woensdag 18 januari 2017

Dagje Zandvoort

Winter in Nederland, maar helaas vooral in het oosten en zuiden van het land. Niks witte wereld hier aan de westkust.......
Terwijl de zon opkomt zien we toch wel wat donkere wolken, zou daar nog een sneeuwbuitje uitkomen?


Ochtend glorenSilhouet van een damhert mannetje  net na zonsopkomst.

Daar komt een buitje aan......
Gelukkig, deze waaide over en daarna bleef het droog.


We wandelden over het fietspad langs de zeereep en zagen nog twee vossen weg schieten, dit is toch wel een heel ander stukje AWD. Ter hoogte van de ingang bij de Duizendmeterweg was het tijd voor een pauze (hapje, drankje). We konden hier niet de AWD in omdat ze daar nog steeds met werkzaamheden bezig zijn, waardoor de Duizendmeterweg is afgesloten. Verder viel het allemaal toch wat tegen, dit is niet het mooiste stukje AWD.

Daarom besloten we het strand op te gaan. Na de storm van vrijdag hoopte ik op veel schelpen en zeesterren en.....veel vogels.


Een berg zeesterren en scheermesjes


En weer een dreigende lucht Er was met al die zeesterren en schelpen (met inhoud) genoeg voedsel voor de kustvogels, maar gek genoeg lieten die zich nauwelijks zien. Hadden ze een dag eerder al hun buikjes rond gegeten?
Ze zaten vooral op een verder gelegen zandbank.

En deze kokmeeuw kwam nog wel even in de branding langs wandelen.
En ik liet de vogels los,  mijn gewenste drieteenstrandlopertjes waren nergens te bekennen. Dan maar even wat spelen met de schelpjes.

En een zeester fotograferen op het strand, valt nog niet mee. Gelukkig heb ik kantelbaar scherm en kan ik best lang op mijn hurken zitten met de camera heel laag voor me, bijna op de grond. Zo kreeg ik het mooie lage standpunt en de zachte kleuren....
Met deze zeesterfoto ben ik dan ook heel tevreden.


En ik eindig ook weer bij de damherten, want na de heerlijke uitwaai ochtend op het strand, sloten wij ons om twaalf uur aan bij de actie tegen het afschot van de damherten in de AWD.


Meer over de actie en de achtergrond hiervan kun je hier lezen.


Wat was het heerlijk om weer eens op het strand te fotograferen, dat wil ik toch echt vaker gaan doen. 

24 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita, prachtige serie!

  gr Louis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooi Ghita
  was een gezellige morgen met veel mooie foto's van de awd en het strand.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's van een mooi gebied waar ik eigenlijk nog nooit echt de natuur heb gefotografeerd de kust.
  Groeten Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's en weer eens iets anders ;-) Ik vind vooral je schelpen en zeesterren bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt zeker tevreden zijn met de laatste zeester, bij ons in Bakkum/ Egmond lagen er ook veel. Heel fijn het lage standpunt. De silhouetten van de damherten zijn ook apart, mooi hoor! Goed om te zien allemaal.

  groet Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Wat zijn dit waanzinnig mooie foto's!! Echt zo mooi en ook heel bijzonder met die gigantische zeesterren en je fantastisch lage standpunt. Foto 5 t/m 10 vind ik echt super, wat een plaatjes. Foto 6 vind ik een zeer krachtig beeld hebben met precies de helft van het water en de dynamische lucht erboven.
  Een puike serie hoor Ghita.
  Overigens vind ik dit nieuwe uiterlijk van je blog ook heel erg mooi.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ghita,

  Wat een leuke strandfoto's in deze blog! Ook de silhouet foto's van de damherten zijn erg leuk. Ik ben met je eens dat het pad langs de zeereep niet het mooiste stukje AWD is, heb daar ook wel eens gelopen. Maar er is nog genoeg mooi's in de andere gedeelten, en een wandeling over het strand kan ook super leuk zijn, dat blijkt ook wel uit jou blog.

  groeten, Hanry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer een heel mooi blog, Ghita!
  De foto's van het strand (schelpjes, zeesterren, kokmeeuw en de dreigende luchten boven het strand)zijn te gek!
  Groetjes, Ditta Voetberg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie zachte tinten in je strandfoto's, Ghita. De zeester op 10 vind ik helemaal een topper, prachtig gedaan. Ook de silhouetten van de herten zijn top met dat mooie licht erachter.
  Op de nieuwe achtergrond van je blog vind ik de foto's trouwens erg mooi uitkomen.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inmiddels hebben we dan toch de gewenste witte wonderwereld gehad. Kort maar prachtig. Maar zoals je in dit blog laat zien, heb je dat helemaal niet nodig om mooie foto's te maken. Echt een wonderschone serie: de landschappen, het damhertsilhouet, de kokmeeuw, de schelpen en zeesterren. Mooi dat lage standpunt dat je hier gebruikt hebt: vaker doen!
  Groetjes, Dick.
  NB: ik geloof dat de werkzaamheden aan de 1000m-weg ten einde lopen... de hoge kraan is inmiddels weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ghita,
  Een strandwandeling brengt vaak verrassingen, van allerlei soort. Zeesterren zie je er niet vaak, dus gaaf dat je de kans kreeg enkele prachtige opnamen te maken. Lage standpunten, schelpen, strandvogels: dat moet garant staan voor mooie platen, maar de ene keer wat meer dan de andere.
  Ook ik heb gehoord dat de doorgang binnenkort weer vrij is, eindelijk.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het was zeker een mooie dag om het strand op te gaan, de zeesterren waren zeker heel mooi om op de kiek te zetten..het zijn weer prachtige foto's..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat je hier laat zien is de overtreffende trap van mooi.
  Wat een fantastische serie.
  Ik ben helemaal verliefd op het silhouette van het damhert maar ook van de bergjes zeesterren.
  Waar de rest natuurlijk ook prachtig is dat staat buiten kijf.

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Ghita,

  Prachtige serie! De damherten zijn erg fraai. Zo'n silhouet is toch weer een heel ander soort foto van dit dier. Mooi hoor.
  Ook je landschappen zijn top. Je schelpenfoto's zijn in mijn ogen net te druk. Standpunt is prachtig, net als de kleuren en scherptediepte. Als je het verschil ziet met de zeesterfoto dan is dat erg groot. Die zeesterfoto is super. Ik weet dat het lastig is om een rustig schelpenplaatje te maken, zeker als er zoveel van die dingen op het strand liggen. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi René, ja hoor ik snap je helemaal.vind het ook fijn dat je dit soort kritiek geeft, daar kan ik wat van leren. En het valt inderdaad niet mee om in zo'n berg schelpen een rustig beeld te creëren, bij de zeester had ik geluk dat deze helemaal vrij lag.
   groetjes Ghita

   Verwijderen
 15. Hoi Ghita
  De eerste foto is gelijk wel een binnenkomer hoor, wat een mooi warm licht! En dan de tweede en laatste foto, met damhert, fantastisch mooi! De schelpjes zijn leuk en ik snap dat je heel blij bent met de zeester! Prachtplaat! Mooie zachte kleuren, ook bij de kokmeeuw! Fijn weekend,
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een hele mooie serie Ghita. Wat kan een laag standpunt veel doen hè? Dat zie je terug bij de zeester en de schelpen. Je silhouet van het damhert is een toppertje.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 17. tante Jacqueline22 januari 2017 om 18:19

  Hallo Ghita,

  Ja, het wordt saai maar een geweldig mooi blog. Die schelpen zo van onder genomen erg mooi en het silhouet van het hert. Je hebt ons weer veel moois laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie openingsfoto's nr 1 en 3. Wat een kleuren. Goed idee om naar het strand te gaan.Mooi de schelpen en je zeesterfoto is een plaatje, die kan zo aan de muur.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn verhaal wordt op den duur eentonig, maar het is niet anders: weer een schitterende serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtige en verrassende silhouetfoto's van het damhert Ghita, een heel andere en originele benadering, mooi hoor. Je schelpfoto's nr. 8 en 9 zijn aardig, maar vallen een beetje in het niet bij de superplaat van de zeester, die is echt heel fraai.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Ghita,
  werkelijk een prachtig blog. het silhouet van het hert tegen de zon is vind ik echt prachtig om te zien. Ook de zeesterren op het strand zijn van hoge schoonheid. De eerste foto is sowieso een schoonheid eerste klas. Wat een prachtige kleuren heeft die! Derde foto met de dreigende lucht is ook heel mooi. Werkelijk een heel mooi genietblog.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Ghita, mooie serie foto's. Goed idee om naar het strand te gaan, mooie tinten en ik vind de lage-standpunt foto's van de kokmeeuw en schelpen mooi, maar die ene zeester is echt prachtig!! Met groet, Rineke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. We hadden elkaar zo maar kunnen tegenkomen op het strand, want ik was daar met Yvonne en Jet ook met de zeesterren aan het spelen. Jouw zeester is prachtig! zo'n mooie rustige plaat, heerlijk.
  De schelpen zijn wat drukker maar door het zachte licht vind ik ze toch ook erg fraai.
  Hert tegen gekleurde lucht mag er ook zijn!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita