donderdag 10 mei 2012

Van de Zilk naar Zandvoort door de AWD

Het is alweer een tijdje geleden, 30april...toen het zo'n prachtige lentedag was.
Ik genoot van een mooie wandeling die in de Zilk begon en dwars door de AWD in Zandvoort eindigde.
Wat ik allemaal tegenkwam, zie je hieronder


Een wandeling dwars door de Amsterdamse Waterleidingduinen, van Zuid naar Noord.
Het was die 30e april een heerlijk zonnige lentedag. Helaas waren bijna al mijn landschapsfoto's mislukt, dus ik ga deze wandeling nog een keer doen, om de verschillende landschappen dwars door de AWD te kunnen laten zien. Deze blog is vooral ingenomen door de vrolijke fluitertjes.
Een uitbundig zingende heggemus

En een nog uitbundiger zingende nachtegaal. Wat een geluid komt er uit zo'n klein vogeltje. Tijdens mijn wandeling hoorde ik de nachtegaal overal zingen, pas na het middaguur werd het rustiger. Zo'n vogel horen is niet zo moeilijk, maar om hem dan te vinden....da's lastiger. Vaak zitten ze laag in het struikgewas. Bij deze had ik geluk, die zocht het wat hogerop.

Ook de gekraagde roodstaart liet zich weer horen (en zien). Verder zag ik nog rietgorzen wegduiken in het riet, ik hoorde de rietzangers, zag verschillende keren een kneu hoog in de boom (die foto's vond ik niet goed genoeg), boompiepers en witte kwikstaarten.  De vogeltjes hadden het duidelijk naar hun zin op deze mooie lentedag.En met zulk weer, zie je de vlinders ook ineens weer. De kleine vuurvlinder zag ik echt overal. Andere vlinders kreeg ik deze keer niet op de foto. Zelfs het oranjetipje liet zich even zien toen ik bij de uitgang in Zandvoort aankwam.
Nog maar eens het kleine vuurvlindertje, het ging zitten op een takje dat op de grond lag. Voor deze foto ben ik er dus ook bij gaan liggen, om de vlinder eens recht in de oogjes te kijken. Dat ik in de brandnetels lag merkte ik daarna pas (en de rest van de dag).

Een van de weinige damhertjes die ik deze dag heb gezien. Ze stond op haar gemak te grazen.

De fitis was ook weer volop aanwezig.


Toch een landschapje, ik vond vooral de lucht heel mooi en de foto laat het frisse groen in de bomen mooi zien. Dit was in het gebied 70 bunders.


En van dat warme weer krijg je best wel dorst. Ikzelf had mijn literfles water ook leeg in Zandvoort. Gelukkig kon ik daar weer heerlijk water tappen, voor de bus-en treinreis terug naar huis.


Nog even langs de aalscholverkolonie.


Hoog in de boom op het nest.


En meneer aalscholver houdt de boel in de gaten. Je kan best dichtbij komen, maar je moet dan wel goed opletten want er flatst nog wel eens een grote witte klodder naar beneden, die wil je niet op je hoofd of camera krijgen.

En ik besluit met deze kleine witte bloemetjes, die ik overal tegenkwam tijdens mijn wandeling. Deze fotografeerde ik vlakbij de uitgang Zandvoortselaan.
 
Het was een heerlijke dag, waar anderen op vrijmarkten rondliepen of feestvierden in de stad, genoot ik van de rust in het AWD.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita....
  Wat een mooie wandeling heb je gemaakt..
  ja Koninginnedag was het weer prachtig, beter dan vandaag, wij hebben hier al heel veel regen gehad en behoorlijk veel wind, dus geen macro weer..
  De vogeltjes heb je prachtig in beeld gebracht, (er zit bij ons een gekraagd roodstaartjes paar in een nestkastje...)
  Hertje is natuurlijk altijd mooi, de foto van het vosje is ook erg mooi, hij of zij geniet echt zichtbaar van het lekkere weer...
  Mooie blog...

  Gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt een fijne wandeling gehad, lekker met het zonnetje en mooie foto's kunnen maken, heerlijk om vlinders te zien, en het vosje, die is toch wel heel lief. De vogels heb je vrij dichtbij kunnen nemen, staan er goed op...heerlijk het zonnetje, mis hem wel hoor, ben de regen nu wel zat...

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Ghita, wat heb jij een mooie en lange wandeling gemaakt. En wat heb je ontzettend veel vogels gezien en gehoord.
  Interessant en mooi blog heb je van deze dag gemaakt.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,

  wat een heerlijk blog. je landschapsfoto's zijn dan mislukt, maar dit is toch een blog vol genietmomenten. wat zag je mooie verschillende vogels en die vos..... mooi ontspannen in het zonnetje:-) Werkelijk weer heerelijke antuur.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaat weer lekker! Heerelijke is gewoon heerlijke en antuur is natuur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaat weer lekker! Heerelijke is natuurlijk gewoon heerlijke en antuur is natuur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ghita,
  Wat een mooie serie is dit, vooral de vogelfoto's vinden we heel mooi.
  Wat een aandoenlijke foto ook van de vos, mooi weergegeven ook.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi! Lovely picture of the fox. Ours are so shy so its very difficult to get them.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ghita,
  je hebt een behoorlijke trip gemaakt van de Zilk tot Zandvoort, jammer dat je landschappen dan zijn mislukt want juist op deze route kom je alle varianten tegen van de AWD.
  Qua vogels heb je geen gebrek aan materiaal gehad en dan ook nog een Kleine Vuurvlinder in beeld.
  Lekkere blog weer.

  Groeten,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 10. really fantastic, perfect timing-everyone loves the sun:-))

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita