maandag 18 februari 2019

Waterleidingduinen varia: januari- Februari

Omdat ik de sneeuwblogjes voor heb laten gaan, zijn er nog wat foto's van januari blijven liggen.Een mooie dag in januari, het werd eindelijk kouder, en er had zich een heel klein beetje rijp gevormd, dat op dit zwammetje nog goed te zien was.Windstil en zonnig....mooie spiegelingenKuifeendjes..dodaarsBrilduikers, erg ver weg....

En weer ontbreken de grote zaagbekken. Ik heb ze gezien, heb ook foto's gemaakt, maar ik vind ze gewoon steeds niet mooi genoeg.....
Vlak bij de uitgang, de zon was al onder, en de lucht kleurde zo mooi. Dan is dit bekende boompje een dankbaar foto onderwerp.
Koolmeesje in de duindoornstruikGroepje wilde zwanen, lekker dichtbij...Mooi vosje....
Eindelijk had ik de juiste omstandigheden om mooie vossenfoto's te maken...
1. de juiste camera (mijn nieuwste Lumix, FZ-2000)
2. Maar twee andere fotografen die net als ik ruim astand hielden en het vosje zijn gang lieten gaan.
3. Geen snuffelende of kauwende vos (dan maak ik al geen foto's)
4. de vos zat relaxed op een mooie plek met een fijne rustige achtergrond en genoeg ruimte ervoor om van afstand te fotograferen en in te zoomen.Een vos zoals je een vos verwacht....
Alert


Op haar hoede...Een beetje nieuwsgierig
Roodborstje, het begon die middag zachtjes te sneeuwen (natte sneeuw)Een zonnige middag....wilde zwanen, erg lastig te fotograferen met het harde zonlicht. Een jonge knobbelzwaan vloog over
En de oude rekel, de brombeer, liet zich sinds heel lange tijd weer eens zien.Een mooie afsluiting van een gezellige dag.

Dit was nog even wat achterstallig fotowerk. Afgelopen dagen was het echt lenteachtig. De volgende blog komt dan ook niet vanuit de AWD maar zal een impressie zijn van de lentebodes dichtbij huis.

24 opmerkingen:

 1. Heerlijke beelden weer! Ik had nog wel wat meer winters weer willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ghita,
  Schitterende serie foto's laat je zien.
  De zonsondergang en de vliegens jonge knobbelzwaan vind ik echt geweldig.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's maak je zeg, geweldig.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ghita, de vossen blijven toch (terecht) de hoofdrol vervullen. Prachtig Blog Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi, meteen al die eerste van het zwammetje met de rijp is echt een topper.
  En vervolgens wordt het er niet minder op.
  Prachtige sfeervolle luchten, fraaie natuur, gouden lichten en super mooie dieren portretten.
  Het is hier weer maximaal genieten.

  Fijne dag en groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Het verrast mij niet dat je vossen en wilde zwanen laat zien. De zwanen kon je van een mooie plek fotograferen, met een mooi standpunt. Dat je vossen laat zien is inmiddels normaal, ze komen gewoon naar je toe. Als je ze op het juiste moment van de dag tegenkomt en als het dan ook rustig is heb je de gewenste voorwaarden om mooie plaatjes te maken. Het is je weer gelukt.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Werkelijk heel mooi Ghita en dan vooral het vosje. Wat een mooi laag standpunt had je heir en inderdaad mooie rustige achtergrond. Het zijn dan ook echt prachtfoto's geworden. Ook de wilde zwanen zijn onwijs mooi. Ik heb ze alleen van afstand kunnen zien. Je paddestoel emt rijp is ook al zo leuk.
  En Gefeliciteerd met je nieuwe camera :-) Welke telelens gebruik je hierbij?
  Groejtes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ghita,
  Wat een fantastische foto's heb je weer weten te maken.
  Mooi dat koolmeesje met die felle kleuren. Ook foto 6 met die 2 boompjes tegen die fraai gekleurde lucht is erg mooi. En wat heb je die vosjes weer super te pakken. Je laatste foto daarvan vind ik echt super.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook zonder sneeuw zijn de AWD mooi, dat blijkt maar weer. Grote zaagbekken heb ik dit jaar ook niet mooi kunnen fotograferen en Brilduikers willen ook bij mij niet dichterbij komen. Wilde zwanen heb ik toevallig afgelopen zaterdag eindelijk redelijk dichtbij gezien, maar ja: keihard licht. Dat mooie weer is ook niet alles. De FZ2000 lijkt een mooie verbetering (t.o.v. de 200) met een grotere sensor en meer pixels. Alleen de continue f/2.8 ga je misschien een beetje missen.. De foto's zien er in ieder geval goed uit, vooral die van de vossen zijn fraai.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Ghita,
  foto 15 van de opstijgende zwaan vind ik prachtig; ook je openingsbeeld (berijpte paddenstoel)en natuurlijk de vosjes zijn top. Heerlijk blog weer.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ghita,
  Je heb alles weer mooi gefotografeerd, de rijp op de paddenstoel de Wilde Zwanen en Roodborst en Koolmees heb je alles mooi te pakken.
  En weer die Vos heb je toch iedere keer geluk om hem zo mooi te fotograferen schitterend.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo GHita,
  Wat een mooie foto's .Het roodborstje, de zwanen , het water, de vosjes de een nog mooier dan de ander. Het was weer echt genieten . Wat zul jij genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, Ghita het is weer een prachtige serie. De openingsfoto van die berijpte zwam is fantastisch!
  De landschapsfoto met spiegeling is ook een plaatje. Mooi standpunt en wat een rust straalt er vanaf. Natuurlijk zijn je wilde zwanen mooi, zeker die jonge opvliegende, en de verweg brillies ook. De kuifjes staan er mooi gekleurd op. Het roodborstje is ook een beauty, maar je serie van de vossen is weer helemaal top! Je nieuwe camera voldoet dus uitstekend!
  Alvast fijn weekend.
  groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige serie, daar word ik gewoon rustig van. Jammer van de zaagbek-foto's ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Ghita, wilde zwanen die heb ik dit jaar helaas niet kunnen zien. Zo gaat dat soms. In elk geval heb jij je hart weer op kunnen halen en met resultaat weer prachtige foto's. Ook de vos staat er weer super op. Helemaal wow. Gefeliciteerd met je nieuwe camera. Dat je er maar veel plezier van zal hebben.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie serie, de vossen erg mooie achtergrond, gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Ghita,

  Mooi licht had je zeg bij de kuifeenden en de dodaars. Je vossenfoto's zijn als vanouds, echt fantastisch met dat lage standpunt waardoor je die fijne onscherpte op de voorgrond gekregen hebt. Wilde zwanen op nr. 14 ook heel mooi met die interactie naar elkaar, hij is bijna symmetrisch. Inderdaad jammer van het wat harde licht bij de knobbelzwaan wat vooral in de vleugel te zien is. Is altijd lastig dat witte bij fel zonlicht, ook bij zilverreigers en lepelaars, je moet vaak zover onderbelichten dat de omgeving weer veel te donker wordt. Heel fijne lucht en compositie bij nr. 6

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Ghita,
  wat is de AWD toch een mooi gebied. Vooral de tweede vossenfoto vind ik top! Die van achteren genomen is...
  Kan zo boven de bank :) De andere foto's zijn ook gaaf natuurlijk. Zeer de moeite waard om ze te laten zien.
  Groet, Geert
  www.stieltjeskanaal.com

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hai Ghita,

  Een reactie op je drie AWD-blogjes in 1x.
  Prachtige sneeuwbeelden met de vos en dan natuurlijk de beelden met een heel laag standpunt als toppers. Dat geeft foto's toch zo'n enorme meerwaarde mee. Het onderwerp krijgt alle aandacht en dat zie je bv ook in de foto van de twee wilde zwanen van 10 februari. Ook dat is een geweldige foto. Ook in dit blog zijn de foto's van de vos met dat lage standpunt de toppers. Je laat met grote regelmaat vossenfoto's zien, maar het blijft iedere keer heerlijk om naar te kijken. Vooral de foto's waar je door het gras heen fotografeert en daarmee onscherpte in de voorgrond creeërt zijn super. Succes met je nieuwe camera. De beelden zien er in ieder geval goed uit.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hebt de vos zeker erg mooi kunnen fotograferen Ghita, ziet er heel mooi uit.
  En niet alleen de vos, ook je andere foto's mogen er zijn.

  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  IWIN89

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita