zaterdag 22 april 2017

Zuid Limburg: wandelen in het heuvelland

Na een zeer drukke periode vol zorgen  (schoonmoeder) waren Jeroen en ik er heel erg aan toe om samen eventjes weg te gaan, een paar dagen in het prachtige Limburgse land en genieten van de rust, het mooie landschap en de heerlijk Limburgse Vlaai. Even ontspannen en bijtanken.Tijdens de wandelingen had ik mijn kleine compact camera mee, in de middag ben ik nog een paar keer in de directe omgeving van het huisje op zoek gegaan naar leuke fotografie onderwerpen. Helaas was er te weinig zon voor veel vlinders, en heb ik het oranjetipje alleen voorbij zien vliegen....
Alle dagen hadden we wisselvallig weer, met soms mooie wolkenluchten....

Tijdens de eerste wandeling zag Jeroen deze twee reeën, daarvoor wilde ik wel even de megazoom camera uit mijn rugzak halen (is verder onhandig tijdens het wandelen over nogal glooiend terrein).


De fruitbomen , al bijna uitgebloeid of nog niet helemaal in bloei......het was in ieder geval niet de bloesempracht waar ik een beetje op hoopte.

In het bos, het jonge frisse groen.....heerlijk.
De Geul, bij Wijlre, vlak bij de Brand Bier brouwerij.
De watermolen van Wijlre


Deze dag begon zonnig maar het werd steeds donkerder, dit was aan het einde van de wandeling toen we bijna terug in het dorp waren...en gelukkig....geen regen.


uitzicht op Oud Valkenburg


Dreigende lucht, maar we hebben geen regen gehad...die kwam pas in de avond.
En toch nog wat vlindersGehakkelde aureliaCitroenvlinder
Dagpauwoog
Klein geaderd witjeDe grote bonte specht achter het huisje. Ze zijn daar de laatste tijd bezig geweest met verwijderen van het groen om de huisjes en het uitbreiden van de terassen van de huisjes. Of dat de reden was dat de specht de enige vogel was die interesse had in het voer......En het echtpaar torenvalk was ook weer aanwezig op hun bekende stekkie......hier een van de torenvalkjes in de dode boom waar ze altijd zitten.Het waren een paar heerlijke dagen om de accu op te laden en even alle tijd en aandacht voor elkaar te hebben. Genieten met de zachte G.12 opmerkingen:

 1. Mooie impressie van jullie verblijf in het bronsgroen eikenhout. Ik vind dit toch wel één van de mooiste plekjes van Nederland. Als je daar binnenrijdt krijg je direct een 'buitenland'gevoel. Het is daar niet alleen heerlijk fietsen (als je daarvan houdt), maar er is ook zoveel te zien op natuurfotografiegebied. Een paar dagen is altijd te kort... Het past voor ons dit jaar helaas niet in het vakantieschema.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk maakt het niet uit wáár je heen gaat, het gaat om tijd voor elkaar en het is overal in ons land zó mooi.
  Voor degene die het kan en wil zién !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ghita
  mooie omgeving en een mooie serie foto's heb je er gemaakt
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tante Jacqueline23 april 2017 om 13:23

  Hallo Ghita,
  Heel veel bekende plaatjes maar toch mooi om ze eens op foto te zien. De vlinders zijn ontzettend mooi. De fruitbomen zijn voor een groot gedeelte bevroren en staan er nu zielig bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,
  Wat een prachtige beelden van dit mooie gebied.
  Ziet er schitterend uit. Die watermolen op foto 6 is ook best bijzonder. En wat mooi is foto 5 ook.
  Een prachtige compo met van alles in beeld en maakt je foto helemaal compleet. Prima gedaan!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig 'stukse Niederland' is dat. Moest deze week nog aan je denken toen ik las dat er op twee plekken in de stad een hert was gesignaleerd. Een waarschijnlijk uit de Wassenaarse duinen. Maar hoe komt hij/zij dan in de tuinen van wijk Roomburg terecht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. he, dat bericht van dat hert heb ik helemaal gemist. Ik heb ook wel eens gehoord dat er in Cronesteijn een ree is gezien, dus het kan best, maar vanuit de duinen is het toch een flink eind lopen.

   Verwijderen
 7. En na zo'n drukke periode is dit precies wat je nodig had zo te zien.
  De foto's zijn prachtig en stralen rust uit.
  Mooie landschappen, lieflijke dorpjes en vergezichten.
  Mooie macro's, vooral die citroenvlinder vind ik geweldig.
  Prachtige impressie van jullie rustmomentje.

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat jullie samen er zo van hebben kunnen genieten,dat zou je iedereen gunnen,maar je hebt er ook hele mooie foto,s aan over gehouden van ons prachtige Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wandelen in Zuid Limburg is een prima manier om tot rust te komen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk, zo'n relaxweekje, Ghita.
  Het landschap is daar al zó anders; mooie foto's heb je daarvan. Foto 5 en 9 vind ik het mooist. Vlinders en torenvalk zijn natuurlijk ook heel leuk.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ghita,
  wat een mooie serie die je daar gemaakt ehbt.
  Een periode vol zorg is ook echt vermoeiend maar je moet wel Gelukkig konden jullie nu even heerlijk ontspannen. De reetjes zijn erg leuk en ook de foto met de watermolen vond ik heel erg mooi. Niet dat de andere foto's niet mooi zijn maar deze foto sprong er gewoon even bovenuit net als foto 10 met die boom. Ik hoop dat je nog even heerlijk kunt nagenieten van deze kleine vakantie.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita