donderdag 25 oktober 2018

Boshut Sallandse Heuvelrug Oktober 2018

Op een  zomerse dag in oktober ben ik samen met Miranda naar de boshut van Arjan Troost geweest. De hut ligt in een prachtige omgeving van de Sallandse heuvelrug.
Ik had stiekem toch wel wat wensen, maar bij hutfotografie weet je het nooit, het kan per dag zelfs heel erg verschillen.Het licht was prachtig en er stond weinig wind.
We zaten nog maar net (rond negen uur) of het was al meteen druk met badderende vogels: 
vooral de kool en pimpelmezen, maar ook kuifmees en appelvink waren van de partij.
Ook de eekhoorn bracht een bliksem bezoek......

dat was een goed begin.Koolmeesje in het warme ochtendlicht
Kuifmees in bad, met een kool en pimpelmees die een beetje in de weg zaten.....Appelvink
En daar is mijn roodharige vriendje, de eekhoorn.
Snel even wat drinkeneen nootje zoeken en....wegwezen... jammer genoeg bleef het bij een kort bezoekje in de ochtend.


Maar ineens na een uur...werd het heel stil. Zou er een roofvogel in de buurt zijn. Die sperwer stond wel op mijn wensenlijst. Nee...die kwam niet. 

De vogels bleven komen, maar veel minder frequent als in het eerste uur.
De wind trok behoorlijk aan en ja...het is herfst dus al snel lag de vijver vol met bladeren en kleine takjes....dit is op enkele foto's wel te zien. Maar je gaat natuurlijk niet steeds de hut uit om de vijver schoon te maken, dat zou de vogels alleen maar verstoren.


Vink (m)


Sijsjebadderende koolmeesMet het mooie licht en de herfstkleuren heb ik toch van de gewonere soorten leuke foto's kunnen maken.grote bonte specht (m)

De grote bonte spechten speelden deze dag wel de hoofdrol, ze waren heel veel aanwezig, soms met drie tegelijk, en ze namen ook plaats op mooie plekken....ik had natuurlijk nog meer foto's maar als ik alles plaats wordt de blog te lang.


zwarte mees?RoodborstjeBoomkleverin de bekende boomklever houdingKoolmeesHet was een leuke en gezellige dag, geen lange wachttijden, de vogels waren regelmatig aanwezig. In de middag was het wel een stuk rustiger dan smorgens.  We hebben mooie foto's kunnen maken met prachtige kleuren in de achtergrond. En we komen zeker nog een keer terug bij een van de hutten van Arjan.

En die wenssoorten: groene specht, kruisbek, sperwer.....die blijven op het wensenlijstje voor een volgend bezoek.

20 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita, Prachtige foto's van de vogels en de eekhoorn. Bijna alle vogels maar vooral de foto's waar ze op een stammetje zitten hebben een geweldig mooie zachte achtergrond. De drinkende eekhoorn en de foto daarna echt super! De zwarte mees en de kuifmees en de appelvink, zijn soorten waarop je ook altijd hoopt dat ze langs komen. Gelukkig deden ze dat! Een succesvol hutdagje, kun je wel stellen!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige serie. De foto van de drinkende eekhoorn vind ik helemaal super!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ghita,
  Super mooie serie met prachtig gekleurde achtergronden er ook bij.
  De eekhoorn is ook heel mooi, jammer dat je de sperwer niet zag.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,
  Het ene bezoek aan een fotohut is wat spectaculairder dan het andere. Maar buiten de hutten is het niet anders. Ook al heb je veel soorten gezien die je ooit al eerder hebt gezien, mooie soorten zitten er in ieder geval tussen. Een appelvink, kuifmees en zwarte mees zie je niet zo vaak. In het westen lukt het bovendien maar zelden om een eekhoorn op de plaat te krijgen. Ik kan mij voorstellen dat je er een prima dag gehad hebt.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Ghita,

  Wat opvalt in een hoop foto's zijn de mooi gekleurde achtergronden. Die Arjan heeft het mooi opgezet. Hoewel je niet de grootste wenssoorten voor je lens hebt gekregen, mag je toch zeker niet klagen. Met een aantal soorten mag je erg blij zijn en je hebt ze mooi op de foto weten te zetten. Je zwarte mees is inderdaad een zwarte mees. Mooie soort ook. Beetje jammer dat je de kuifmees niet vrij op de foto hebt kunnen krijgen. Maar ja, je kunt nou eenmaal niet alles hebben.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita
  zo te zien is er altijd wel iets te fotograferen in de foto hut het is dan ook een mooie serie.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ghita!!

  ik hier ook weer eens..wat een mooie diversiteit aan soorten
  heb je gezien bij het hutje, wij zijn er ook eens geweest
  en de zelfde soorten die nog op jou wensen lijstje staan, staan ook nog op de mijne,
  wil maar steeds niet lukken, maar wat in het vast zit verzuurd niet, komt vast wel eens goed! een mooie serie foto Ghita, complimenten, heel erg mooie blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie serie geworden hoor ... het was een gezellige dag ... gauw voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker....misschien nog een keer naar Clinge (maar dan in een weekend, omdat het zo druk is op de weg , die kant op... of als het krokusvakantie is..dan is het een stuk rustiger op de weg)...en dan in mei weer naar het oosten.... Toch jammer dat er hier in de buurt niet van die leuke fotohutten zijn.

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige serie heb je er van weten te maken,de Eekhoorn zou ik ook nog wel eens voor de lens willen hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk blog weer.
  Heel veel verschillende vogeltjes die stuk voor stuk heel mooi zijn vastgelegd.
  Maar niet alleen de vogeltjes zijn mooi.
  De achtergronden zijn ook om van te smullen.
  Mooie lieve zachte kleurtjes.
  De combinatie tussen het onderwerp en de vogeltjes en niet te vergeten de eekhoorntjes doen mij mijn vingers aflikken.
  Grote klasse dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ghita,
  Ja, het is een rot end rijden, maar dan heb je ook wat. Ik heb vorig jaar in de tuinhut van Arjan gezeten, maar de boshut was achteraf misschien een betere keus geweest. Mooi licht en achtergrond heb je daar. En ook nog een Kuifmees, die mis ik nog in mijn archief. Moloie serie, enne... er hadden best wat meer GBS-foto's in gemogen hoor. Dat verveelt nooit.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Ghita,
  mooie serie heb je kunnen maken, met prachtige zachte herfsttinten op de achtergrond.
  En ik smelt natuurlijk voor het eekhoorntje. De spiegelfoto is prachtig.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een heerlijk en mooi blog Ghita.
  Wat is de eekhoorn toch weer mooi, vooral zo drinkend bij het water.
  De appelvink hoop ik ooit eens voor mijn lens te hebben, mooi hoor.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie variatie bij deze boshut Ghita en wat vooral opvalt zijn de mooie zachte kleuren in de achtergrond van der meeste foto's. Ik vind je sijsje de mooiste. En hoewel ik afgelopen vrijdag in een boshut hier in het Brabantse wel een aantal wenssoorten voor de lens kreeg (havik, buizerd en sperwer) is het me nog nooit gelukt om een appelvink op de plaat te zetten. Die heb jij er heel mooi op staan. Zo zie je maar dat het inderdaad bij hutfotografie heel onvoorspelbaar is wat je voor de lens krijgt. Fijn blog en die wenssoorten komen een volgend keer vast wel. O ja, de vermeende zwarte mees is inderdaad een zwarte mees.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie serie weer. Die drinkende eekhoorn is geweldig! Ik denk dat het inderdaad de zwarte mees is. Ik heb trouwens nog nooit een appelvink in het echt gezien 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Ghita,
  Jouw dag moet goed zijn geweest, wanneer je met deze rwssultaten thuis komt.
  Want wat een mooie foto's zijn dit. Een mooie variatie van prachtige vogels in hele leuke poses. Mooie achtergronden ook met warme herftkleuren, fantastisch. Ebn dat eekhoorntje is natuurlijk ook helemaal te gek. Dit is een feestje voor elke natuur fotograaf.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Ghita, ik heb ook weleens gedacht daar heen te gaan, maar het is zo'n eind weg.... Hij heeft drie hutten allemaal in die hoek. Ik vind de achtergrond erg mooi uitkomen, vaak is dat niet zo bij hutten. Vaak zitten er lelijke takken in de weg of andere storende dingen. Toch wel leuke soorten hoor, zoals de appelvink en kuifmees. Ik ben net bezig geweest in mijn achtertuin, maar alleen maar die "gewone" soorten, ha, ha. Maar een gewoon soort mooi op de foto is ook super hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Ghita,

  Wat schattig dat eekhoorntje dat water aan het drinken is die weerkaatsing. Je hebt ook mooie achtergrond en de vogels zijn schijnbaar allemaal gewillig als jij ze wil fotograferen. Weer genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Ghita,

  Wat een mooie foto's vooral de achtergronden zijn prachtig.De vogels zijn je wel altijd goed gezind want ze blijven mooi en rustig zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita