maandag 26 november 2018

Amsterdamse Waterleidingduinen November (1) zonnige herfstkleuren

November was een maand met twee gezichten. In de eerste helft leek  het nog wel even zomer..veel zon, hoge temperaturen...... vlinders en libellen, blauwe luchten en de kleurenpracht van de herfst. De tweede helft van deze maand was het vooral 80 tinten grijs....koud......  meer daarover in de volgende blog. Deze blog staat in het teken van de warme herfsttinten.


Zo lief, dit kleine hertje in het herfstbos.... magic moment



Het beukenbos is echt op zijn mooist nu...



En ook de varens kleuren prachtig..



Ik zocht de klapekster, maar vond dit roodborstje....ook leuk...




Terwijl de ene vos komt aansluipen...




ligt de ander te relaxen



En ook hier zocht ik een andere vogel....de kramsvogel, maar deze spreeuw is ook een beauty




Mooi landschapje..



En deze roken we al op afstand....de grote stinkzwam




Splash


Er werd een spetterende show gegeven



Genieten van deze badderende knobbelzwaan




Het goudhaantje, wat een lastig vogeltje om te fotogaferen, klein en supersnel. Dus hiervoor ga ik komende tijd nog in de herkansing.



Al op 6 november had ik de eerste wilde zwanen voor de lens..... later die maand onder minder zonnige omstandigheden kon ik ze uitgebreid fotograferen....dat in de volgende blog.



Overstekend wild



November en overal vlogen lieveheersbeestjes, op deze middag zag ik er meer dan in de hele afgelopen zomer.



Biddende torenvalk, recht boven mij...




Relaxed vosje




Hertje in het ochtendlicht...



 beukenblaadjes met tegenlicht....wat een heerlijke dag was dit, het zonnetje erbij, de kleuren op zijn mooist, dan kan ik alleen maar heel blij worden als ik door het bos wandel.



Herfstkleuren langs het Zwarteveld kanaal



En ook van boven op een heuvel, is het genieten van de mooie herfstkleuren.




Herfstvosje..




Portretje (zonnetje was even verdwenen)



In het laatste zonlicht.

Gelukkig was ik al ver op weg naar de uitgang, want het zou niet lang duren voordat de zon onder zou gaan. In deze tijden zijn de dagen in de Waterleidingduinen kort.....te kort.





En zo ging de zon onder, na een aantal dagen met prachtige rode luchten, viel het deze keer wat tegen.

De keren daarna was het zelfs nog minder, want die dagen bleef het grijs en bewolkt.







Ondanks dat ik de maand heb gesplitst in twee blogs en ondanks de strenge selectie is het toch weer een lange blog. De krooneenden en brilduikers en een aantal herfstplaatjes vielen af.....dus die hoop ik komende periode nog een keer beter te fotograferen, en dan staat ook de klapekster nog hoog op mijn wensenlijstje..... en het goudhaantje mag in de herkansing. Laten we hopen dat December nog een paar mooie dagen te bieden heeft, misschien wel een keer met sneeuw of rijp.

16 opmerkingen:

  1. Hallo Ghita,
    Wat een schitterend blog met al die herfstkleuren.
    Foto 16, 22 en de laatste vind ik helemaal te gek.
    Ik heb hier van genoten.
    Groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ghita,
    Wat laat je weer prachtige beelden zien. Lekker gevarieerd ook.
    Mooi die herfst kleuren in de prachtige natuur.
    De foto's die er voor mij echt uit knallen zijn foto's 18 en 22. Wat zijn die bijzonder mooi. Geweldig!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit zijn toch wel de allerbeste pauze wandelingen die ik maak tijdens mijn lunchpauze.
    Heerlijk samen met jouw als gids door de AWD.
    Wat een blog, wat een foto's en wat een plek, maar ook wat een fotograaf.
    Dank je wel dat ik weer mee mocht genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Ghita,
    zomerse beelden met herfstkleuren. Het waren wel bijzondere omstandigheden begin deze maand. Je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt.
    Je openingsfoto is een prachtig sfeerbeeld. Verder ben ik best jaloers op je badderende zwaan (12). Het goudhaantje vind ik hier al mooi, maar proberen of je het nóg beter kan krijgen, is altijd een goed plan.
    En weer veel vosjes - die lukken je altijd goed.

    Hartelijke groet, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, wat is dit heerlijk genieten van prachtige sfeervolle herfstlandschappen met beeldige hertjes en prachtige beukenblaadjes. Ook de vosjes zijn prachtig gefotografeerd. Maar de spreeuw en het roodborstje zijn ook plaatjes! Ik moet altijd lachen als ik de knobbelzwanen zo uit hen dak zie gaan. Meerdere keren getuige van geweest en je foto's geven ook precies weer hoe dat gaat. Het lijkt wel of ze er zelf ook zéér van genieten! Mooi dat je de eerste Wilde zwanen al hebt gezien. Die herkansing van je wensenlijst gaat ook vast lukken. Wat heerlijk dat je zo dicht bij de AWD woont!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, zo dichtbij ook weer niet, nog altijd een klein uurtje reizen (fiets-trein-bus), maar ik heb het ervoor over want het is een en al natuur, rust..en...altijd wel wat te zien.

      Verwijderen
  6. Hallo Ghita,
    Geweldig, vooral die 1ste foto ja echt iets magisch heeft die. Trouwens de andere allemaal even mooi. De bladeren in het beukenbos . Echt genieten en dan het avondrood .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Ghita,

    wat een heerlijke dagen heb je gehad en daardoor ook heerlijke foto's kunnen maken. Prachtige kleuren inderdaad. Ik vind het knap dat je het Goudhaantje op de foto hebt gekregen!! Dat is mij ooit alleen maar in een vogelkijkhut gelukt. Klappie komt vast nog wel en inderdaad is een spreeuw ook mooi. Het uitzicht van bovenaf vind ik ook erg mooi en van de relaxte vossen word je zo heerlijk zen...

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Ghita,
    Ik ben deze maand niet één keer in de AWD geweest en daar krijg ik wel een beetje spijt van als ik dit zie. Maar ja, je kan ook niet overal bij zijn. Goed om te lezen dat er alweer wilde zwanen zijn en ja, ook de goudhaantjes zijn voor mij een doel voor komende winterperiode. De foto's van de hertjes in tegenlicht zijn erg sfeervol, die van de knobbelzwanen ook, maar dan een heel andere sfeer ;-)
    We moeten maar gewoon afwachten wat de winter brengt qua weer. je kan er toch niets aan veranderen en alles heeft zijn charme.
    Groetjes, Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh echt herfst allemaal. Wat een mooie foto's met mooie kleuren. Wij hadden in juni bij onze kampeerplek een nestje met Goudhaantje. Ik heb uren 'gewaakt' met camera, maar het is me niet gelukt ze fatsoenlijk te fotograferen. Wat zijn die kleine vogeltjes snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ghita,
    Voor mij een mooie terugblik op de maand november, te meer omdat ik toen niet in Nederland was. Opmerkelijk dat de wilde zwanen dit jaar er vroeg bij zijn, daar moet ik gauw eens achteraan. Mooie landschappen, vossen, ze horen helemaal bij jouw maandoverzichten. Overigens een meevaller dat je nog een stinkzwam vond.
    Groetjes, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie herfstfoto's in het beukenbos! Het goudhaantje ook knap vastgelegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt hier een heel mooi herfstblog Ghita.
    Prachtige kleuren en licht heb je vaak in de herfst.
    Mooi hoor.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Ghita,

    Wat een prachtig stuk natuur toch die Waterleidingduinen, als ik jouw blogs daarvan bekijk kom je eigenlijk nooit met lege handen thuis. Ook dit keer weer flink wat natuurbeleving. Mooi die knobbels die in de weer zijn. Voor de wilde zwanen wil ik binnenkort ook eens naar de AWD komen. Mooi ook het goudhaantje, het is mij recent na heel veel jaren natuurfotografie eindelijk ook gelukt er eentje te fotograferen. Lieveheersbeestje is laat, maar hier zag ik zelfs gisteren nog libellen boven de vijver vliegen. Ja, je vosjes zijn weer prachtig, jouw signatuur.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Ghita,
    een prachtige post van de AWD. Ik ben helemaal verzot op die mooie foto's van de vosjes.
    Ik heb die echt al 2 jaar niet meer gezien. Heerlijk blog is dit en zelfs zo bij het zien van deze mooie foto's kom ik tot rust. Mijn complimenten voor deze sfeervolle reeks.
    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hai Ghita,

    Prachtige lichtomstandigheden heb je in een aantal foto's. Je eerste foto is daar het beste voorbeeld van. Een super mooi plaatje vind ik dat. Het helpt ook mee dat er een klein hertje loopt en geen grote bok. Echt een geweldige foto.
    Mooi ook de vos in het laatste licht en de foto van het overstekende wild.
    Dat zijn in mijn ogen onderscheidende foto's.
    Prachtig.

    Groetjes,
    René

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita