zondag 7 augustus 2011

Reeën en regen augustus 2011

Reeën en regen, het scheelt maar 1 letter, maar ze speelden allebei de hoofdrol op een mooie zondagmorgen. Nadat we een dinsdagavond pas toen het donker was echt een ree dichtbij te zien kregen, besloten Henk en ik het zondag nog eens te proberen. Herman sloot aan en we hadden een super ochtend, die hier en daar wat nat werd.
Waar het dinsdagavond eindigde met de zonsondergang, begonnen we deze zondag met foto's van een mooie zonsopkomst achter de Katwijkse watertoren.
En al heel snel zagen we onze eerste reebok. Eerst temidden van de  struiken, later hier op de heuveltop. (helaas wat veel ruis in de foto vanwege de hogere ISO).
Maar dit is toch geweldig, een prachtige reebok die ons vanaf de heuvel stond aan te kijken en lang genoeg bleef staan om ons de gewenste foto's te laten maken (dank je, reebok).
De zon komt nu pas echt op en laat weldra een prachtig licht schijnen over de duinen.
Hollands Duinlandschap in het ochtendlicht.
Parnasia, een echte duinplant. Deze stonden bij een vennetje met daaromheen een grasvlakte. Het leek ons de plek om reeën tegen te komen, dat vennetje....daar zouden ze toch wat gaan drinken, en die grasvlakte....eten genoeg....maar op 1 reebok na die heel ver weg zijn koppie boven de struiken uitstak, zagen we hier geen reeën.
Ondertussen kwam er een wel heel donkere wolk aan. Wel een mooi gezicht, de zon die schijnt, een heel lichte regenboog, en dan die witte meeuwen tegen de donkergrijze lucht. Helaas komt het op de foto niet zo over als dat het werkelijk was. En hoe het werkelijk was? Nat! We werden overvallen door een enorme stortbui. En  wat was ik blij dat ik een paraplu bij me had. Dit hadden de heren Krol en Timofeeef niet voorspeld.
Maar...na regen komt zonneschijn. En dat was ook zo en in dit geval: Na regen...komen reeën. Eerst zagen we deze mooie bok.
Ik stond zachtjes te jubelen, dit was waar ik al twee keer eerder voor in Berkheide was, en zie hier...een schitterende reebok in de zon.
En op dezelfde plek stond ook dit jonge ree-tje.
We liepen door naar het nabijgelegen Panbos en kregen nog een paar kleine regenbuitjes over ons heen, maar dat deerde ons echt niet, we hadden de camera's droog gehouden en we hebben prachtige reeën foto's.
Vlakbij het Panbos zag Henk deze reegeit. Ze stond erg mooi zo schuin tegen de helling. Helaas werd ze verstoord door een groep luidruchtige joggers en ging er vandoor.
In het Panbos fotografeerde ik nog deze jonge zilvermeeuw. In het Panbos zitten ook veel dieren, maar die zitten achter hekken: Damhertjes, een paar edelherten, geitjes.
Wat verderop is een vijver met veel eenden en ganzen en een mogelijk afgedankte roodwangschildpad.
Ondanks ons natte pak, hadden we een superochtend. Ik telde 9 reeën, heb ze niet allemaal op de foto kunnen zetten, maar ze lieten zich goed zien. Toen we vanuit het Panbos terugliepen, was het al tegen elf uur en werd het druk in het duin, en zochten de reeën een rustiger plekje. Van mij mochten ze, ze hadden mij al een mooie dag bezorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita