donderdag 24 april 2014

Geweldige ochtend in de OVP.

Dit was toch wel het topmoment van deze ochtend.Sinds lange tijd bracht ik weer een bezoekje aan de Oostvaardersplassen. Samen met Henk en Herman waren we in alle vroegte vertrokken om met zonsopkomst in het gebied te zijn.
Bij elk bezoek aan de OVP is het afwachten wat je gaat zien. Er zijn dagen geweest dat ik met geen enkele mooie foto thuiskwam omdat er gewoon nagenoeg niets te zien was, maar er kunnen ook van die dagen zijn dat het ene topmoment na het andere zich voordoet.
Zondag 20 april was zo'n dag dat we heel veel mooie natuurmomenten mochten beleven en met onze camera's vast konden leggen. Het was super, ik heb genoten.
Zonsopkomst in de OVP.
De lucht kleurde prachtig roze.
Het gebied, de driehoek ziet er
met de vele omgevallen bomen wel uit
als een slagveld.

Goedemorgen, de Konikspaarden versperden de weg naar de kijkhut "De Zeearend", dus wij maakten eerst nog even een ommetje.

 Want de Koniks waren niet in opperbeste stemming, er werd nogal knorrig gedaan tegen elkaar en deze twee hadden het even met elkaar aan de stok


 Moeder met een veulen, daar wil je ook niet te dichtbij komen, want met kleintjes erbij zijn deze vriendelijke paarden toch een heel stuk feller.

Dit ziet er dan weer heel vredig uit, een Koniksgezinnetje tussen de puinhopen van de OVP. 

 En dan ontmoeten we op het bruggetje deze vos. Een redelijk tam vosje, dat ons later nog een paar mooie momenten zal bezorgen.

 Maar eerst is daar een zingende blauwborst die voor een mooi moment zorgt, van redelijke afstand, maar toch een aardige foto en........mijn eerste blauwborst dit jaar.

 Het witte kwikstaartje was helemaal niet schuw en bleef even gewillig poseren, totdat wandelaars van de andere kant toch iets te snel dichtbij kwamen.

 Het vosje dat we op het bruggetje zagen was in de tussentijd op jacht geweest en had een dikke mol gevangen.

 Ineens hoorden we geritsel tussen het riet, het maakte zoveel lawaai dat dit geen vogel kon zijn en tot onze grote verrassing kwam er een edelhert tussen het riet vandaan. En later volgden er nog drie.
 hier was het hert de vos even zat en gaf hem een schopje, maar de vos liet zich niet wegjagen en de herten dulden de vos in hun buurt, dus even later lag de vos in het gras tussen de edelherten.
Een heel bijzonder moment, waar we een hele tijd naar hebben zitten kijken en genieten.

Twee edelherten en daarachter het vosje dat er maar bij is gaan liggen....

 De twee andere edelherten staan langs de rietkraag en grazen wat. Dit zijn ook redelijk tamme dieren want hoewel ze onze aanwezigheid hadden opgemerkt, trokken ze zich daar niets van aan en toonden ook totaal geen schuwheid.
Iets wat je bij de andere edelherten verderop in het gebied wel merkt, die gaan er al vandoor als je op 100 meter bij ze vandaan bent.

 Een pimpelmeeskoppeltje met jongen, hier het meesje dat steeds met voer naar binnenvloog, terwijl de ander op een tak van deze kale boom op de uitkijk ging zitten.

Landschapje Oostvaardersplassen.

Een van de Konikspaarden, gefotografeerd met tegenlicht, maar met dat gouden riet heeft het wel wat.

 Moeder met veulentje, ook tegen de zon in gefotografeerd. 

 In een kijkhut langs de Oostvaardersdijk
zagen we wat zwaluwen die aan het
nestelen zijn.
 En met deze foto eindig ik de blog van een geweldige ochtend in de OVP. Henk en Herman, het was weer gezellig.

4 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Ghita, mooi het veulen bij de paarden te zien en dan de vos samen met het edelhert, heel bijzonder vind ik dat.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita,
  Wat lijkt het vosje hier piepklein naast het hert! Bijzondere foto zo.
  Je hebt trouwens helemaal een mooi blog gemaakt over een ochtend met heel bijzondere momenten.
  Foto van het paard tussen de rietpluimen vind ik ook super.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo Ghita wat hebben jullie een pracht serie kunnen maken waarvan ik het edelhert met het vosje een heel aandoenlijk moment vond !!
  Super hoor !
  gr,
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,
  fantastische foto's, geweldig hoe je dat vosje hebt kunnen fotograferen naast het hert. Helaas heb ik nooit de gelegenheid genomen om dit gebied te bezoeken daarom geniet ik dubbel van je scherpe foto's.
  Groeten, Joost

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita