vrijdag 23 maart 2012

Lente in de AWD 23 maart 2012

Na drie grijze vrijdagen in maart, was het vrijdag 23 maart een stralend zonnige dag. Ik heb zo lopen genieten in de Waterleidingduinen, van het heerlijke weer, de vogels die zich goed lieten horen, het groen dat nu overal tevoorschijnkomt. Hier komt de AWD- lenteblog.
Terwijl de ochtendnevels snel optrekken, zingt de vink-man zijn liedje, hier even met de snavel dicht. Overal waren de vinken te horen. Wie zich ook veelvuldig liet horen.....
De tjiftjaf. Een week eerder hoorde ik het tjiftjaftjiftjaftjaf maar af en toe, nu was het de hele dag hoorbaar, en omdat er nog geen blad aan de bomen zit, kun je met wat geduld zo'n vogeltje opsporen en op de foto zetten.

Een damhertmannetje in de zon. Over een maandje zal hij zijn grote gewei afwerpen, waarna er direct weer een nieuw bastgewei gaat groeien. Gek genoeg heb ik nog nooit een afgeworpen gewei gevonden in het duin, er zouden er toch genoeg moeten liggen.


De eerste duinviooltjes. De lente betekent ook weer het eerste van alles: De eerste tjiftjafs die ik hoorde, het eerste duinviooltje, het eerste ontluikende groen.

en de eerste mier.


En ja hoor, daar zit ie, mijn eerste roodborsttapuit van dit jaar. Nog niet zingend, maar wel mooi op de top van de duindoornstruik.

Maart is ook de maand van de heggemus. In die maand laten ze zich horen, ook in de woonwijken. Deze zat mooi in de rietkragen. Ze zijn ook erg schuw, dus na 1 foto, toen ik iets meer opzij wou om de stok achter de vogel uit beeld te krijgen, ging ie er vandoor.
Ook rietgorzen heb ik tijdens deze wandeling veel gezien. Gek genoeg niet in het riet, maar vooral op de takken en op de grond.

Het is voorjaar, de moervos is zwanger, ze ziet er mooi uit.

De roodborst zat uitbundig te zingen, maar hield ook weer zijn snavel dicht toen ik de foto nam.

De katjes die gaan bloeien, en op dat stuifmeel komen de bijen af. In deze boom zaten veel bijen. Ja, dit is op en top lente.

Dit kuifeendje was lekker aan het spetteren, ik vond het kuifje zo grappig, vandaar dat deze foto een plaatsje op deze blog krijgt.
 
Op zo'n mooie lente dag loop ik zo te genieten, dat ik alles om me heen vergeet, de drukte van alledag achter mij laat en voor ik er erg in heb is het zeven uur later. Van kwart voor negen tot half vier heb ik door het duin gewandeld en mij weer lopen verwonderen hoe mooi het gebied is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita