maandag 16 oktober 2017

Midweekje Eifel, omgeving Kronenburg

Zoals ieder jaar gaan Jeroen en ik begin oktober nog lekker een weekendje of midweekje weg. Dit keer was het een midweekje Kronenburg, midden in de Eifel. Ik hoopte op herfstkleuren en mistige ochtenden met daarna de zonneharpen van de doorkomende zon in het bos.
Maar helaas, de natuur laat zich niet dwingen en het weer laat zich niet sturen en zo hadden wij een paar dagen met veel wind en 1 totaal verregende dag.


Dinsdag, een dag met af en toe een regenbuitje en wat schaarse opklaringen. We combineerden een aantal wandelingen tot een rondwandeling van zo'n 14 kilometer. Hier een zicht op het oude stadje Kronenburg en de herfstkleuren.
De routes zijn goed aangegeven, hier wandelden we nog de KB10, waar we wat verderop overstapten op de KB9.
Na de regenbui...
en vlak voor de regenbui....
herfstkleuren beginnen te komen...
Er stonden veel vliegenzwammen maar vaak goed bedekt door gras en ook op donkere plekken. Het was zwaar bewolkt en in het bos was fotograferen al helemaal niet te doen, deze stond net buiten het bos. Veel tijd besteedde ik nu niet aan de paddenstoelen, we waren immers aan het wandelen, en als ik eenmaal plat ga voor de zwammen, moet Jeroen erg lang wachten. En dat was bij 10 graden en een frisse bries geen pretje...dus we liepen lekker door...

Nou ja, ik kan het natuurlijk niet laten paddenstoelen te fotograferen als ik ze op een redelijk mooi plekje zie.

Aan het einde van de rondwandeling, een mooi zicht op Kronenburg. Helaas was er geen zon op dat moment, dus de herfstkleuren komen niet helemaal goed uit de verf.Op het dak van een boerderij zat een witte kwikstaart. Verder hebben we heel weinig vogels gezien, waarschijnlijk vanwege de wind. Ook wild zagen we deze keer niet, wel sporen van herten en zwijnen.Terug in het bungalow park kwam het zonnetje toch even door, dus besloot ik nog even alleen met mijn camera naar buiten te gaan en naar het oude stadje te lopen. Uitzicht vanaf de burchtEn de andere kantDoorkijkje.

Vlak na deze foto kwam er alweer een bui aan, en besloot ik terug te gaan naar het huisje.
De woensdag zou een droge dag worden, maar wel weer bewolkt.Koeien met in de achtergrond de herfstkleuren.uitzicht op de omgeving, we zouden later die dag over de heuvel rug aan de overkant terug lopen naar Kronenburg, een lange mooie wandeling van ongeveer 16 kilometer.Nieuwsgierige paarden. Als ik dieren zie moet ik even stoppen, even een aai geven en foto's maken. en zo'n landschap met deze dieren op de voorgrond spreekt mij toch meer aan dan alleen een landschap.


Dus ook bij deze koe moest ik even stoppen...

bijna terug in Kronenburg. Een dag later wandelden we naar het plaatsje Berk om daarvandaan nog een wandeling te maken. Helaas ging het zo hard regenen en waaien dat we halverwege de wandeling een doorsteek hadden gemaakt naar Kronenburg terug. De hele wandeling zal dan moeten wachten tot een volgende keer, want de omgeving daar is zo mooi....daar willen we echt nog een keer terug.Nog van dinsdagmiddag toen er even wat zon was....
autumn colors

We genoten van de twee dagen dat we heerlijk erop uit konden en tijdens de wandeling amper andere mensen tegen kwamen. Wat een rust, wat een mooie omgeving. Het was prachtig met de herfstkleuren, die schoonheid kan ik niet overbrengen in de foto's maar wij hebben beiden een paar keer stilgestaan tijdens de wandeling en in stilte genoten van het moois om ons heen. Zeker voor herhaling vatbaar, en dan hopelijk en keer met mooi weer.

13 opmerkingen:

 1. je mag dan niet het allermooiste weer gehad hebben maar je was op een pracht lokatie met heel mooie wandelmogelijkheden, het moet aan de foto,s te zien een genot geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita, Wat heerlijk zo'n uitje en wat hebben jullie veel gezien. Schitterend landschap en prachtige herfstkleuren. De regenboog is ook geweldig!
  groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was in diezelfde week op de Veluwe met de caravan en ook wij hadden veel regen. Maar we zijn gewoon naar buiten gegaan. De natuur is ook mooi in de regen. Wat zijn er veel paddenstoelen hè! Ik heb me suf gefotografeerd! Het was heerlijk er uit te zijn, dan voel ik me heel bevoorrecht.
  Je hebt prachtige foto's gemaakt :-) De Eifel is ook erg mooi, wij komen er ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Ghita,

  Het kan niet anders of jullie moeten genoten hebben van het natuur schoon dat jullie daar omringde.
  De regenboog is een super gave foto, en het doorkijkje.... postzegel erop en zeggen "groetjes uit"
  En ook al laat de natuur zich niet dwingen er blijft voldoende over om van te genieten.

  Prachtig met al die fijne warme herfst kleuren.
  Ik heb dus nu mijn geniet momentje.

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Ghita,
  wat jammer dat jullie net die week hadden met echt herfstweer.
  je foto's zijn evengoed mooi en laten al herfsttinten zien in de bomen. Zo'n regenboog is natuurlijk top. Ik vind je afsluitende "autumn colors" prachtig. Hopelijk volgend jaar beter wandelweer.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Soms zit het weer niet mee en wordt fotograferen ondergeschikt aan andere activiteiten, zoals wandelen. Het is zo te zien wel een mooi wandelgebied dus wat dat betreft zijn jullie wel aan je trekken gekomen. Er even tussenuit is hoe dan ook de moeite waard.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Ghita,

  Een aantal zeer fraaie landschapsfoto's. Het doorkijkje is erg goed gezien. Hele mooie plaat.
  Ook die foto met de regenboog is erg geslaagd.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ontzettend jammer van het weer Ghita maar het is net wat je zegt: Je kan het weer helaas niet sturen. het komt zoals het komt.
  Je foto's zijn echt supermooi. De herfstkleuren zijn geweldig sfeervol en warm. De uitkijkjes echt geweldig. Toch een weekje met veel genietmomentjes.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ghita,
  Prachtige foto's laat je zien, ik ben helemaal weg van de landschappen, wat is het daar mooi.
  Foto 15,16 en 17 zijn mijn favoriet.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. tante jacqueline22 oktober 2017 om 18:48

  Hallo Ghita,
  Nou van het slechte weer is niet zoveel te merken. Je hebt een paar mooie landschappen erbij en die 3 paarden dat is toch schitterend. De kruinen van de bomen vol met warme kleuren voor mij was het genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke herfstfoto's in je blog , mooie omgeving daar in de Eifel en prachtige vergezichten ! De eerste foto vind ik het allermooist en ook het doorkijkje heel erg mooi, goed gezien. Ik heb weer genoten van je blog, groetjes Adria

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ghita,
  Wat een mooie foto's van dat prachtige Eifel gebied. Fantastisch om die natuur daar in dat mooie berglandschap te zien.
  Dat doorkijkje op foto 13 is ook heel erg mooi.
  Ik ben in mijn militaire diensttijd ook eens in de Eifel op oefening geweest. Ik was toen ook al onder de indruk van die bergen en alles wat ik daar zag.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een mooie serie van je midweekje Eifel Ghita.
  Prachtig gebied om te fotograferen.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita