maandag 14 november 2011

meeuwen en zonsondergang Katwijk

Op een wat grijze vrijdag (11 november), begon het in de middag toch op te klaren en besloot ik eens naar het Katwijkse strand te gaan, om meeuwen te fotograferen. En omdat de zon nu vroeg ondergaat, kon ik aan het einde van de middag ook nog een zonsondergang meepikken.
Strand....dan verwacht je toch een heleboel meeuwen en veel gekrijs. Maar het strand zag er akelig verlaten uit en zelfs het karakteristieke meeuwengekrijs was niet te horen.
Nadat ik ietswat teleurgesteld een stukje over het strand had gewandeld, genietend van het mooie weer, diende de eerste meeuw zich aan, en later nog een. De fotoshoot kon beginnen.
Ik was hier maar even op mijn knietjes gegaan om een mooi laag standpunt in te nemen. De zon stond al laag en scheen mooi op de meeuw.

Wandelen langs de branding, nou de zee was wel erg kalm deze middag, weinig spetterende golven. Misschien dat de meeuwen daarom geen interesse hadden in het strand en de zee.
Vanuit een iets andere hoek, klein beetje tegenlicht, maar toch ook best mooi.
Een andere (wat jongere) meeuw was aan het vissen...
Pootje baden.
De zon gaat onder...Deze jonge meeuw zat op een muurtje aan de boulevard van Katwijk.
Even wat uitproberen, een meeuwensilhouet. De ondergaande zon zit achter de meeuw.
Een visser op het inmiddels verlaten strand.
En even kleurde de lucht mooi oranje.
Maar later zag het er zo uit, en viel de spectaculaire zonsondergang toch wat in het water, want het was een beetje een flets gevalletje. Tja, dat weet je nooit van te voren.
Ik had in ieder geval 2 leuke uurtjes op het strand, en die zondsondergang, die komt nog wel een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita