woensdag 8 februari 2012

Wintergasten AWD februari 2012

De geweldig mooie zaterdag  4 februari. Een deel van de foto's staan op DEZE blog, maar ik had nog zoveel foto's dat er gewoon een vervolg komt. Hieronder deel 2, met een hoofdrol voor de wintergasten.
Veel kanalen zijn dichtgevroren,
De watervogels vind je in de enkele kanaaltjes die nog niet dichtgevroren zijn.
Dit was 's  morgens vroeg toen er mist hing boven het water. Drie dodaars aan de waterkant.

De wilde zwaan is al jaren een trouwe wintergast in de AWD. Elk jaar kijk ik weer uit naar hun komst. Als ze overvliegen maken ze zo'n mooi trompetterend geluid, zo herkenbaar. Deze wilde zwaan klapperde even met zijn vleugels, een mooi momentje.
Ondertussen was de mist opgetrokken en scheen de zon uitbundig.
In een wak van een van de kanalen zaten veel vogelsoorten bij elkaar. Deze wintertaling zat op het ijs en liet ons dicht naderen, ik heb nog nooit een wintertaling van zo dichtbij kunnen fotograferen.
Ook deze brilduikerman was al zijn schuwheid kwijt, zo kon ik ook hem mooi op de foto krijgen. Omdat er geen wind was, spiegelde alles heel mooi.
Ik stelde scherp op het achterste eendje, het nonnetje (vrouwtje) vandaar dat de meerkoet en tafeleendvrouw wat wazig zijn, ik had per ongeluk nog een kleine scherptediepte ingesteld (lage F). Maar drie soorten op een rij is ook leuk, helaas had ik geen goede foto van alleen het nonnetje, want dat is toch wel een bijzonder eendje, die je niet zo vaak tegenkomt.
Groep wilde zwanen in het mooie winterlandschap.
bonte strandloper. Deze stond al op mijn vorige logje, maar ik heb de tip van Wouter even opgevolgd en rechts iets krapper uitgesneden. Ook een poging gewaagd om de blauwe waas weg te krijgen.
Nogmaals het bonte strandlopertje met een mooie spiegeling.
En ook nogmaals de ijsvogel, wat een mooie kleuren.
Het was een flinke uitzoekklus, zoveel mooie foto's. Twee blogs winterwonderland....
Iedereen bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita