve, son todas espectaculares. Enhorabuena por este trabajo, saludos desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Ghita, ik ben toch wel een beetje jaloers op die prachtige foto's die je elke keer maakt van de vossen, zeker nu je ze ook zo mooi in de sneeuw hebt kunnen fotograferen. Dat er geen zon te zien was geeft aan deze foto's een mooie subtiele waas en geeft weer hoe koud het was. Heel geslaagd.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Ghita,
  werkelijk een schitterend blog met deze vosjes en hertjes in de sneeuw.
  Sneeuw en vossen staan al heel lang op mijn wensenlijstje en ooit zal dat er ook van komen maar of de foto's dan net zo mooi worden als die van jou betwijfel ik. Ik heb enorm genoten van deze prachtige sneeuwplaten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  IWIN89

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita