zaterdag 19 november 2011

mist en zon in de AWD november 2011

Het kan zo snel gaan, binnen een paar uur trok de mist op en werd het stralend zonnig.
Aan het einde van de ochtend kwam ik aan bij ingang Oase.
een mistig herfstbos.
Jong damhertje in de mist.

Op het Vinkenveld liepen veel hertjes, voornamelijk hindes. Deze stond zo mooi voor de herfstkleuren. En de mist, geeft gewoon een heel apart sfeertje.
 
 
Nog even terug naar de Beukenlaan waar ik de wandeling begon, daar zaten heel veel vogeltjes. Vooral vinkjes, maar ook meesjes en boomklevers en het winterkoninkje.
Maar allemaal vliegensvlug (of verstoord door voorbijstampende Nordic Walkers), dit vinkje bleef even zitten, maar door de mist is de foto niet helemaal scherp.
 
 
De vossen laten zich ook weer zien, hier lekker in het zonnetje, ik vind dit zo'n schattig momentje.
Even later wordt dochter vos even streng toegesproken door moeder vos. Dochter kijkt toch wat beteuterd. Tja om voor het oog van de aanwezige fotografen op je kop te krijgen van je moeder is toch ook niet leuk.
Wat later stond moeder vos er zo mooi bij, tegen het heuveltje en die blauwe lucht erachter.
Roodborstje in de zon.
Vosje Beauty kwam ook nog even langs, maar verdween snel in de struiken en liet zich daarna niet meer zien.
.
Portret van een spitser. Dit hertje lag vlak langs het pad en was een beetje aan het eten en vond het helemaal niet erg dat ik in de buurt was. Heel voorzichtig, laag bij de grond, ben ik dichterbij gekomen....tot zo'n 5 meter. Het hertje liet het toe, stoorde zich helemaal niet aan me en keek soms gewoon de andere kant op. Met de late middag zon, kon ik wel deze foto maken.
Weer terug bij De Oase, nu met zon, wat een verschil met de eerste foto.
 
Ik twijfelde heel lang of ik naar de AWD zou gaan, want de mist was behoorlijk dicht. En wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Ook weer bekenden (Ria BRoeselien) tegengekomen bij de schuilhut, een gezellige ontmoetingsplek van bloggers, fotografen en natuurliefhebbers.
Kortom, het was weer de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita