zondag 16 maart 2014

Vogelplas Starrevaart

Vogels kijken van uit de vogelhut bij de Starrevaartplas in Leidschendam. Het levert altijd wel leuke plaatjes op. Ook de fuut kwam vlak voor de hut langs zwemmen. Nadeel van deze hut is wel het hoge stand punt als de vogels dichtbij komen.

 Meneer kuifeend liet zich ook van dichtbij zien.

 Een een van de vele smient paartjes kwam ook langszwemmen. De meeste smienten zaten verderop in de plas, maar wel in hele grote aantallen.

 De vogels op het "eilandje" waren even opgeschrikt. Alles vloog weg, alleen de scholeksters bleven zitten.
 En daar zitten ze dan, de scholeksters, en als de drukte dan even verdwenen is, blijkt er zomaar een pijlstaart rond te zwemmen.

 Hoeveel soorten wil je hebben: smient, kievit, scholkekster, grutto en een prachtige wulp.

 Ook aan de andere kant van het eilandje zaten twee wulpen.

Een gezellige boel. Er werd wat afgespetterd. De wulpen gingen er na een goed half uur weer vandoor, ze waren met zijn vijven. Ik hoopte dat aan het eind van de middag de zwarte ibissen nog zouden landen, maar helaas, ik zag ze wel rechts van de A4 vliegen, en in het weiland landen. Omdat het al na vijven was, besloot ik toen de fietstocht naar huis maar te beginnen, want ik zou nog wel een dik half uur onderweg zijn. Jammer van de gemiste ibissen, maar de kievit dichtbij en de wulpen maakten veel goed. Over een maandje zullen hier ook de visdiefjes weer op de palen zitten en zijn de grutto's naar de omliggende polder vertrokken om te gaan broeden. Kortom, ik hoop in het voorjaar nog een keertje terug te gaan naar de Starrevaartplas en de omliggende weilanden.
nog eentje van een middagje Katwijk......ze blijven leuk die snelle renvogeltjes

2 opmerkingen:

 1. Prachtige foto van de Kievit Ghita, mooie kleuren en scherp.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi vogelblog Ghita en ik ben een beetje jaloers op je pijlstaart!
  deze hoop ik ook ooit nog eens te fotograferen. Heerlijk weer al die grutto's en ik zag ook een paar mooie wulpen. De Kievit heb je ook mooi op de paal gekregen. Prachtige kleuren hebben ze als ze in de zon zitten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita