woensdag 3 april 2013

reeën in het Barneveldse Paradijs

Voorafgaand aan ons rondje Arkemheen (1 April), zijn we nog bij Cees in de buurt op zoek gegaan naar reeën. Ze zitten vaak in de natuurgebiedjes die samen ook wel Paradijs worden genoemd. We hadden geluk, al bij het ochtend gloren zagen we de eerste reeën.Reegeit in het ochtendzonnetje

En ook de reebok stond ons van afstand aan te kijken. De bok bleef heel lang zo staan, zodat ik een stuk of 20 foto's kon maken die uiteindelijk toch allemaal hetzelfde waren. hier de mooiste van dit prachtige dier.

Het was een koude nacht geweest maar zodra het zonnetje erbij komt , voel je toch al de warmte. En omdat er eindelijk eens geen wind stond, was het best aangenaam.

Dat het koud was, konden we zien aan de rijp op de uitgebloeide struikheide

Wat verderop kwamen we weer een paar reeën tegen. In het totaal zijn we op verschillende plekken zo'n 7 reeën tegengekomen, erg leuk en een goed begin van de dag.

Het zonnetje scheen mooi op het vennetje dat deels bevroren was. De grote Canadese ganzen ploegden een beetje door de ijsschotsen heen.

Het bos ontwaakt. De vogels waren heerlijk aanwezig. De zanglijster klonk, de vinken lieten hun zang horen en ook de boomklever liet van zich horen, en heel even zat hij mooi in het zonnetje. Dit is zo'n vogel die maar heel even stil zit en dan is het een kwestie van op tijd je foto maken, want hij is er zo weer vandoor.
We verlieten Barneveld en reden naar de Arkemheen polder,  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita