donderdag 15 maart 2012

Liefdesdans

Ik ben niet altijd zo snel met het plaatsen van een nieuwe blog, maar dit kon ik niet laten wachten. Wat een supermoment.
Het stond al een poosje op mijn wensenlijstje: Baltsende futen die elkaar waterplanten aanbieden. Op deze mooie donderdagmiddag ging mijn wens in vervulling....en hoe, tot twee keer toe zagen we dansende futen.


De fuut....een prachtige vogel. En zo in maart gaat het kriebelen bij de futen. Dan gaan zij op zoek naar een partner. Je ziet het al aan hun gedrag, schudden met de kop, een beetje poetsen, uitsloven en constant prrrrr prrrr geluidjes maken naar elkaar.
Deze fuut vertoonde duidelijk baltsgedrag, maar ja voor de futenbalts zul je toch twee futen nodig hebben. En gelukkig waren er veel futen in de polder. Maar ja, dan moeten man en vrouw elkaar nog vinden. Henk en ik hadden veel geduld, en ons wachten werd beloond want na een extra rondje om de Klaas Hennepoelpolder, kregen we dit te zien.
Ze hebben elkaar gevonden....het spel kan beginnen.

 
Tegenover elkaar proberen ze een oogverblindende indruk achter te laten.
En dan ineens duiken ze allebei onder......zou het dan toch....
Yess! Dit stond al heel lang op mijn wensenlijstje, baltsende futen die elkaar waterplanten aanbieden. Prachtig, wat heb ik daar staan te genieten, ik vergat soms gewoon de ontspanknop in de drukken.
Verliefd?
Of toch niet, ze gingen weer uit elkaar, ieder een andere kant op.

Maar even verderop was het alweer raak.

Al watertrappelend komen de futen omhoog uit het water terwijl ze elkaar de waterplanten geven.

Wauw, wat is dit een mooi schouwspel.

Zou dit stelletje dan samen een liefdesnestje willen bouwen. Op de rug van de linkerfuut ligt nog een sliertje van de waterplant die hij of zij net heeft gekregen van de mogelijke partner....

Love is in the air

En soms zijn woorden overbodig dus bij de volgende foto's.....kijk en geniet net zo als ik daar in de polder heb gedaan.

 


 


 
Een paar uurtjes Poelgeest polder leverde heel veel foto's op. Niet alleen van de futen. Ook de grutto's werkten mee deze middag, van close up tot.........dat zie je in de volgende blog. Het was weer genieten met een hele grote G

8 opmerkingen:

 1. WOW wat een super moment!
  Heel erg mooi, groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb natuurlijk ook de andere shots gezien die je op punt hebt staan en moet zeggen dat ik begrijp dat je blij bent want naast dat het een geweldig moment is, heb je er een fraaie serie van weten te schieten en dat neemt niemand je dus meer af. Heel erg tof en van harte Ghita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is zeker genieten, wat heb je een mooi schouwspel mogen bewonderen en prachtig op de kiek weten te zetten..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghita,

  echt super deze serie. Staat ook op mijn wenslijstje. Je hebt ze er prachtig op staan. Mooi van kleur en scherpte en de hele balts kan je volgen. Werkelijk superserie. Compliment.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke serie Ghita en wat heb je ze mooi close in beeld gekregen.
  De scherpte en de kleuren vallen ook goed op, je zal zeker hebben genoten daar aan de waterkant.

  Groeten,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En laat ik ze vanmiddag nou toch zien!! In een beschutte poel zaten heel veel futen en ja hoor.... een liefde ontlook (bij meerdere stelletjes. Ook de waterplanten overgeven gezien maar helaas de daad zelf niet, dat gebeurde net achter een riethaag argh.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi moment, goed gevangen!
  En ja fraaie kleuren, goed scherp en.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gaaf...ik loop het steeds mis op de een of andere manier,mooie foto

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita