zondag 2 maart 2014

Lentebodes 2014


Hier weer twee klokjes, er was weinig zon, dus ook de lichtcirkels in de achtergrond waren wat minder aanwezig, maar zo vind ik ze ook best mooi.
Ja, dit begint erop te lijken, zo wil ik het.


Herhaling: in de achtergrond een zelfde vorm terug laten komen. Wat is dit toch leuk om te doen, maar ook ontzettend moeilijk.


Ik heb weer geprobeerd om zachte tinten te krijgen, witbalans op daglicht en als de zon dan even weg is, dan komen de koelere kleuren vanzelf

 Natuurlijk speelde ik weer met scherpte diepte, met een tweede klokje waziger in de achtergrond.
 
En een variant op de vorige, maar dan net even anders

En nog een keer een duo

 En het laatste dubbelportret, welke vind ik nou het mooist, ik weet het niet, ze zijn toch allemaal weer anders en hebben allemaal wel wat, anders zou ik ze niet in mijn blog plaatsen.

van de sneeuwklokjes gaan we naar de krokussen
 Een krokus met sneeuwklokjes in de achtergrond.

 Jammer van dat grassprietje, anders was deze foto helemaal geslaagd. Het kostte mij toch wat moeite voordat ik mijn draai had gevonden. Ik heb op een gegeven moment de macrovoorzetlens eraf gehaald en ben gaan fotograferen op de A stand, met een groot diafrafma en dan inzoomen. Toen kreeg ik de smaak te pakken.

 Deze was nog met de macrolens gemaakt, Voor de details van zo'n stamper is een macrolens wel handig, maar om krokussen in zijn geheel erop te krijgen, vond ik het zonder het voorzetlensje toch fijner.

 Ik heb deze keer ook wat gespeelt met de nabewerking, ik heb de foto behoorlijjk lichter gemaakt, om zo een wat zachtere uitstraling te krijgen.

Schilderachtig

 Tijdens het fotograferen bleef ik kijken naar de achtergrond, wat ik voorheen veel minder deed. Nu zie ik hoe een achtergrond deel uitmaakt van het geheel en ook een bijdrage levert aan de foto. 

 Wazig in groen en paars. De achtergrond was een dikke boom, maar door het inzoomen is het wazig licht bruin geworden.

De blogtitel is: Lentebodes,
En een bij is natuurlijk ook een
lentebode.
Met deze foto sluit ik de voorjaarsblog af. 
Binnenkort zal er weer een blog over de Poelgeestpolders verschijnen, met nog meer lentebodes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita