woensdag 26 september 2012

Oostvaardersplassen

Een ochtendje naar de Oostvaardersplassen. Dat levert vaak wel mooie momenten op die niet altijd met de camera vast te leggen zijn, zoals de enorme kuddes edelherten en konik paarden op zeer grote afstand. Wat ik wel kon vastleggen zie je hieronder

Het mooiste is om al met zonsopkomst in het natuurgebied te zijn, want het is prachtig om de zon op te zien komen en de lucht die prachtig roze kleurt.

zonsopkomst in "de driehoek"een gedeelte van het Oostvaardersplassengebied. Dit gedeelte wordt bewoond door edelherten en konikspaarden, maar dat wil niet zeggen dat je ze ook ziet. Als je vroeg (als eerste) in het gebied bent, maak je de meeste kans.

Een edelherthinde met jong. Dit was al even na zonsopkomst. In de vroege ochtend zagen we wel een grote roedel edelherten (allemaal hindes en jonge dieren) maar die foto's waren door het beperkte licht niet mooi.


Vanuit de kijkhut "De Zeearend"zagen we deze hinde met jong het water oversteken.

Een grote roedel herten op grote afstand. We zagen een groep van zeker 300 dieren.

Bij een andere hut kwamen veel vogeltjes op de bessen af in deze struiken. Wij gingen daar even zitten want het was wel tijd voor een hapje en een drankje. Ondertussen vlogen de pimpelmeesjes af en aan.


Overal waren besjes te zien aan de bomen en struiken. We hebben ook veel vogeltjes gezien, die vliegensvlug van de ene bessen struik naar de andere vlogen, en zodra wij in de buurt kwamen, er snel vandoor gingen.

De grote bonte specht zat bovenop een kale boom te hameren.

De grote zilverreiger vliegt boven het gebied, waar het mooie zonnetje van de vroege ochtend nu plaats heeft gemaakt voor dreigende en donkere luchten. Zou het droog blijven?

De grote zilverreiger maakt het niet uit, regen of zon, als er maar vis in het water zit.

Op weg naar de uitgang wordt het wel erg donker.....maar we hielden het droog. Een mooie ochtend in de OVP waarvan ik niet alle mooie momenten in beelden vast heb kunnen leggen.
Tenslotte nog een foto van een eerder bezoek aan de OVP, ik had er destijds geen blog van gemaakt omdat dit de enige foto was die ik echt de moeite waard vond.....

Even terug naar eind juli, zomer! het was een warme dag en deze konikspaarden kregen het met elkaar aan de stok.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk blog Ghita,

  en wat is die roze lucht mooi!!!! Ik vind luchten al zo mooi, en deze is echt prachtig. Veel vogels heb je gezien en ook een paar hertjes dichtbij. Jammer hé dat de grote groepen altijd alleen te zien zijn vanuit de vogelhut.

  Je laatste foto van die twee konikpaarden is ook echt een superplaat.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wonderful photograph, such views are cheering up. I am greeting

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello!
  Your blog is beautiful.
  I'm charmed by it.
  Fantastryczne picture.
  I send greetings.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita