woensdag 12 maart 2014

Een ander stukje AWD

Een wandeling in het zuidelijke deel van de waterleidingduinen:


Meestal wandel ik in de Waterleidingduinen in een gebied tussen Zandvoort en Vogelenzang ( ingang Oase). Deze keer pakte ik de meest zuidelijke ingang, nog beneden De Zilk, ingang Ruygenhoek. Ik maakte een mooie wandeling en genoot smorgens van een lentezonnetje. In de loop van de middag werd de bewolking dikker, maar al met al was het een keer een hele mooie vrijdag (28 Februari)

In het zuidelijke deel van de Waterleidingduinen lopen veel van deze schapen, Drentse Heideschapen. Het zijn gewillige modellen, die rustig blijven poseren.

En waar ik bij ingang Oase vooral hindes tegenkom, zie ik hier verschillende damhertmannetjes, oud en jong.

De staartmeesjes zijn meestal erg ADHD, ze zitten geen seconde stil. Dit meesje was ietsje rustiger en bleef wel een seconde zitten, net lang genoeg voor een foto.

En even later nog op een ander plekje, niet echt een heel mooi plekje, maar het vogeltje had ik er nu eens goed op, dat is me nog weinig gelukt.

 Meneer en mevrouw kuifeend, het zonnetje liet even verstek gaan

Een heel mooi stukje Waterleiding duinen, hier was ik zelf nog niet geweest, maar het is een heerlijk plekje om gewoon rustig te zitten en te luisteren naar de geluiden van de natuur. Deze vrijdag hoorde ik vooral de boomleeuwerik, maar ook de kool- en pimpelmezen lieten zich volop horen. In de verte klonk de vinkenslag. Dit zijn voor mij echt van die geluks momentjes. Hier wordt ik blij van.

 
En terwijl ik mijn boterhammen at, genoot ik van dit mooie uitzicht. Helaas werd de bewolking steeds dikker en trok de wind aan, waardoor het lentegevoel van eerder die ochtend een beetje verdween. Ik wandelde verder en moest af en toe de kaart raadplegen omdat ik in deze hoek van de AWD niet bekend ben.

 De hertjes sloegen mij van afstand gade, heel alert. De dieren zijn hier wat schuwer dan de herten die rond Pannenland en Oase lopen.

 De wind heeft hier vrij spel, dat is aan deze boom goed te zien.

 Een HDR experimentje, ik vind landschapjes toch nog steeds heel lastig om mooi te fotograferen.

 Dit schattige ringmusje ging helemaal op in het wegpikken van kleine dingetjes tussen het mos. Ik kon heel voorzichtig dichterbij komen en deze foto maken.

 Vlak bij de uitgang stonden deze dames, mooi contrast tussen de nog dorre , afgestorven varens en de katjes in de boom boven de hertjes 

 
Deze damhertmannen trof ik ook nog vlak bij de uitgang aan. Bij De Zilk zie ik toch duidelijk meer mannetjes herten dan in de omgeving van ingang Oase.

De boomleeuwerik.
Ik hoorde ze overal zingen,
maar ik zag ze maar niet, tot...bijna bij de uitgang
deze boomleeuwerik zich liet horen.....en zien. 
Het was leuk om eens een anders stukje van de Waterleidingduinen te zien, en daar te wandelen. Ook hier is veel te zien, dus ik ga wellicht vaker naar deze ingang..

6 opmerkingen:

 1. Je hebt hier ook heel wat herten gezien en mooi kunnen fotograferen. Ook de staartmees staat er prachtig op. Gelukkig bleef dit snelle vogeltje even voor je zitten.
  Door deze mooie foto's krijg ik zin om ook eens die ingang te nemen.
  Hele fraaie opnames Ghita.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtig stuk natuur is die AWD!!! ben er nog nooit geweest, maar ja ligt voor ons (wonen niet ver van Brussel) dan ook niet naast de deur.
  dit eerste beeld -met die bomen op kleine eilandjes- doet me een beetje denken aan een of ander Afrikaans natuurreservaat, ontbreken enkel nog wat oogjes in het water van ondergedoken nijlpaarden ;-)
  liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ander stukje van het AWD maar niet minder mooi Ghita.
  Pracht foto´s, mooi ook om het staartmeesje te zien.
  Fijn weekend, gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie foto Ghita heel sfeer vol lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,

  Ik kan je blog helaas niet openen, krijg een melding van Google dat de blog niet beschikbaar is. Jammer.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,

  Wat is de AWD toch gevarieerd in landschap. De foto op deze pagina geeft een heel aparte sfeer weer. Prachtige foto.
  Leuk dat je eens aan "de andere kant" aan het struinen bent gegaan.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita