zaterdag 28 april 2012

Midweek DwingelderveldLekker een midweekje weg, naar het mooie Drenthe. Wij genoten weer van de prachtige natuur van het Nationaal Park Dwingelderveld, de rust en de vele vogels en dieren rond ons huisje.  

Even lekker een paar dagen weg. Het wisselvallige weer mocht de pret niet drukken. Wij genoten van de rust en de prachtige natuur van het Dwingelderveld. Ons stekkie voor deze dagen was weer het mooie huisje bij Ruinen, aan de rand van het natuurgebied.
Het Dwingelderveld, maandagmiddag. Het wisselvallige weer zorgde wel voor mooie wolkenluchten.

En als het zonnetje dan doorbreekt, is het meteen aangenaam warm en komen de vlinders overal tevoorschijn. Met dit oranjetipje was ik heel blij, dit vlindertje stond al een tijdje op mijn wensenlijstje.


Dinsdag maakten we een wandeling richting de Kraloërheide....een nat heide gebied. Dat het nat was merken we, want het pad was onbegaanbaar, zo drassig. En even later kregen we ook een regenbui over ons heen, dus ons doel.....Holtveen....stelden we uit tot morgen en we wandelden terug naar Ruinen.
In de middag klaarde het weer op en liep ik even naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Lente...deze bloesems zagen we echt overal, gek genoeg had ik maar 1 foto ervan gemaakt.


De witte kwikstaart, ook veel te zien. Helaas wilde hij niet mooi op een paaltje gaan zitten, maar zo in het zonnige veldje is ook goed hoor.


Onder de dakrand van het bezoekerscentrum zitten boerenzwaluwen, ik weet zeker dat hier nestjes gemaakt worden.
Woensdag zou een mooie dag worden, die wat nevelig begon, maar zo wel mooie sfeerplaatjes opleverde.

Het Holtveen, een zeer waterrijk gebied......

 
Bij het Holtveen is een vogelkijk wand. Deze geoorde fuut zat erg
ver weg, maar ja, de kans om er een foto van te maken, laat ik niet
schieten.

Meestal herken ik de vogels wel die we op de wandelingen tegenkomen. Jeroen zag dit vogeltje, het maakte geen geluid maar bleef wel even zitten voor een foto. Moet mijn vogelboek nog maar even raadplegen. (Bonte vliegenvanger, dank René en Coby).


Bij het plaatsje Spier kun je verschillende korte wandelingen maken. Wij pakten de rode route van ruim 5 km op. Erg mooi en afwisselend door bos en hei. Na het rondje, mochten we nog terugwandelen, zo'n 8 km...naar ons aangename huisje.


Ook dit vogeltje was wat stilletjes, maar ik denk dat het een fitis is (lichte pootjes, wenkbrauwstreep, gelige borst).

De Ruiner Schaapskudde. Wij verbleven op een steenworp afstand van de Schaapskooi, dus we konden genieten van heel veel lammetjes.

 
donderdag maakten we een korte wandeling in  de ochtend.'s Middags bleef het regenen, maar we hadden leuk vermaak achter ons huisje.  Net zo leuk als zo'n vogelhutje op de Veluwe, maar dan warm en droog en verse koffie binnen handbereik.

Ik had overal dop pinda's verstopt en hield zo dit eekhoorntje een middagje zoet ( en het eekhoorntje ons).
'savonds wachtte er nog een heel mooi moment achter ons huisje, het begon al te schemeren, dus geen superscherpe foto....

Reeën in de achtertuin. De reebok kwam zelfs nog dichterbij, ongeveer 5 meter bij het raam vandaan, keek even naar binnen en liep weer verder, wat grazen en rustig lopen. Deze beestjes waren beslist niet schuw en leverde ons een fantastisch natuurmoment op.
Een mooiere afsluiter van een midweek op het Dwingelderveld konden wij ons niet wensen.

5 opmerkingen:

 1. Bijzonder mooie plaat Ghita.....prachtig gebied daar.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit een mooi gebied, jullie hebben er heerlijk van genoten. Heel wat kilometers gemaakt en dan zulke leuke herinneringen mee nemen. En het eekhoorntje, wat een schatje.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere ervaring dat de reen zo dichtbij komen! Inderdaad en mooie en afwillende streek qua landschappen daar,

  groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Genieten is dit!
  Dat Eekhoorntje zo mooi, ook je landschappen ik heb er van genoten.
  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekkere foto's Ghita,
  mooi landschap en goede landschapfoto's
  fijn weekend en groeten,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita