zaterdag 22 maart 2014

Lente in de AWDWat hadden we een paar mooie lente dagen, en wat was ik blij dat ik onverwacht  donderdag 13 maart vrij kon krijgen. Het was een superdag. Geen wind, een heerlijk zonnetje, overal fluitende vogeltjes. Dit is Genieten met een hele grote G. Een superdg in de AWD.
Het bos is nog kaal, maar als je goed kijkt zie je
dat de natuur ontwaakt.
Tijdens de wandeling hoorde  ik verschillende keren
de tjitjaf,een vogeltje dat voor mij de
lente aankondigt. 
 Deze keer wandelde ik richting het zuiden om daarna via het gebiedje 70 bunders naar het infiltratie gebied te lopen. Daarna wandelde ik vanaf de Duizendmeterweg terug langs het zwarteveld kanaal via de vogelkijkhut naar de Oranjekom.

 Ik liep langs het betonnen kanaaltje en kwam op het pad dit groepje herten tegen, die lekker in het ochtend zonnetje stonden.

 Lentekriebels bij de pimpelmees, dit vogeltje zong uit volle borst.

 Pimpelmeesje op een tak met herfsblaadjes, niet alle blaadjes vallen van de boom, sommige blijven gewoon zitten, tot in de lente.

 Een boomklevertje op de boomstronk waar regelmatig voer wordt neergelegd. Er lag nog wat, dus dit klevertje kwam even wat restjes wegpikken, en ik kon op die manier mooi dit vliegensvlugge vogeltje vastleggen.

 De boomklever in de bekende boomklever houding.

 Ook de koolmees bleef rustig zitten zodat ik hem van dichtbij kon fotograferen, tja, er zitten altijd wel takken in de weg, maar dit is wel de koolmees in zijn natuurlijke omgeving.

 Deze mooie damhertman stond lekker in het zonnetje en liet zich gewillig fotograferen, omdat ie in een heel rommelige omgeving stond heb ik er maar een mooi portret van gemaakt.
 Mijn eerste vlinder dit jaar, een kleine vos. Wat zat ie daar even mooi op de katjes.

 De katjes stonden volop in bloei en dat trok naast vlinders ook de hommeltjes aan.

De nog harige katjes, ook altijd leuk om te fotograferen. 

 Tussen het mos zag ik deze hele kleine bloemetjes, ze waren misschien maar een paar milimeter groot (klein). Ik heb geen idee hoe deze mini bloemetjes heten. De macrolens kwam tevoorschijn en ik vermaakte mij een klein uurtje tussen de mosjes.
 De sporekapsels van een mosje, oh zo lastig om te fotograferen.
 
 De kuifeendjes kwamen zomaar mijn richting in gezwommen, ze maakten constant geluidjes, ook zij hadden de lente in hun gekuifde bolletjes. Deze zwommen in het Zwarteveldkanaal, waar ik ook nog een groepje grote zaagbekeenden tegenkwam, die zullen binnenkort wel naar het Noorden vertrekken.

Deze boom kom je tegen als je vanaf
Pannenland langs het hek blijft lopen
riichting De Zilk. Net voorbij deze boom
ben ik bij een bankje naar rechts gegaan
naar de 70 bunders. 
Het was een heerlijke lange wandeling met heel veel mooie momenten. Het was heel moeilijk om een selectie te maken uit de vele foto's voor deze blog.
 
Tot besluit een collage van een een moment waar ik nog steeds weer van geniet, een damhert dat over het kanaaltje springt. Een groepje herten stond al aan de overkant, dit hertje stond als enige nog aan de linker oever. Ik ben gaan zitten en wachtte op wat ging komen, en ja hoor, nadat het hertje even wat had gedronken, waagde ze de sprong......plons.....net niet.

4 opmerkingen:

 1. Helaas is Punt kennelijk uit de lucht, dus maar even mijn reactie hier.

  Prachtige serie weer, Ghita. Ik ben toch best een beetje jaloers op je hertenfoto's, hoor. De AWD is voor mij net wat te ver weg om "even" naar toe te gaan. Die bloeiende katjes zijn prachtig. Ik ben er ook mee bezig geweest en zag er ook van die grote hommels op zitten. Dan kan je het niet laten om te fotograferen, hè. Je hertencollage is mooi geworden. Wat een moment! En dat kleine witte bloemetje is (voor zover ik de kelkblaadjes en het rozet kan zien op deze foto) volgens mij de Vroegeling. Fijne zondag. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een juweeltje deze foto van de Kleine vos Ghita.
  Maar ook al je andere foto's zijn weer mooi, het zingende koolmeesje en dan de boomklever enz.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk Genieten weer Helma. Mooi die katjes, bloemetjes en het springende hert. Laat dat zoniige weer maar gauw terugkomen!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geworden wat zijn ze er vroeg bij he dit jaar lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita