zondag 10 februari 2019

Amsterdamse Waterleidingduinen: nog meer winterse plaatjes

Eind januari en de eerste dag van Februari was het nog eventjes winter.
Ik hou van de winter, de kou, sneeuw..... 
Dus ik kon het niet laten om maarliefst 2 dagen achter elkaar de Waterleidingduinen te bezoeken.
Een donderdag die zonnig begon en overging in een koude mistige middag en dan de vrijdag.....een ochtend met een prachtig sneeuw landschap en een middag met dooi, natte sneeuw en miezerregen.
Van alles wat.Dit zie je niet zo vaak, een wilde zwaan op een heuvel. En dan met het winterse landschap, een laag standpunt zodat de bomen in de achtergrond wegvallen, maakt het winterplaatje compleet.

Damhertjes in het berijpte landschap in de ochtend zon..Het was maar een dun laagje, maar het gaf mij toch wel het winter gevoel.Mosje met de sporekapsels, op de voorgrond nog wat ijs dat door het zonnetje snel weg smoltSporekapsel met een druppel en nog wat ijs onderin
Tegenlicht.....voor dit soort opnames moet ik gewoon meer tijd nemen, maar ik wilde meer zien vandaag dus liet het mos voor wat het was en ging op zoek naar de watervogels.En dan zie je dat de wilde zwanen dichtbij zitten, je ze van een laag standpunt kan fotograferen en er ook geen andere mensen in de buurt zijn...... yess.....Ik kon foto's blijven maken, heb er een heleboel die mooi zijn geworden, maar voor de blog moet er een keuze gemaakt worden....

Terwijl ik bezig was met de zwanen, zag ik het licht veranderen, ik keek even op en zag mist opkomen. Het ging razendsnel...de zon ging nu schuil achter de lage wolken.


En ook boven het kanaal ontstond mist, en zo is de sfeer ineens heel anders
Het groot Zwarteveld ging ook schuil in een deken van mist...
Ik zag een grote groep krooneenden in de zwanenplas, maar door de mist waren ze niet te fotograferen.Mistig winterlandschapDamhert in de mist, mooi een met de omgeving.


Aan het einde van de middag kon ik nog een mooie serie van een vosje maken, die bewaar ik voor een volgende blog.

~~~~

Vrijdag 1 februari, al om half 9 was ik in de duinen, omdat ik nu het landschap wilde fotograferen waarbij alles nog wit was, dus ook de bomen. Helaas was het nogal somber weer, waardoor het in het eerste uur echt te donker was om foto's te maken.Gelukkig kon ik het winterlandschap toch nog vastleggen.Sneeuwboom


 Het zwarteveld kanaal
De wilde zwanen waren er weer, bij het bruggetje over het zwarteveld kanaal, ik had veel meer foto's maar door de slechte lichtomstandigheden kwamen deze niet door de blogselectie.Ook een bekend stukje waterleidingduinen,  altijd mooi met die spiegelingIn het infiltratiegebied kwam ik deze keer geen wilde zwanen tegen, maar wel deze knobbelzwanen, op afstand.

Damhertje , zonder de sneeuw was het nauwelijks opgevallen zo tussen de takken


 Portretje van een vos in de sneeuw
Vanaf een uur of elf begon het te dooien en kwam er steeds meer groen en bruin van het landschap tevoorschijn.Deze mooie vos kwam ook nog even nieuwsgierig kijken.

De dooi zette door, er kwam een flinke bui aan....natte sneeuw.
tijd om terug te gaan naar de uitgang, mooier zou het toch niet meer worden...

Onderweg naar de uitgang..een damhertmannetje in de natte sneeuwbui.

Wat een feest, 2 dagen in winterse sferen in de duinen. Echt heel jammer dat de winterperiodes steeds maar 3 dagen duren en het daarna weer overgaat naar herfst met storm en regen. Maar ik had dit jaar heel veel geluk dat ik ook deze winterse periodes niet naar mijn werk hoefde en volop kon genieten in de duinen.

In de volgende blog nog andere foto's die ik in januari en februari maakte maar door de winterblogjes zijn blijven liggen.


20 opmerkingen:

 1. Het was maar kort, maar wel genieten. Mooie foto's heb je weer gemaakt. Ik hoop dat er binnenkort nog een vervolg komt op de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige serie winter foto's Ghita.
  Wie weet hoe lang we hier weer op moeten wachten, je hebt in ieder geval je kansen goed benut.
  De wilde zwanen zijn echt super, die springen er uit voor mij.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mosje in tegenlicht is heel fraai maar ik snap dat je meer wilde zien met de sneeuw. De vosjes in de sneeuw doen het ook goed. Leuk zoveel Wilde zwanen met de jonge vogels erbij.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,
  Wat een mooie beelden. Prachtig die natuur en met dat water.
  En wat heb je dat zwanenkoppeltje mooi zo samen. Ook dat hert staat er erg mooi op. En ja, die vosjes....echt zo mooi!! Fantastisch zo met die sneeuw.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een mooie foto´s heb je gemaakt met de sneeuw Ghita.
  Zoveel lag er hier jammer genoeg niet.
  Al vind ik de sfeerfoto´s van de mosjes ook erg mooi gefotografeerd.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Ghita,

  Mooie opnames heb je gemaakt . Hier lag toch echt wel wat meer . Dat vosje vind ik schitterend .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ghita, weer een prachtige serie. Wat is er mooier dan een wilde zwaan in de sneeuw!!!!Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Ghita,
  Genieten voor jou en de kijker van wat je hebt waargenomen in de sneeuw. Het was een succesvol geheel. De vos blijft toch wel een van de favorieten om te zien.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Ghita,

  Wat is de winter toch mooi hé?
  Vooral door de ogen van jouw camera, die vosjes..... GE-WEL-DIG!!!
  Mijn persoonlijk favoriet zijn deze ronde de mosjes.
  Die hebben ondanks de koude toch prachtige warme kleuren.

  Kom maar op met nog meer winter :-)

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ghita,
  Als je dit in de omgeving tegen kunt komen en dat allemaal met zo veel liefde kunt vastleggen, hoef je nooit meer ergens anders heen met vakantie!! Wat een weelde, supergave landschapsplaten, beeldschone moskapsels, prachtige wilde zwanen wat is die mist ook mooi.En de reeën en vossen in de sneeuw fantastisch!! Ik zit er gewoon bij te zuchten omdat het allemaal zo mooi is!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ghita,
  Prachtige winterse beelden op dit blog. Je hebt erg mazzel gehad met de wilde zwanen. Ik heb ze één keer over zien vliegen... Vooral je eerste plaat is erg fraai! Verder stelen de sporenkapsels voor mij de show, vooral de derde. Jammer dat je daar niet meer werk van kon/wilde maken ;-)
  De vossen weten jou ook altijd wel te vinden, hè? Of is het andersom?
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig, alle vertrouwde beelden in de sneeuw. Wat is sneeuw toch mooi! Ik vind je sporenfoto's ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Ghita,
  je hebt weer goed gebruik weten te maken van de korte sneeuwmomenten. Heerlijk om deze mooie beelden te zien. Je openingsfoto is wel de topper: wat een prachtplaat!

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Ghita,
  je hebt een knappe serie winterbeelden kunnen maken, die de sfeer goed weergeven. Jij hebt de wilde zwanen op heel andere plekken gezien dan ik, maar wat maakt dat uit. Je hebt in ieder geval de kans gehad om er mooie platen van te maken. En dan die vossen weer. Jij hebt duidelijk iets waardoor ze je weten te vinden. In ieder geval heb je weer prachtige vossenplaten kunnen maken.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zucht........... hier kan ik alleen maar van dromen :-)
  Zo mooi is dit zeg. Je openingsfoto van de wilde zwaan in de sneeuw is werkelijk fantastisch maar ook de andere foto's van de zwanen en uiteraard de vosjes in de sneeuw. Dit is genieten met een grote G.
  Je sporenkapsels met druppels zijn heel sfeervol.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Ghita,

  Prachtig sfeervol winterblog zeg. Ik vind wilde- maar ook kleine zwanen fantastisch mooie vogels en zoals jij die zwaan op dat heuveltje in de sneeuw gefotografeerd hebt is echt subliem. Ook bij de overige mooie lage standpunten. Je hebt het blog gelardeerd met enkele landschapsfoto's en i wil er vooral nr. 15 uitpikken, op de een of andere manier blijft die steeds mijn aandacht trekken, ik vind het een hele fijne compositie met die invoerende lijnen van de graspollen. Ook je vosjes zijn van een lekker laag standpunt gefotografeerd, klasse.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  IWIN89

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wederom weer prachtige foto's. Echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita