donderdag 7 september 2017

Weekendje Zuid-Limburg

Begin september hebben Jeroen en ik weer een weekend doorgebracht in het mooie Zuid-Limburg. Wat is het daar toch prachtig met de heuvels. Net of je in het buitenland bent.

Dit keer bezochten wij de Brunsummerheide, waarvan ik mooie foto's had gezien met de bloeiende heide. Helaas was de bloei van de hei al over het mooiste punt heen, en op zaterdag naar de Brunsummerheide was ook geen goed plan..wat een drukte. 


Net de Posbank, maar dan anders. De zondag liepen we in de omgeving van ons huisje een bekende route, die er in een andere tijd van het jaar toch weer anders uit ziet.Je merkte al dat de herfst in aantocht is, mistige ochtenden (die mist trok heel snel op door het uitbundig schijnende zonnetje), de kleuren in de bomen en de bessen.Op zaterdag middag waren er wel dreigende buienwolken, maar...geen regen, die kwam pas in de avond.
Tussendoor ging ik rond het huisje op zoek naar vlinders en vond in een veldje (helaas met afrastering ervoor) een aantal gele luzerne vlinders.

Gele luzerne vlinder. Ik zag er op het veldje zeker een stuk of 3 fladderen, maar te ver weg voor een foto. Hier had ik geluk dat deze eventjes wat dichterbij ging zitten.HeidelibelEen luidruchtige sprinkhaan. Hij maakte veel geluid en daardoor wist ik hem op te sporen in het groen, anders was ie mij echt niet opgevallen. Nog een grote groene sabelsprinkhaan op een ander plekje, en ook lastig te vinden.
Dank zij het zonnetje kon ik aardig wat vlinders zien, waaronder dit klein koolwitje
 En een kleine vuurvlinderZondagmiddag hadden wij ineens een bezoeker in ons huisje. Jeroen heeft hem voorzichtig buiten gezet op het terras, waar ik hem nog even op de foto kon zetten. Geen idee wat dit voor sprinkhaan is.
Het uitzicht vanuit ons huisje, dit blijft mooi en daarom nemen we ook iedere keer hetzelfde huisje.

Het was weer genieten, twee dagen heerlijk kunnen wandelen (en wat minder gefotografeerd) bij goed weer, weer een paar dagen quality time samen. Op naar het volgende weekendje weg.

17 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita,
  Mooie foto's van deze prachtige omgeving.
  En wat heb je bijzondere vlindertjes en die sprinkhanen mooi weten te fotograferen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita,
  Hele mooie landschapsfoto's van het schone Limburg! Als je die foto's op de zaterdag hebt gemaakt heb je wel goed je best gedaan, ik zie er niets van dat het er druk was:-)) Die Gele Luzernevlinder, geweldig, wat een vangst! Ik heb hem nog nooit gezien!. Maar oop alle andere vlinders, bessen, bottels ,libel en sprinkhaantjes, prachtig gefotografeerd. Ik heb er weer van genoten dit op mijn gemak te bekijken. groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Z-Limburg toch mooi, hè? Net alsof je in het buitenland bent. Mooie landschapjes laat je zien, met name van de heide. Heb je daar een grijsfilter gebruikt (lange sluitertijden), want ik zie geen mens! ;-)
  De sprinkhaan is volgens mij een sabelsprinkhaan (m). Heb ik 4 jaar geleden veel van gezien en ook gefotografeerd in Z-Frankrijk. Klimaatopwarming?
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick, geen grijsfilter , maar achteraf een beetje bewerkt. De mensen waren er wel, maar vooral op het pad waar wij zelf ook liepen, de paden op de foto waren mens-vrij.
   Ik heb even de bramensprinkhaan opgezocht, daar lijkt ie inderdaad wel op.
   groetjes Ghita

   Verwijderen
 4. PS: van de soorten sabelsprinkhanen die in Nederland voorkomen lijkt ie nog het meest op de bramensprinkhaan, maar of het die is betwijfel ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,
  Zuid Limburg doet het altijd goed. Meestal vooral aantrekkelijk om in alle rust te wandelen, andere keren ook met behoorlijke kansen om fotografisch interessante dingen te fotograferen. Je laat hier platen zien die het weekend behoorlijk weerspiegelen denk ik met een mix van beide.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Limburg is toch echt de provincie die het echte vakantie gevoel over brengt.
  Mooi heuvelachtig landschap.
  En prachtige macro's

  Gaaf Blog Ghita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die onbekende sprinkhaan is bijzonder mooi gefotografeerd zeg! Geen idee welke soort het is.

  Wat een mooie foto's van Limburg en de natuur... Het is ook een beetje buitenland van Nederland hè.

  En wat de herfst betreft... Ik heb 3 weken terug al een vliegenzwam op de foto gezet, je ziet al zoveel bomen verkleuren... Het begint echt vroeg dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ghita,
  Wat 'n mooie omgeving is dat, ook mooie opnames van het landschap en de wolkenlucht.
  Ook de Luzern vlinder heb je mooi te pakken zo ook de andere insecten.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Ghita, een mooi blok over de mij zeer bekende Brunsemerheide ik kwam er vaak maar inderdaad de drukte en vele hondenuitlaters maakt dat het niet meer mijn prioriteit heeft. Je hebt wel mooie waarnemingen gedaan en de foto's zijn prachtig. Die zwarte sprinkhaan heb ik hier in het huisje in Frankrijk ook diverse malen buiten gezet. De naam van het beestje moet ik ook schuldig blijven. Groeten, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig stukje Nederland laat je hier zien Ghita.
  Mooie foto's van het landschap, mooi ook de sabelsprinkhaan zo close in beeld.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In Limburg is prachtig land. Vroeger gingen wij wel eens op vakantie. Echt puur genieten daar. Dan zie je overal mooie beesten. Je hebt prachtig foto's gemaakt. In Limburg zie veel heuvels. Daar kun je ook heerlijk wandelen. Vlinders zie toch wat minder bij ons. Ik heb je foto's genoten. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hai Ghita,

  Dat is toch wel een hele knappe verzameling foto's van zo'n weekendje weg. Mazzel dat je eventjes de gele luzerne kan meepikken. Toch een niet-alledaagse soort. Twee foto's spreken mij heel erg aan. Nummer 4 vanwege het mooie lijnenspel en het on-Nederlandse uiterlijk. Foto 12 vanwege het hele fraaie standpunt. Zo zie je niet vaak een foto van een sprinkhaan. Erg mooi.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Ghita, het zal wel voorbij vliegen zo'n weekend Limburg. Mooie landschapsfoto's met die lagen erin. De gele luzernevlinder is ook geweldig om te ontmoeten en vast te leggen.Zou zin in een weekend Limburg krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Ghita,
  werkelijk een heel mooi blog.
  Misschien dan wel niet met mooie heidefoto's maar de foto's die je wel geplaatst heb zijn echt heel mooi! De eerste 3 foto's vind ik echt heel erg mooi om te zien. Kijkt heerlijk met die boom erbij. Heel gaaf dat je ook nog een Luzernevlinder kon footgraferen en een heidelibel. De herfst is echt al begonnen en de kleurige bessen misstaan dan ook absoluut niet. Ik heb nog even gezocht op die prachtige sprinkhaan maar ik kwam er niet uit. Echt een hele mooie!
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Ghita,
  Prachtige serie van os sjoen limburg . Waarom meen je dat ik niet wil verhuizen. De vlinders zijn ook erg mooi vooral die luzernevlinder.Ja, en natuurlijk de landschappen.
  Genoten van ons eigen mooie limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. I really like all your very nice photos!!! Beautiful area and amazing animals. Thanks for sharing.
  Henry

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita