maandag 5 maart 2018

Amsterdamse Waterleidingduinen: Februari (2) Eindelijk winter

Waar het in December en januari meer herfst was, begon het er in februari dan toch op te lijken: winter. Alleen de sneeuw en rijp bleven uit maar ik genoot van de koude dagen en de winterzon.
En dan is er in de waterleidingduinen ook weer van alles te zien. De vossen zijn nu op zijn mooist in hun prachtige wintervacht, en als het licht dan ook mee werkt , kun je mooie zachte foto's maken....De roodborstjes laten zich regelmatig zien, soms helemaal in elkaar gedoken als een bolletje.Koolmees, ook altijd leuk als het lukt tijdens een wandeling de bosvogeltjes van redelijk dichtbij te naderen en te fotograferen. 


Deze koolmees werkte goed mee en bleef lekker doorzingen.
Andere vogels zag ik wel maar kwamen niet mooi op de foto zoals boomklever, boomkruiper en goudhaantje, ze zaten te ver, te hoog of net verkeerd......maar wie weet komen ze de komende maand nog mooi voor de lens.
Ook de waterspreeuw was nog aanwezig maar ik heb geen betere foto's kunnen maken dan in januari, dus deze blog blijft waterspreeuwloos. Eindelijk zag ik weer een damhert van wat dichterbij, die niet direct op de vlucht ging.  Deze damhert man had een ongelijk gewei. Dit jonge mannetje keek even nieuwsgierig om en ging daarna weer verder met grazen.
En natuurlijk nog wintergasten in deze februari blog. De zaagbekeenden waren dit keer niet schuw en ik kon ze zittend vanaf de kant fotograferen terwijl ze voorbij zwommen... eerst de man...gevolgd door mevrouw zaagbek..


die even later gewoon ging zitten dutten...maar wel een oogje in het zeil hield.En ze kwamen ook nog even samen langs....Terwijl mevrouw zat te dutten, begon meneer aan een uitgebreide poetsbeurt. Dat is toch geweldig, als je zittend aan de kant dit op een paar meter voor je kan volgen.

Met deze vossenfoto ben ik ook heel blij, ook al zijn de vossen gewend aan mensen, het is nog niet altijd makkelijk om ze mooi te fotograferen, voor mij is mooi.....een foto waarbij voor en achtergrond wat wazig zijn en er genoeg ruimte om de vos is in de kijkrichting en....de vos er goed uit komt. 


Dezelfde vos maar dan een week later en op een iets andere plek. Dit vosje is op het moment toch wel een van de mooiste met haar prachtige volle wintervacht.Dit tafereeltje is natuurlijk superschattigHet kleine damhertje wordt even achter de oren gewassen door moeder in het laatste zonlichtZe kijken nog even naar ons en gaan dan weer door met hun poets ritueelEn langs het bekende boompje liepen wij verder naar de uitgang. Wat was het weer een prachtige dag.Het pimpelmeesje zat net iets te ver, maar toch vind ik dit wel een leuke foto.Een eerder bezoek, een andere uitgang......op weg naar de uitgang zagen we in het laatste licht nog een mooie vos.


In het zonnetjeHet gras, het riet, de vos....het kleurt allemaal mooi bij elkaar. De zon is bijna achter de heuvel verdwenen, dus een sein om nu door te lopen naar de uitgang.


Deze foto's zijn gemaakt op 16 en 25 februari, twee heerlijk zonnige dagen.  Helaas geen sneeuw of rijp (in ieder geval niet op dagen dat ik vrij was), maar je weet maar nooit, Maart roert zijn staart en kan best nog een winters trekje krijgen.13 opmerkingen:

 1. Mooi zeg, altijd wat te zien daar. Ik mis nog wel de Waterspreeuw...

  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die had ik al in een eerdere blog en ik heb hem niet mooier kunnen fotograferen dan in januari.

   Verwijderen
 2. Mooi Blog weer Ghita, lekker nagenieten van deze mooie dagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je vosjes zijn zoals altijd beeldschoon en knap hoe je tijdens een wandeling de vogeltjes zo goed in beeld kreeg!
  Wel jammer dat het heerlijke zonnetje heeft gezorgd voor overbelichting in de witte delen van de Zaagbek en de hertjes.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,
  Wat heb je weer schitterende platen geschoten in de AWD! Schattig en prachtig!
  Vooral de vossen natuurlijk, wat een mooie kleuren!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tante jacqueline6 maart 2018 om 14:36

  Hallo Ghita,
  Geweldig, die hertjes zo lief en dan zo mooi samen op een foto. Weer genoten. Maar ik denk jij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De laatste foto van de vos is ook mooi, hele fijne bruintinten zo bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat mooi weer zeg! Vooral dat damhert met jong, zo schattig! Het was echt winter vorige week hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ghita,
  Het lukt toch steeds weer om in ieder jaargetijde mooie platen te maken n het duingebied. Over de vossen is al genoeg gezegd, het zijn opnieuw prachtige beelden. Ook al valt het me niet mee met wintergasten dit jaar, de zaagbekken (en brilduikers) zie je toch wel regelmatig en ze zorgen vaak ook nog voor mooie platen.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, wat heb je weer mooie foto's van de vos Ghita.
  Daar geniet ik telkens van, zo mooi om te zien. Al zijn je andere foto's ook erg mooi.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Ghita,

  Heel fraai tweede deel van februari. Mooie beelden van de vosje, maar de foto's van de zaagbekken zijn toch iets specialer deze ker. Altijd fijn wanneer zo'n soort lekker dichtbij blijft liggen zodat je alle tijd hebt om te fotograferen. Jammer dan dat een lekker wandelzonnetje niet zo fijn is om dit soort vogels te fotograferen. Het groen komt wel heel mooi uit, maar voor de witte dele is het funest. Wel genieten hoor.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt je weer lekker uitgeleefd in die speeltuin van de AWD Ghita. Je vossenfoto's springen er weer uit, dat heb jij lekker onder de knie door de jarenlange ervaring inmiddels met deze soort. Fijn als de schuwe grote zaagbekken zo dichtbij komen, maar daar had je het licht niet helemaal in de hand, is ook erg lastig fotograferen met die donkere en witte delen in 1 vogel.

  Groet,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk blog weer Ghita.
  Met als knaller deze ronde die twee schattige hertjes.
  Wat een hoge Bambi factor.

  Weet je wat jij hier laat zien is de fabeltjeskrant voor volwassenen ;-)
  Never a dull moment en altijd iets prachtigs te beleven in het dierenbos of in jouw geval in je achtertuin.
  Nog even ik ik ga je "hallo mevr. den uil" noemen :-)

  Fijne zondag en groetjes,
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita