maandag 30 april 2012

Een ree in de achtertuin

Op donderdagavond, tijdens ons verblijf in een leuk huisje aan de rand van het Dwingelderveld stond er ineens een reebok achter het huisje, op zo'n 5 meter van het raam. hij keek even naar binnen, vond wat  ie zag niet zo interessant, en liep verder. Ook de reegeit liet zich zien. Maar ook veel bosvogeltjes, een eekhoorn en een paar woelmuisjes. Hoezo boshut? Dit was  onze eigen prive (droog en warm) observatie hut. 


Vanuit ons huisje (Villa Dwingelderveld) keken wij uit op een veldje. Er stond een vogelhuisje vlak bij het huisje, wat struiken en er waren wat bemoste boomstronken.  Een mooie plek om vogels en eekhoorntjes te lokken. Het voer werd opgehangen, de doppinda's werden verstopt.
 
En wij konden lekker warm en droog de bezoekers bekijken en fotograferen. In het begin was het rustig, alleen wat koolmeesjes en een vliegensvlug muisje. Maar later in de week kwamen er steeds meer leuke dieren bij. Hieronder een impressie van de waarnemingen vanuit de verwarmde observatie hut Dwingelderveld.
De koolmeesjes arriveerde als eerste, meteen de eerste middag nadat we wat voer hadden opgehangen en neergelegd, lieten zij zich zien.
De boomklevers kwamen vanaf dag twee zeer regelmatig aan het pindanetje hangen. Ik had nog niet bedacht dat ik de pinda's of zonnepitten ook op de bemoste boomstronken kon leggen, dus van de vogeltjes, toch vooral vogelhuisje-foto's.  Hier kwam het zonnetje even door.
Kiekeboe!En bij het vrouwtje zie je deze rode veren in de nek niet.


Pas op donderdag kwam ook het vinkje regelmatig. We hoopten nog op een kuifmeesje en roodborstje en er was heel even een glanskopje of matkopje, maar die konden we niet vastleggen.

Natte gaai. Die donderdagmiddag regende het veel en hard Maar gelukkig konden wij lekker vanuit het huisje naar de vogels kijken, het was een waar vogelfeestje. En daar bleef het niet bij want......het eekhoorntje had de doppinda's ontdekt....


Who? Me?

Onze camera's bleven gaan, vaak was het te donker voor een mooie foto (alle foto's zijn door het raam genomen), maar als dan de bui over was en de zon kwam er heel eventjes bij, dan kon je meteen een mooi plaatje schieten.


Het vogelhuisje was ook erg interessant voor meneer eekhoorn.


Even schuilen voor de regen, handig hoor zo'n vogelhuisje.


 


Geen beste foto maar wel zo schattig, het kleine rosse woelmuisje dat
al vanaf de eerste dag vliegens vlug heen en weer rende en zo nu en
dan een pinda meepakte. Wat hebben we veel gezien.
Echtpaar Specht, boomklevers, een superleuk eekhoorntje en muisjes.
Dat maakte die regenachtige donderdagmiddag toch tot een overgetelijke middag.
 

De volgende morgen was de reegeit er weer, en ze liet zich heel goed fotograferen. Het lijkt erop dat ze zwanger is, een behoorlijk dik buikje.


Reegeit in het veldje.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita...

  Dat is handig zo'n privé schuilhut...
  privé op de 1ste rang foto's maken en wat een
  verscheidenheid...
  Knap gefotografeerde vogels, maar ook herten, eekhoorn en muizen heb je prima in beeld gezet..
  Hoop dat ik deze zomer op de camping ook zo'n plekje krijg...
  Mooie Blogs...

  Lg, Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is nog eens een gave boshut!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ghita,

  wat een prachtserie met schitterende foto's! Ik ben best een beetje jaloers op die mooie scherpe foto's van het echtpaar Specht en eekhoorn. Ook je vink en mees staat er super op. Je muisjes is grandioos om te zien, echt een heerlijk snuitje :-) Ook je hertjes zijn weer heel mooi vastgelegd.

  Ik heb genoten van jou serie en die van jeroen.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lekker in je achtertuin is mooi verwend worden. Maar dat is af en toe ook wel eens heerlijk en je hebt er een leuk fotomoment van over kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige foto's heb je hier geplaatst.
  Zo leuk als je dit in je achtertuin kan vastleggen.

  Groetjes Irma
  http://www.digi-irma.nl
  http://irmasnatuurbeleving.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Magnificent dear with large horns!
  A great capture!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita