dinsdag 6 februari 2018

Katwijk aan zee

In de winterperiode kom ik graag op het strand. Het is dan natuurlijk een stuk rustiger dan in de zomer en ik hoop ook op leuke vogeltjes langs de vloedlijn of bij de uitwatering.
Hieronder een impressie van een paar bezoekjes aan het Katwijkse strand.


De eerste serie foto's is nog van december 2017, op een mistige vrijdagmiddag viel het niet mee om de vogels te fotograferen

 De drieteenstrandloper, het beestje was razendsnel en door de mist (weinig licht) kon ik geen hele snelle sluitertijden halen zonder te hoog te gaan in de ISO. dus deze foto was de enige redelijke, die wel in mijn blog mocht.Mooie spiegelingen.De jonge zilvermeeuw kijkt nog wat bedenkelijk naar zijn hapje, even later pakte hij het op en vloog ermee weg.


Heel even trok de mist op

 Omdat de vogels het een beetje lieten afweten, ben ik maar op zoek gegaan naar andere dingen op het strand...zoals dit veertje....waar net het zonnetje op viel.

Maar na een opklaring van een kwartiertje trok het weer helemaal dicht en werd het ook nog behoorlijk koud. Ik besloot richting de bus te lopen. Toch altijd even lekker , zo'n strandwandeling.


Half januari werd het op vrijdagmiddag wel aardig weer, dus besloot ik weer even richting strand te gaan.


Restanten van de storm van een dag eerder, ik moet zeggen dat ik het verder heel erg vond meevallen in Katwijk. Bijna geen opgewaaide zandduinen, geen zeesterren, geen bergen met schelpen en gelukkig ook geen rommel en troep wat vaak vanuit zee het strand op waait.Er stond nog steeds een stevige bries, dus perfect voor deze kitesurfer.Eindelijk was er weer eens blauwe lucht te zien, na weken van 80 tinten grijs, kwam er nu een tintje blauw bij.


Bij de uitwatering probeer ik altijd wat te fotograferen met de stenen die daar liggen op de voorgrond, dit kan alleen bij laag water, want bij vloed verdwijnen de stenen onder water.


Meeuw in vlucht, een uitdagingEn nog een poging, heel lastig hoor, die vliegende vogels fotograferen.

Zicht op Noordwijk
SchelpjeEn nog een schelpje, maar dan zonder zonnetje erop.


Het kerkje van Katwijk, altijd mooi te fotograferen vanaf het strand
Het is toch elke keer weer heerlijk om even uit te waaien op het strand, en ik hoop de komende maanden, voordat de badgasten er weer zijn, nog een paar keer op het strand te wandelen.

13 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita,
  Mooie foto's van het strand. Prachtig die vogels en wat heb je die schelpen ook mooi in beeld gebracht.
  Die kitesurfer zo in aktie is ook gaaf.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita
  erg mooie serie van het strand .
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ghita,
  Een hele leuke strandblog! De drieteen is toch heel leuk en foto twee, zo sfeervol!!
  De foto's van de Kitesurfer zijn prachtig. Ik heb ook genoten van je veertje, en de schelpen in het zand. Ook de foto van de uitwatering vind ik heel geslaagd,. Je had ook wel een lekkere lucht erbij. Meeuwen in vlucht fotograferen is nog een hele opgaaf, maar het resultaat mag er wezen. top! Tot slot, de foto met het kerkje zo vanaf het strand, mooi!
  Dat was weer leuk om te bekijken!
  groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie strandvogels. Ik kom er ook zo graag in deze tijd van het jaar. Ik vind vooral je schelpje-zonder-zon prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,
  Mooie serie foto van je strandwandeling, de vliegende meeuwen zijn prachtig.
  Ook de schelpjes zijn super en dan de vergezichten allemaal mooi.
  Ik heb genoten van je blog.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een prachtige strandserie Ghita, het veertje steelt de show, erg mooi. De drieteen en de spiegelingen vind ik ook heel fraai en de vliegende meeuwen zijn je goed gelukt, dat is inderdaad lastig. Fijn als het nog zo rustig is, je het dat goed gebruikt en het komt ook god over in de foto's, mooie weidse en stille beelden.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ghita, ik heb weer even meegewandeld op het strand, altijd super. Wat een verschil de grijze of de blauwe lucht, toch heeft allebei zijn charme. De foto van het veertje is ook erg leuk, er ligt meestal wel genoeg om wat leuks mee te doen. Vliegbeelden maken is een vak apart, oefenen en nog eens oefenen. Het ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijn blog weer Ghita.
  Misschien is het omdat ik een waterrat ben, maar telkens als ik de zee en strand zie, het zij op de foto of in het echt dan krijg ik zo'n prettig gevoel van vrijheid.
  En tja als ik dan ook nog eens naar dit soort prettige beelden mag kijken...... dan is mijn dag weer goed.

  Thanks Ghita.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ghita,
  Soms is het op het strand vooral stil, afgezien van de natuurlijke geluiden. Mensen mis je dan niet, watervogels soms wel. Als je toch wilt fotograferen moet je je richten op wat op het strand ligt, zoals het veertje en schelpen (5 en 14) Verder lekker uitwaaien in de stilte.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Ghita,
  Bijzondere onderwerpen en ideale omstandigheden, die zijn er niet altijd. Fotograferen is ook de kunst van het zien. Daar ben je met de schelpjes en vooral het veertje, dat zo mooi de zon even pakt, goed in geslaagd. De drie meeuwen staan er mooi op!
  Met groet, Rineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hallo Ghita,

  Weer een mooie serie en uiteraard genoten. Het paard en het witte veertje heeft iets aparts. Geweldig

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita