zondag 16 september 2018

Weekendje Zuid-Limburg

Traditiegetrouw gaan Jeroen en ik in het voorjaar of najaar (of dit jaar beiden) naar de mooie Zuid-Limburgse heuvels. Het eerste septemberweekend was een prachtig zonnig weekend. Niet te warm, koele nachten, dus prima wandelomstandigheden. Ik had wel op mist in de ochtend gehoopt, omdat je dan mooie foto's van de heuvels kan maken met een bepaalde gelaagdheid die zonder mist niet zo mooi uitkomt. Geen mist, strakblauwe luchten.....maar wel een heerlijk ontspannen weekend.


Vrijdagmiddag nog even een rondje gewandeld in de directe omgeving van ons huisje. We logeerden weer in Bungalowpark Schin op Geul en via de achteringang, zit je meteen op dit mooie paadje.Zaterdag ochtend, al vroeg op pad. Hier op dit punt fotografeer ik graag de heuvels. Hopelijk ooit nog een keer met mist en een opkomende zon. Dan moeten we wel wat vroeger vertrekken als deze ochtend, want rond negen uur gingen we op pad.....Een mooi paadje tussen de mais velden door, de strak blauwe lucht en het felle zonlicht nodigde niet uit om onderweg veel foto's te maken. We zagen nog wel een paar vlinders, maar allemaal druk fladderend of zittend op de grond. Later die zaterdag kwamen er wat vriendelijke wolkjes, dan wordt het fotograferen van een landschapje toch meteen wat interessanter. Dit maisveld was behoorlijk droog, ik vroeg mij af of het nog wat zou worden met deze mais..Ja dus, de kolven zagen er heel goed uit. Gelukkig


Er vlogen behoorlijk wat heide libellen rond.


En de houtpantserjuffer wilde ook wel even poseren.


 Anders was het met de blauwe glazenmaker (dankjewel Maria), die ging op de meest onmogelijke en vaak lelijke plekjes zitten, als ie niet druk rond aan het vliegen was.....deze was nog de beste van de foto's.
De sprinkhanen lieten zich later op de dag goed horen, wat een herrie. En ze zaten overal. Het gaf toch echt het vakantie gevoel.  Ze zitten vaak goed verstopt en je moet ze maar net even zien tussen het groen.
Als ze aan het tjirpen zijn, bewegen ze hun vleugels, en daardoor kun je ze betrappen, want dan beweegt er ineens iets in het groen
Ter illustratie dit filmpje (uit de hand, dus een beetje schokkerig)Toch nog een vlinder, ook niet op een mooie plek, op het kiezelpad...... de kleine vuurvlinder
Zondagmorgen weer om negen uur op pad,  de geul over richting kasteel SchaloenSchaloen

We wandelden deze morgen in het Gerendal, maar wat landschapsfoto's betreft slaagde ik er niet in om wat moois te maken.... dus het blijft bij onderstaande foto van een buizerd, ver weg in de boom.Een buizerd op de uitkijk.Het werd zondagavond en tegen achten ging ik nog even vlakbij het huisje kijken naar de zonsondergang. Door de heuvels verdwijnt de zon al eerder dan in het westen aan zee.
Het laatste zonlicht, de herfstkleuren laten zich al zien.
Misschien volgend jaar in oktober gaan: meer herfstkleuren en ook meer kans op mist.De zon verdween achter de heuvels, geen geweldige kleurenpracht.... ik heb ze hier wel eens mooier gezien, een paar jaar geleden... voor zonsondergang blog in link even door scrollen naar onderen.En de koe komt nog even kijken bij het hek. Welteruste koetje, de zon is onder...tijd om te gaan slapen.

En zo werd het maandag en moesten we alweer terug. Wederom een paar heerlijke dagen samen in de mooie omgeving van het heuvelland. Tot een volgende keer maar weer.

16 opmerkingen:

 1. Het is toch altijd net buitenland daar in de Limburgse heuvels. De landschapjes doen inderdaad sterk aan de Elzas denken. Ik verheug me alweer op ons volgend bezoekje aan Vijlen, begin oktober. Dan zal er wel niet veel meer rondvliegen.
  Als het goed is heb je vanuit het bungalowpark zicht op de Keutenberg. Ben je daar omhoog gelopen om foto 2 te maken? Ik fiets daar wel eens omhoog, maar dan heb ik boven echt geen tijd/zin om van het uitzicht te genieten ;-) Toch eens een camera meenemen.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto 2 was niet de Keuterberg maar op weg naar het Eyserbos. We zijn wel via de Keuterberg terug gewandeld, afdaling dus.

   Verwijderen
 2. Mooie reportage van het prachtige Zuid-Limburg Ghita, wij mogen er ook graag vertoeven, meestal voor een dagje, van hieruit goed te doen.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er wel een hele mooie week gehad en alles optimaal weten te benutten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,
  Mooie foto's. Prachtig dat landschap op foto 2.
  En wat een mooi kasteel.
  Die juffer heb je ontzettend mooi weten te fotograferen net als die buizerd in die boom. Super.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat ziet er goed uit allemaal. Had al gevraagd hoe jullie weekend was, maar nu weet ik het haha. Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Prachtige foto's van Zuid-Limburg, mooi dat glooiende landschap.
  De juffer op foto 7 is echt geweldig.
  De zonsondergang is ook heel mooi.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ghita, jullie hadden een mooi weekend!
  Prachtig landschap laat je zien ondanks dat je liever meer mistflarden had gehad. De mais is ook fraai. Het paadje of foto 12 is ook romantisch! En.....verrassing op foto 8 staat geen paardenbijter, maar veel leuker een mannetje Blauwe glazenmaker!! ( die is ook groter en heeft veel bredere "bretels") Het koetje voor het slapen gaan is ook een heerlijke plaat! Weer genoten van je mooie fotoverslag.
  groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de naam van de libel, misschien heb ik dan wel beide soorten gezien.

   Verwijderen
 8. Je had dan wel geen mist maar wel mooie uitkijkjes en prachtige luchten van de zonsondergang. Daarbij ook geweldige mooie juffers en libellen. Je landschapsfoto's zijn echt heel erg mooi en wat een mazzel dat jullie van dit mooie weer hadden.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je ziet toch altijd weer kans de mooiste plekjes en de juiste belichting op dat moment te kiezen. Geweldig..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Ghita,
  Ja, Ghita we zeggen niet voor niets wie schoen us Limburg is. Ben altijd blij als ik de heuvels weer zie . De foto's zijn schitterend vooral de juffer . Zit echt mee te genieten.
  Afgelopen zondag over Brunssumerheide gefietst ook eens de moeite waard was nu erg dor door de droogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De tweede foto vind ik ook erg mooi met al die laagjes in het landschap. Ik zag afgelopen week een heleboel glazenmakers bij elkaar en ook veel kleine vuurvlinders.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amazing pictures of many exciting subjects.
  Great series of good quality photos.

  Ottar

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  หนัง HD

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita