maandag 6 april 2015

midweek Schin op Geul maart 2015

De laatste week van maart zijn Jeroen en ik weer een midweekje op ons vetrouwde stekkie in Zuid-Limburg geweest. Een paar heerlijke dagen genoten we van het prachtige Limburgse heuvellandschap. Op maandag en dinsdag was het nog mooi lenteweer en genoten we van de wandelingen door het glooiende landschap. Op woensdag bleef het regenen, maar hadden we gelukkig wat vermaakt bij het huisje met de vogeltjes die steeds dichterbij durfden te komen.
Hier een impressie van deze dagen:
Een smal wandelpaadje tussen de landerijen

Zingend heggenmusje


Limburgs heuvellandschap, wat is dit toch mooi.

Een mistige morgen, toch heeft dat ook wel iets...

Eenzame boom

Geen goede foto, daar was de afstand te groot voor maar dit was toch wel ons natuurmoment van de week. We wandelden rond een uur of twee in de middag over een heuvel en zagen ineens ver weg, wat meer in het dal een groepje van 4 reeën. Heel bijzonder, in alle jaren dat we in Zuid-Limburg komen, hadden we nog nooit reeën op die plek gezien. 

De tjiftjaf liet zich ook weer horen.

Een ander bijzonder natuurmoment, ook weer van grote afstand, parende torenvalkjes. In de boom boven de mergelgroeve waar ze een aantal jaar geleden een nest hadden. Ik vermoed dat ze hier ieder jaar wel broeden.

Een dag later ben ik weer even gaan kijken, maar zat er slechts 1 torenvalk in de bekende boom.

Het kluizenaarshuisje op de Schaelsberg. In het bos eromheen stonden bosanemoontjes, maar niet zo uitbundig als vorig jaar.


Toch even een paar foto's gemaakt van de anemoontjes

En hier nog de witte variant

Toen het woensdag zo regende heb ik maar een lading vogelvoer voor het huisje gestrooid, maar ik had niet verwacht dat de vogels er zo massaal op af kwamen.

Koolmees op de tuintafel. Volgende keer moet ik echt zorgen dat ik iets van een boomstronk of dikke tak op de tafel leg en het voer uit het zicht laat, want met zo'n fijne zachte achtergrond is het wel een prima plek om vogels te fotograferen. Lekker vanuit het huisje, droog en warm. De foto's van de vogels zijn dus allemaal vanuit het huisje door glas heen gemaakt.

Meneer Vink in de regen.


Koolmees

zonsondergang maandagavond.
De andere avonden ging de zon schuil achter de regenwolken.
Het waren weer een paar heerlijke dagen die natuurlijk weer veel te snel voorbij waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita