vrijdag 14 oktober 2016

Weekendje Zuid-Limburg

Ieder jaar gaan Jeroen en ik een weekend of midweek naar Schin op Geul, 
soms in het voorjaar en soms,zoals nu in het najaar. Het eerste weekend van oktober was een weekend waarin het weer zich van twee kanten liet zien: 
nazomer op zaterdag en herfst op zondag.
Beide dagen maakten we mooie wandelingen, 
het is toch altijd weer genieten daar in de Limburgse heuvels.


Tijdens de wandeling op zaterdag zagen we op een braakliggend terreintje nog wat distels bloeien,
en er fladderden ook nog wat vlindertjes rond.
zoals deze dagpauwoog


en de atalanta, beide vlinders zijn nog tot in oktober te zien, zolang het niet te koud wordt.


Wat verderop tijdens de wandeling wees Jeroen mij op deze reegeit in een veldje aan de bosrand. Ik had mijn camera na de vlindersessie weer opgeborgen en wandelde met een klein compact cameraatje verder, maar voor deze ree mocht Jeroen even de grote Lumix weer tevoorschijn halen.

Koeien vind ik gewoon leuk....


Het landschap geeft mij soms het gevoel dat ik in Frankrijk of Toscane wandel....wat kan ik hier toch van genieten.

Nog even hetzelfde landschap maar vanaf een iets ander punt, ik wilde de weg niet op de foto,maar daardoor viel ook het maisveld buiten beeld, dit ziet er dan toch weer heel anders uit (en ook niet ingezoomd).


Nog zo'n mooi landschapje

heuvels in alle kleurenEen veld vol koolzaad, verder waren er vooral veel maisvelden te zien, deels stond het er nog maar op veel velden was het al weggehaald.Na de zaterdagwandeling was het eerst tijd voor koffie met echte Limburgse vlaai (daar kan geen multivlaai tegenop)....en daarna ben ik nog even in de buurt van het huisje naar een maisveld gelopen, want ik wilde iets met die mais doen.......Het veld tegen de mooie blauwe lucht met vriendelijke wolkjes


Mijn oog viel op dit bijtje of hommeltje op een van de mais stengels, even de macrolens erbij gepakt.


Tussen de stengels door ingezoomd en scherpgesteld op de mails kolf.


Heel veel mais,  even later betrok het en begon het wat te regenen,
Op zondag zag het er heel anders uit, dikke dreigende wolken, een stevige bries en we moesten nu echt onze jassen aan tijdens het wandelen.Vanwege de voorspelde regen- en onweersbuien maakten we een kleine rond wandeling van zo'n 2 uurtjes. Rond half 12 waren we bij de dorpsbakker, want die vlaai was wel erg lekker....
Die moesten we deze dag wel binnen op eten want de temperatuur was van 20 naar 13 graden gegaan...

Later in de middag ben ik nog even gaan kijken op de plek waar al jaren een koppeltje torenvalken zit en maakte nog even deze foto van het landschap aan de andere kant.....
Biddende torenvalk, lastig fotograferen bij slecht licht. Even later ving ie een muis en ging die verderop in de boom op zitten peuzelen, helaas te ver van mij om goed te fotograferen.

En dan zie je in de bekende boom waar de torenvalkjes vaak zitten ineens ook een andere vogel...een boomvalk had op een andere tak plaatsgenomen. Heel even zat er zelfs een tweede boomvalk bij. De foto is niet best, grote afstand en weinig licht....dat werkt niet bij de Lumix, maar ik vond het zo'n bijzonder moment dat ik de foto toch plaats.
Het was weer genieten van een paar dagen in het sjoene Limburg.  Heerlijk kunnen wandelen en daarnaast gewoon samen ontspannen en genieten. Het was maar een weekend maar het voelde als een mini vakantie......echt even helemaal eruit.

16 opmerkingen:

 1. Hoi Ghita
  Het weer werkt niet altijd mee en dat is wel jammer, ondanks heb je mooie opnames van het landschap gemaakt + ook nog 'n Reegeit gezien en de Boomvalk.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is zuid Limburg toch prachtig inderdaad net of je in het buitenland zit. het is voor mij al lang geleden dat ik er was maar de 'patchwork deken' van het glooiende landschap die jij laat zien, kan ik me nog goed herinneren.
  Mooie serie foto's maar de topper blijft voor mij het hommeltje wat ik ook al op Facebook had gezien, zo mooi van kleur en zo mooi scherp, geweldig!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja wat zal ik zeggen het is Zuid-Limburg.
  Zonder dollen mooie serie Ghita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tante Jacqueline15 oktober 2016 om 08:22

  Ghita, wat is Limburg mooi hé. Hier mogen wij iedere dag van genieten maar als ik het zo op de foto zie is het juist of het nog mooier is. Geweldige serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,

  Je Franse landschappen zijn prachtig, het doet daar echt aan denken. Mooi lijnenspel en fraaie kleuren. Ook heel leuk dat je de Boomvalk(en) hebt gezien en dan ook nog een op de foto. Dat is een klein gelukje!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  zoals jij hier de Limburgse heuvels laat zien, lijkt dit inderdaad Toscane wel. Prachtige groene beelden. Verder is de ontmoeting met een ree natuurlijk top.
  Qua foto's vind ik de dagpauwoog en het bijtje op de maïsstengel ook errug mooi.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor Ghita. De landschappen zijn ook zo echt Limburgs. Goed het golvende landschap gevangen.
  Leuk ook die foto tussen het mais. Goed gezien. Je laatste is dan niet je beste foto, maar wel een bijzondere. Twee roofvogels zo dicht bij elkaar zie je niet vaak.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor Ghita dat jullie zo genieten van het Limburgs landschap. Het spreekt inderdaad tot de verbeelding en dat je je in een ander land waant. Je hebt er prachtige landschapsfoto's gemaakt. De vlinderfoto's zijn prachtig Leuk ook dat je een boomvalk naast de torenvalk hebt kunnen fotograferen. Misschien hoopte hij/zij wel op wat restjes? Het maïsveld en de details daarvan zijn prachtig.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk zo'n wandelweekend Ghita.
  Dat was vast genieten je hebt prachtige foto's gemaakt.
  Wat mooi ook de mais tussen de stengels door.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ghita,
  prachtige serie foto's, wat is het toch mooi in Limburg, prachtige landschap foto's heb je er gemaakt.
  De donkere lucht op foto 16 is echt super, die kleuren zijn perfect.
  Kortom een mooie serie, ik heb genoten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ghita,
  het is ook heerlijk toeven in Limburg. Wij waren daar in de week van 25 september. Je hebt hele mooie foto's gemaakt en vooral de landschappen spreken me erg aan. Uiteraard ook de boomvalk die naast de torenvalk zit vind ik super al was het alleen al het feit dt je hem zag. Ook de vlinder het reetje en de runderen zijn super.
  Je foto's van het maisveld vind ik erg geslaagd. Hele leuke compo's heb je hier kunnen maken met verschillende uitstralingen.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij laat wel weer even zien hoe mooi Limburg is :-) Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Ik geniet vooral van al die landschapfoto's, alsof ik er even ben.

  Liefs, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, in Zuid limburg waan je je in het buitenland.Je hebt mooie foto's gemaakt en liep ik er ook als het ware. De hommel op de stengel zijn erg mooi geworden. Prachtige luchten ook en dan de toren en boomvalk, leuke ontmoeting.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vorig jaar hebben wij ook een weekje in
  zuid Limburg doorgebracht en ik moet zeggen ben het helemaal
  met je eens..net de Toscane! prachtige glooiingen en vergezichten!
  je hebt er mooi foto's van zowel de eerste als de 2de dag met ander weer...
  complimenten voor je diversiteit, erg mooie blog

  groetjes Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Ghita,

  Ja het Limburgse heuvellandschap is prachtig, ook wij mogen er graag komen, van hieruit een dagtochtje is goed te doen. Mooie landschapsfoto's heb je gemaakt, vooral nrs 6 en 16. Foto nr. 14 laat mooi zien hoe je daar tussen de akkers en holle wegen wandelt. Inderdaad niet de beste foto die laatste, maar toch bijzonder om twee soorten valken zo dicht bij elkaar te zien.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vooral je landschappen vind ik erg mooi, zo on-nederlands, prachtig! Moet toch ook maar eens naar Zuid Limburg, deze beelden inspireren me we daartoe ;-)

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita