zaterdag 7 november 2015

Amsterdamse Waterleidingduinen: Oktober deel 2


Naast de damhertenbronst was er in oktober nog meer te zien in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Omdat ik vanwege de damhertenbronst in oktober heel veel in de Waterleidingduinen ben geweest had ik ook heel veel andere foto's. Daarom nu deel 2 van de oktober serie uit de AWD. Waar deel 1 nog wat zomers aandeed met oa een boomkikker, zal deel 2 toch echt de herfst tonen.

Een miezerige dag, maar de blaadjes gaven toch mooi wat kleur aan de grijze omgeving. Gezwam in de regenHet bruggetje bij het betonnen kanaaltje waar de herfsttinten zich mooi lieten zien. Sprookjesachtig. De hertjes stonden nieuwsgierig te kijken, doordat ik laag door het gras heen fotografeerde, werd de voorgrond wat wazig. Zwarteveldkanaal met het nieuwe betonnen bruggetje


 Op een van de weinige zonnige dagen kon ik deze paddenstoeltjes mooi in het licht fotograferen. Mooie damhertman, de bronst was te einde maar de mannetjes lieten zich nog goed zien en soms hoorde je ze nog kn√∂rren.De beukenlaan, dit was op 30 oktober, de blaadjes waren al deels van de bomen gevallen. Het is echt bijna 3 weken eerder dan vorig jaar...toen hadden we na half november de mooiste kleuren. Nu zullen de bomen begin november al bijna al het blad kwijt zijn.

 Het was genieten van de mooie kleuren in het bos...


 En laag bij de grond was ook van alles te zien, zoals dit piepkleine vliegje op een zwammetje


 En de groene kikker gaf even een mooie foto show weg, we konden hem van alle kanten fotograferen en hij bleef braaf zitten op zijn boomstronkje


 En nog even van de voorkant. We gingen op de grond op zoek naar kleine paddenstoeltjes en vonden deze kikker, en die is zeker net zo leuk. Misschien nog wel leuker.


 Tussen de varens konden we weer even lekker spelen met scherptediepte en tegenlicht.


 Een dag later, 31 oktober was ik weer in de AWD en vond deze prachtige porseleinzwammetjesDe beukenlaan is in de herfst toch wel mijn favoriete stukje AWD


Maar ook op andere plekken zijn de kleuren prachtig.


Aan het einde van de middag stonden deze damherthinde met haar kleintje op een heuveltop.
Altijd leuk voor een foto.  De dagen worden korter en we moesten ons nog wel haasten op op tijd bij de uitgang, Zandvoortselaan te komen. Onderweg zagen we de zon al ondergaan.


 De zon gaat onder en de spreeuwen zoeken hun slaapplaatsen op in de bomen Ook de aalscholvers gaan slapen....En wij?
Wij genoten van het schitterende kleurenspel en de prachtige weerspiegeling in het water. Dit is toch weer een cadeautje van de natuur.

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleuren heeft de herfst dit jaar en niet alleen de herfst ook je foto's Ghita.
    Dit is echt genieten, wat mooi ook dit kleine kikkertje in de gouden gloed.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita