vrijdag 16 november 2012

Herfst in landgoed De Horsten

Half november, de herfst laat zich van zijn mooiste kant zien. De mist die langzaam plaatsmaakt voor zonneschijn. Op een van de weinige zonnige dagen maakten we een wandeling door de bossen van het landgoed De Horsten in Wassenaar. Naast deze foto maakte ik er nog meer van de kleurenpracht van de herfstAls de bomen bruin-geel of rood kleuren en de dagen beginnen met een beetje mist, dan wil ik naar De Horsten. Ik vind het daar in de herfst het mooist, wat een kleurenpracht.

Na een reeks grijze en donkere dagen, was het op zondag 11 november eindelijk weer eens een mooie zonnig herfstdag. Een dag die wel met wat mist begon, maar dat geeft altijd een mooie sfeer in het bos. Jeroen en ik maakten een rond wandeling langs de buitenkant van het landgoed. Je mag daar pas om negen uur naar binnen, en ons rondje is een ommetje van anderhalf uur. Net lang genoeg om voor de  grote invasie van gezinnen weer terug te zijn.

Wat een kleuren. De paadjes waren bezaaid met blaadjes, maar er zat gelukkig nog genoeg van dit moois aan de bomen. We hebben maar liefst drie scharrelende eekhoorntjes gezien, die zo snel waren of op zo'n donker plekje zaten dat ik ze niet kon fotograferen. 


Dan nog maar zo'n mooi paadje.Ik heb niet veel paddenstoelen meer gezien. Deze stonden wel leuk op een boomstronk. Omdat ik met Jeroen aan het wandelen was, en hem niet te veel wou laten wachten (het was namelijk best koud) heb ik ook niet zoveel tijd genomen om foto's te maken.En zijn het toch vooral de beelden van de herstkleuren langs de wandelpaden.Of een zwanenpaar in het slootje langs het padof een roodborstje in een struik, ook langs het wandelpad. Het vogeltje bleef even zitten voor twee foto's en vloog daarna weg. Ja zelfs langs de paden is genoeg te zien.We naderen alweer de uitgang, de zon is inmidels uitbundig gaan schijnen en kleurt de bladeren soms goudgeel.Het zal niet lang meer duren voordat de bomen kaal zijn en alle kleur op de grond is gevallen.
Daarom was het zo genieten op deze zondag, op het moment dat de herfst op zijn mooist is.En hier zijn we weer terug bij het begin, in de verte het bruggetje van de eerste foto.
Het was een heerlijke ochtend in De Horsten. 's middags bracht ik nog een bezoekje aan polderpark Cronesteijn, da's lekker dichtbij. Die foto's komen in een latere herfstblog.

8 opmerkingen:

 1. FANTASTISCHE opname......en prachtig licht Ghita.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto's Ghita, de natuur is zo mooi, het is alle dagen genieten.
  De zonneharpen zijn ook schitterend.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op het juiste moment aanwezig. Prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,

  wat mooi is het nu inde bossen en dat laat je ook goed zien.
  Prachtige warme herfsttinten met hier en dar de zon erdoor.
  Je roodborstje vond ik ook heel geslaagd, en ook een
  paar kleine paddenstoeltjes.
  vandaag gingen wij naar het Zwanenwater want het zou nog zonnig zijn nou...
  de hele dag grijs en mistig en vochtig, dus dan komt deze serie van jou
  als een mooi geschenk. Heel mooi deze platen.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Perfecte weergave van de herfstsfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze foto is schitterend Ghita, en omdat ik hem hier ook in het groot kan bekijken, geef ik je hier de complimenten!
  nu door naar de rest....
  groetjes jes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie lichtval heeft deze foto.
  Groet eilandstaete

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita