donderdag 27 augustus 2015

Genieten op de Veluwe

's middags mooie tijgerspinnen en bandheidelibellen gefotografeerd en 'savonds op de Hoge Veluwe herten, zwijnen en moeflons gezien. Genieten dus.
Op woensdag 19 augustus ben ik met Henk en Cees een middagje naar een mooi gebiedje op de Veluwe geweest, waar heidebandlibellen zaten. Omdat ik deze mooie soort nog nooit had gezien, hoopte ik die natuurlijk te kunnen fotograferen. Die avond reden we nog door naar de Hoge Veluwe om alvast een beetje in de stemming te komen voor de bronst, straks in september.

En dit is hem dan, de bandheidelibel, de deze naam dankt aan de donkere banden over zijn vleugels, op de volgende foto zijn die banden goed te zien.

De bandheidelibel blijft laag bij de grond tussen het gras, dus fotograferen viel echt tegen. Maar ik was blij, want ik had mijn eerste bandheidelibellen op de foto

De viervlek, een bekende libel, die ook in de waterleidingduinen voorkomt. Deze libel wou wel mooi hoog op een takje gaan zitten.En dit is mijn eerste tijgerspin / wespspin, met prooi, die vakkundig werd ingepakt. Hier was ik ook heel blij mee, want ook deze soort had ik nog nooit gezien.

De wespspin of tijgerspin en zijn karakterestieke web, met het zigzagdraadje.En nog even een foto vanaf een laag standpunt, wat door de begroeiing heen, blijft erg moeilijk om in zo'n omgeving deze libel te fotograferen, hij zat zelden wat hoger of vrij op een takje.

De weidebeekjuffer blijft een van mijn favoriete juffertjes, jammer dat ik ze hier in onze omgeving niet zie, ik moet echt naar het midden of oosten van het land voor deze mooie juffer soort.

Een wants op een stengel van een van de vele uitgebloeide distels
We verlieten dit mooie gebiedje en reden naar NP de Hoge Veluwe. Ik hoopte al wat edelherten op de wildbaan te fotograferen, of wilde zwijnen.....Maar je weet het nooit met dieren en de natuur. Het blijft altijd een verrassing.

Jachtslot St. Hubertus in de zon

Landschap tegenover de bekende Wildbaan, het gebiedje "De Pollen".

Een roodborsttapuitje in de avondzon.

Een raaf houdt de wacht bij het bordje "rustgebied".

Een grote groep moeflons op grote afstand, maar het heeft ook wel wat om de dieren zo in hun omgeving te fotograferen, met de al paars geworden hei op de voorgrond.

Een mooi mannetjes hert in het bos

We gingen nog even op de bekende Wildbaan kijken, of daar al wat te zien was van de edelherten. Ze waren te zien in de verte....

De edelherten stonden nog te ver weg voor mooie foto's, daarvoor moet ik nog even een paar weekjes geduld hebben.Wilde zwijnen en edelherten liepen hier door elkaar.


We reden richting uitgang maar stopten nog even bij dit veld om de zonsondergang vast te leggen.

Dit is genieten, de stilte....de prachtige zonsondergang. Wat is het toch mooi in de natuur.

De zon gaat onder en wij moeten richting uitgang.
Want voor 21:00 uur moeten we het park uit zijn.

Het was een heerlijke middag/avond. Ik zal zeker binnenkort weer terug gaan naar NP de Hoge Veluwe, op de Wildbaan was het deze avond nog rustig, maar daar gaat de komende tijd zeker verandering in komen. Dan laten de edelherten zich weer zien en draaien de camera's van de vele fotografen weer overuren.

1 opmerking:

  1. Hoi Ghita,
    dit is echt een hele mooie en gevarieerde serie.
    De bandheidelibel heb ik zelf ook nog nooit kunnen fotograferen dus ik vind die sowieso prachtig om te zien. Ook je luchten aan het einde van deze serie zijn prachtig. Daar kan ik dus echt uren en uren naar kijken. Mooie mannen zag je ook maar ook weer leuke vogels en een supermooie wants. De wespenspin blijft ook een mooi insect om te fotograferen.
    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita