woensdag 12 november 2014

gezwam in het bos

ls ik denk aan herfst, dan denk ik aan paddenstoelen. Ik kan dan ook enorm genieten van de fotografie uitstapjes in het bos waarbij ik mij lekker kan uitleven met macrovoorzetlens, rijstzak en lekker laag bij de grond. De serie in deze blog maakte ik in het bos van Kranz bij Huys te Warmond, in het landgoed Leyduin, Woestduin en in de AWD.
Bij de ingang van het bos van Kranz kun je deze enorme pruikzwam zien aan de rand van de parkeerplaats. Deze zwam komt elk jaar terug maar is niet elk jaar zo groot. Op 26 oktober was ik hier met Conny. Vorig jaar hadden wij ons hier ook een middag goed vermaakt dus dat was voor herhaling vatbaar.

De meeste vliegenzwammen waren al in een ver gevorderd stadium.
Deze stond er nog redelijk bij.

De meesten zagen er zo uit, daar kun je dan niet zoveel meer mee, of je moet een detailfoto maken.

De amethiszwam / rode koolzwam, een van mijn favorieten, en als er dan twee bij elkaar staan, ga ik lekker spelen met scherptediepte en herhaling.

 En nog even vanuit een iets andere hoek

Porseleinzwammen, naast de vliegenzwam en amethistzwam is dit ook wel een paddenstoel die ik graag fotografeer.

Dit kleintje fotografeerde in in de AWD
 Op 2 november ging ik met Loes een middagje op zoek naar paddenstoeltjes in het landgoed Leyduin/ Woestduin, tegenover de AWD.
Ik was er nog nooit geweest en moet zeggen, een prachtig landgoed met mooie beukenbomen en veel paddenstoelen.

Geweizwammetje, hier kreeg ik wat hulp van Loes om dat mooie effect te krijgen, een paar goede tips en dan veel proberen en oefenen.

 En nog een amethistzwammetje

 Echt kopergroenbekerzwammetje, een piepklein en zeldzaam zwammetje dat op dood hout groeit, je herkent ze aan het hout, dat kleurt namelijk groen.

 Wat zijn ze mooi, hier viel het licht er prachtig doorheen, er zit zelfs een glinstersterretje op de hoedjes.

En nog even een staande variant, van iets dichterbij, met spinnetje.


op zoek naar de verdubbelaar, het is er wel maar nog niet helemaal naar wens, ik oefen nog wel even lekker verder, weer een goede reden om met camera, rijstzak en macrolens het bos in te gaan.

 
Geweizwammetjes in het herfstbos. De achtergrond zijn de bomen die wel verkleurd waren, er was nog veel groen, maar de enkele bomen die wel de mooie herfstkleuren vertoonden kon ik mooi gebruiken als achtergrond.
Naast de paddenstoelen is het in de herfst ook de tijd van de mooie kleuren in de bomen. Ik ben er naar op zoek gegaan, of ik ze heb gevonden, of wellicht andere herfst tekenen, zie je in de volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita