maandag 20 april 2015

rondje De Zilk

Vrijdag 17 April, de dag zou wat grijs beginnen, maar na de middag beloofden ze zon. Ik kon niet heel vroeg naar de duinen dus pas tegen elf uur was ik bij ingang De ruigenhoek, de zuidelijkste punt van de AWD. Ik had 1 doel en alles wat ik verder tegenkwam was meegenomen: Lammetjes!
Al snel kwam ik het eerste schaap met een kleintje tegen. Ze waren beiden helemaal op hun gemak en het schaap graasde rustig een stukje verderop, zodat ik de kleine mooi even op de foto kon zetten.
Moeder schaap (Drents Heideschaap) en een dartelend lammetje

Deze foto vond ik zelf super schattig. Het was ook maar 1 moment dat ze samen opkeken.

 Dit was best zwaar lopen, over het ruiterpad. Maar bij de Zilk weet ik nog niet zoveel paadjes buiten de verharde paden en via het ruiterpad kon ik uitkomen bij een van de mooiste stukjes AWD.....

 De van Stirum duinen, een stuifduingebiedje, waar vroeger een kanaal was. Het kanaal is gedempt en nu hebben het zand en de wind vrij spel.

 Landschap van Stirumvallei

 Een grote zandvlakte met hier en daar wat pollen helmgras.

 dezelfde vlakte maar dan vanaf een heuveltje.

 Terugweg richting de uitgang ( Ruigenhoek), langs het zweefvliegveld, waar een aantal damhertmannetjes het wel naar hun zin hebben.

 Een spitser en een jong mannetje op het terrein van het zweefvliegveld.

 En nog meer lammetjes, nu in het zonnetje.

 De hele familie bij elkaar, het leek wel of ze echt even voor mij poseerden, twee lammetjes hielden zich schuil achter een van de ouders, die zie je dus niet (op een paar extra pootjes na dan)

 Dorst...

 Ook al is het bekend dat er bij de Zilk een aantal reeën zitten, het is toch een verrassing als je er ineens eentje vlak voor je ziet.

 Evan later zag ik deze reegeit nog op een andere plek aan de bosrand.

 Graspieper. 
Ook de roodborsttapuit en gekraagde roodstaart zette ik deze dag op de foto, maar deze foto's kwamen niet door de blogkeuring. Het voorjaar is een heerlijke tijd. Vlinders zag ik deze dag nog niet, misschien was het toch nog wat te fris. Het was weer genieten, ook dit stukje AWD is de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita