donderdag 12 april 2018

Boshut Clinge: eekhoornfeestje

We hadden ons dagje Clinge wat uit moeten stellen omdat de griep roet in het eten gooide in februari, maar op vrijdag 6 april reden Miranda en ik naar het zuiden om een dagje in de de bossen van Clinge vogels en vooral eekhoorntjes te fotograferen.

Het was een mooie zonnige lente dag, misschien wel te zonnig want veel foto's kwamen in de prullenbak vanwege het te harde licht of lelijke schaduwen. Tja, ik word ook steeds kieskeuriger en de foto's komen niet zomaar in mijn blog.Die eekhoorns zijn gewoon super schattig. Vooral in de ochtend waren ze erg actief en op een bepaald moment waren er zelfs 4 eekhoorns tegelijk....dan is het goed kijken welke op de beste plek zit....

Maar we gingen ook voor de bosvogeltjes. Helaas was het wat stilletjes, maar af en toe kwam er een vogeltje voor de hut en kregen we toch mooie kansen om ze te fotograferen.


De grote bonte specht is een van mijn favoriete bosvogels en ik ben iedere keer weer blij als er eentje voor de hut komt.....Het zijn wel wat standaard foto's geworden waarvan er al 1001 zijn, maar goed, het was wel genieten van het moment...en dat is het belangrijkste.Op haar hoede, de specht keek constant om haar heen en omhoog, ik had een vermoeden dat er een roofvogel in de buurt was. We hoorden af en toe het geluid van de buizerd en de kleine bosvogeltjes waren steeds heel kortstondig bij de hut, wat eten pakken en....wegwezen...
Dan moet je het dus hebben van dat ene moment dat zo'n snel vogeltje even stil zit. Met dit kuifmeesje ben ik heel blij, een vogel die ik hier in het westen niet zo vaak zie.
De boomklever bleef steeds wat langer zitten zodat ik van deze mooie luidruchtige vogel een paar geslaagde foto's kon maken.Hij bleef even poseren


De kool- en pimpelmezen waren er wel maar bleven steeds zo kort dat een foto maken haast niet mogelijk was, deze mooie koolmees bleef gelukkig wel wat langer zitten.Er kwam ook een keep (vrouwtje) op bezoek, erg leuk om deze wintergast hier nog te zien.Maar deze dag waren het toch de kleine roodharige vriendjes die de show stalenZe kunnen zo lekker ondeugend kijkenHet viel niet mee om een niet-etende eekhoorn te fotograferen. Ik heb vaak die momenten afgewacht dat het beestje even zijn pootjes omlaag deed.


In de middag ging het harder waaien, is op deze foto goed te zien aan de oorpluimen.En van al die nootjes krijg je natuurlijk dorst......drinkende eekhoorn met spiegeling

Gewoon een leuk plaatjeEn als er dan wat sluierwolken voor de zon komen, wordt het licht meteen heel anders.
Wat zijn het toch leuke diertjes......deze dag heb ik mij toch erg gericht op de eekhoorns, ook omdat de vogels zich wat minder lieten zien. En zo kwam ik tevreden thuis met heel veel foto's om uit te zoeken waarvan een kleine selectie hier in deze blog te vinden is.

Deze mooie hut in Clinge wordt beheerd door Het Zeeuwse landschap en vrijwilligers zijn bijna iedere dag bezig deze hut te onderhouden, ze zorgen voor het voer en brengen fotografen weg naar de hut.......dus bij deze ook petje af voor alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat wij in deze hut kunnen fotograferen.Het blijft leuk om af en toe een vogelhut / boshut te bezoeken. De eekhoorns voegen zeker iets toe aan zo'n dag, maar ik vind het ook nog steeds leuk om de gewone bosvogeltjes te fotograferen. Ik hoop later dit voorjaar nog eens een hut in het oosten van het land te bezoeken, waar ook kans is op een appelvink, goudvink of kruisbek.....

18 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita,
  Wat laat je weer mooie foto's zien. Prachtig bv. dat kuifmeesje. Erg mooi.
  Maar dat eekhoorntje steelt de show. Wat heb je die geweldig mooi weten te fotograferen. Echt super!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita,
  Ik kan me voorstellen dat je blij bent met de Kuifmees! Hij staat er geweldig op, en we komen die in het Groene Hart nauwelijks tegen. Heerlijke foto! De keep, koolmees en de boomklevers zijn ook hele mooie platen. Van de grote bonte specht kun je niet genoeg foto's maken en laten zien, een prachtige bosvogel en wat heb je hem mooi scherp erop staan! Maar.....je zegt het al: De eekhoorntjes stelen absoluut de show. Wat heb je er een mooie rustige achtergrond bij. En dat die schattige pluimoortjes, smelt! Wow wat super-de-super gaaf!!!
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ghita,
  Prachtige serie van de eekhoorn, kan mij zo goed voorstellen dat je er van hebt genoten, als wij met vakantie zijn is het ook altijd genieten van de eekhoorns.
  De kuifmees heb je ook prachtig kunnen vast leggen, compliment, ze komen niet ze heel veel meer voor, dus het is echt geluk hebben als ze voor je lens komen.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita
  leuk die eekhoren en al die vogels mooie serie is dit.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita
  Toch wel leuke vogels voor je lens gehad, de Kuifmees is mijn favoriet de Keep is mooi meegenomen
  zo ook de Boomklever en de Grote Bonte Specht.
  Eekhoorns zijn altijd schattig om te fotograferen, jammer van het harde licht.
  Het is broedseizoen dan zijn er minder vogels te zien.
  Groetjes Loes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Ghita,
  mooi blog weer. Ik kende deze hut niet, maar e.e.a. staat op vogelbescherming.nl en daar wordt hij aanbevolen.
  Jij hebt in ieder geval een gave dag gehad met de vele eekhoorns... en de vogels natuurlijk.
  Zo laat je ons (mij) ook weer mee genieten :)
  Groet en fijn weekend,
  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als de bosvogels het een beetje af laten weten, is het goed dat er nog eekhoorns zijn. Vier tegelijk is wel erg veel, kwestie van focussen op de goede en dat blijft een beetje een gok. Kennelijk ben je goed in gokken want de platen die je laat zijn zijn erg fraai. Op de kuifmees ben ik stinkend jaloers, zo mooi! Ik hoop op begin mei, als ik een dagje vogelhut ga doen in Salland. Ik zag trouwens vorige week op de Veluwe (vakantiehuisje) nog een stelletje Kepen, dus er zijn er nog meer. Verder een mooie serie scherpe platen. Goede keus gemaakt.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 8. DAt is genieten van de eekhoorn wat een leuke foto's heb je kunnen nemen. Wij zijn net terug van een weekje in een huisje en daar kwamen ook twee eekhoorns langs. De achtergrond is erg mooi bij je foto's en dat is heel wat waard. Mooi de boomklever en de GBS en de kuifmees blijft toch ook bijzonder mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's Ghita. De eekhoorns met spiegeling vind ik het mooiste maar ook de Kuifmees is super. Kan me voorstellen dat je daar heel blij van wordt. Mooie hutdag!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ghita,
  Zo'n dag fotohut kan veel mooie platen opleveren. De vogels staan er stuk voor stuk goed op, waarbij de kuifmees voor een bijzondere plaat zorgde. Zo vaak zien we die niet. Jammer dat eekhoorntjes maar weinig gezien worden in West-Nederland. Het is een plezier om deze beestjes te volgen in hun doen en laten. Je hebt ze heel mooi op de plaat gekregen.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ik kan me voorstellen dat je enorm genoten hebt van de eekhoorntjes, wat zijn dat toch leuke diertjes. Je hebt er ook een fraaie serie van kunnen maken. Toch ook nog wel leuke vogels gezien, waarvan de kuifmees er voor mij uitspringt.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heerlijk om dit allemaal voor de lens te hebben Ghita.
  Pracht foto's, hier geniet ik van.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. tante jacqueline15 april 2018 om 17:23

  Hallo Ghita,

  wat weer een prachtige serie. Vooral de kuifmees vond ik geweldig. Ja, de eekhoorntjes zijn geweldig. Deze week hadden we er twee die de straat over staken bij ons en een ervan ging in het vogelhuisje het voer oppeuzelen was een leuk gezicht.
  We hebben weer genoten van je serie .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Ghita,
  heerlijk om die leuke eekhoorns zo van dichtbij te kunnen bekijken en fotograferen.
  Het zijn zulke leuke dieren, maar normaal gesproken veel te snel voor een foto. Een kijkhut is dan een uitkomst. Met de kuifmees mag je ook erg blij zijn.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Ghita,
  deze serie is toch een hele mooie serie. Qua bosvogels heb je toch nog aardig wat weten te fotograferen maar de eekhoorn steelt de show. Ik ben ook gek op eekhoorns en als ik deze dan zie dan klopt mijn hart toch echt wel een beetje sneller hoor.
  Jammer dat je in februari met de griep zat maar nu heb je ook hele mooie foto's.
  Dat je kritischer gaat kijken naar je foto's herken ik maar al te goed ;-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie serie! Ze zijn zo leuk, die eekhoorntjes :-) Maar je vogelfoto's mogen er ook weer zijn (Kuifmees, Keep!).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hai Ghita,

  Jammer dat je de groene specht niet voor de lens gekregen hebt. Dat is volgens mij een soort die daar regelmatig wordt geplaat. Maar de eekhoorntjes maken een hoop goed en zeker zo'n foto van de kuifmees maakt de dag helemaal goed. Mooi hoe het rode oogje op de foto tot z'n recht komt. Qua weer moet je altijd al geluk hebben, maar met zo'n huurhut al helemaal. Omdat je zoiets ver van te voren moet boeken, heb je nooit enige grip op het weer. Beter teveel zon, dan de hele dag regen zullen we maar zeggen.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja Chita dit is zeker een feestje wat heb je er een geweldig mooie momenten mee beleefd.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita