woensdag 24 juni 2015

weekendje Veluwe: rond de Posbank

Het weer zat niet mee, al was het volgens de kalender zomer.....,maar we hebben weer genoten.
Een prachtige wandeling rond de Posbank.

Ieder jaar gaan Jeroen en ik een paar dagen naar het Sandton Hotel De Roskam in Rheden. Het hotel ligt pal aan het Nationaal Park "De Veluwezoom", binnen 5 minuten wandelen we vanaf het hotel het natuurgebied in. Op zaterdag hadden we geluk dat het bij dreigende luchten bleef en de regen pas later in de avond viel. Vrijdagavond en zondag waren kletsnat. 
We genoten dus van de zaterdag, al wandelend over de glooiende heuvels rond de Posbank. Wat een afwisseling in landschap. Door het frisse weer hebben we die dag geen vlinder gezien, maar gelukkig kwamen we wel een paar reeën tegen en vanaf het observatiepunt bij Heerikhuizen zagen we in de verte kleine zwijntjes.
 Altijd leuk om tijdens het wandelen een reebok tegen te komen. Deze stond op een afstandje en trok zich niets van ons aan (Jeroen die mijn grote camera uit mijn rugzak moest halen, aan mij geven en ik die nog de camera moest instellen om toch deze foto te maken).

 Ik had tijdens het wandelen dus mijn kleine compactje bij me, maar voor dit soort momenten kwam de grotere lumix tevoorschijn. Omdat het donkergrijs weer was, dacht ik met een compact cameraatje het wel af te kunnen.....tja, en dan kom je zomaar een ree tegen.

 De ruïne van de boerderij Heerikhuizen gezien vanaf het wild observatiepunt. Herikhuizen was al een boerderij vanaf 1365, en tot 1991 als agrarisch bedrijf in gebruik. Nu zie je alleen nog de ruïnes. 

 Kleine zwijntjes. We hebben nog staan wachten op moeder zwijn maar die kwam niet tevoorschijn, die zat vast in de ruïne, waar de kleintjes later ook naartoe gingen.

 Een van de hoger gelegen delen van de Posbank. We maakten verschillende wandelingen rond restaurant De Posbank.  'smorgens waren we vanuit het hotel naar het observatiepunt gelopen en vandaaruit zochten we de glooiende heideheuvels op.
 Prachtige landschappen, maar zo moeilijk vast te leggen.


 Na de lunchbreak in het restaurant, liepen we een van de gele routes die vooral door bossen met varens ging.


 En uiteindelijk kom je weer terug op de heuvelachtige heide


 Nog even ons geduld op de proef gesteld bij het restaurant, we wilden daar nog wat drinken voordat we onze wandeling voortzetten, maar er was ook net een enorme groep wielrenners aangekomen, die een tourtocht maakten op deze zaterdag. Ja, de Posbank is prachtig maar in het weekend kan het er vreselijk druk zijn.

 Gelukkig heb je op de smalle paadjes over de hei geen last meer van de wielrenners en hun geschreeuw en zo konden we weer genieten van de prachtige landschappen en de rust om ons heen, want op zo'n wat druilerige zaterdag die meer herfst leek dan zomer, waren er niet veel wandelaars op pad.

 Onze aandacht werd getrokken door een gezoem.....en wat zien we daar...een hommelnest.

 Doorkijkje....

 Het glooiende landschap, een kale boom en een lekker dreigend luchtje. De echte landschapsfotograaf kan hier vast wel wat mee. Ik kon er met mijn compactje gewoon een mooi kiekje van maken.

Een laatste blik op de heuvels voordat we het bos in gingen en terug wandelden naar het hotel. We hadden er toch zeker 15 kilometer opzitten, door het combineren van verschillende korte wandelingen. In het hotel wachtte ons eerst een warme douche en 'savonds weer een heerlijke maaltijd. Het was een mini-mini vakantie, maar we hebben weer zo genoten. Nu moeten we hier even op teren, want pas eind september staat het volgende uitje in de agenda.

1 opmerking:

 1. Wat een prachtige serie foto's van de wandelingen bij de Posbank.
  Ik vind het daar altijd zo mooi, maar wat je al schrijft het kan er echt heel druk zijn.
  Wij gaan er ook ieder jaar wel een keer heen om te wandelen, de gele route is echt prachtig..
  Ik heb genoten van deze serie foto's , wij hebben daar nog nooit een ree gezien, wel Schotse Hooglanders.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita