donderdag 19 november 2020

Herfstkleuren op de Hoge Veluwe

 Begin november zijn de herfstkleuren op zijn mooist. En dan wil ik wel graag richting de Veluwe om te fotograferen in de bossen die dan wel van goud lijken. Dit jaar had ik nog een reden om naar de Veluwe te gaan: mijn eervolle vermelding in de Roots fotowedstrijd, de foto van het vosje , zou daar tentoongesteld worden. Dat wilde ik natuurlijk wel graag zien.  De afspraak was gemaakt, een collega van mij, die ook fotografeert , wilde mee. Maar toen kwam de boodschap van Rutte: blijf zoveel mogelijk thuis. Oh jee, ik hou mij altijd wel aan de regels.....twijfel sloeg toe. Overleg..... konden we toch gaan? We doen het veilig, mondkapje in de auto, afstand houden in het park ( is allemaal buiten ).....dus op vrijdag 6 november vertrokken we naar de Hoge Veluwe om een heerlijke herfstdag te beleven. Genieten met een Grote G.


Best trots dat mijn foto tussen deze winnaars staat, toch uit 6500 inzendingen gekozen.

De tentoonstelling was in de landschapstuin naast het bezoekerscentrum. We wandelden de route langs alle prachtige foto's en zagen al snel mijn vosje

Daar staat ie danJa, wel gaaf hoor om de door mij gemaakte foto zo groot te zien. 


En bij wijze van uitzondering wil ik zelf ook wel een keertje poseren. Met dank aan Astrid Smits voor het maken van de foto.

Maar het was een mooie herfstdag, bijna geen wind, een zonnetje....dus op naar de herfstkleuren.


En hoe kun je nu beter de Hoge Veluwe verkennen dan op een van de witte fietsen. 

Het was opvallend rustig in het park. Of het door de toespraak van Rutte eerder die week kwam, of omdat de bronst voorbij is, of omdat het gewoon een doordeweekse dag was.....ik heb het nog nooit zo rustig gezien op de Hoge Veluwe. (en ik was er blij mee)

Nu de herfstkleuren

Dat viel nog behoorlijk tegen. Al in de auto was het achter elkaar  "ohhh " en "ahhh, wat mooi". Wat een kleurenpracht. En ook fietsend door het park zagen we de prachtige kleuren in het zonlicht. Maar een mooie laan om dit te fotograferen , zagen we niet. De foto hierboven was wel een mooi boslaantje omgeven door prachtig kleurende bomen.


Maar meestal zagen we door de bomen het bos niet, was het een rommelige bedoeling en lukte het maar niet om die mooie herfstkleuren over te brengen in een foto.  Dit zou nog een hele uitdaging zijn voor  "Het perfecte plaatje". 


Jachtslot St. Hubertus, met een beetje spiegeling en iets van herfstkleuren. Het was een hele mooie dag, wat dus ook een hele saaie blauwe lucht geeft. Ik hoopte op mist en een waterig zonnetje....wat voor de foto's beter was. Maar ik klaag niet want het was een prachtige dag.

Na een lunch (eigen lunchpakketje) op het grasveld voor het jachtslot stapten we op de fiets om de route te vervolgen.


Nog steeds zoekende naar het perfecte herfstplaatje.....


Dit begint erop te lijken...


Het was al wat later op de dag, en in deze tijd van het jaar staat de zon al snel lager. Dat was meteen te merken aan het licht, dat zachter werd.


gouden blaadjesEn op het einde van de fietstocht maakte ik deze foto, waar ik wel tevreden over ben.


Het restaurant was open als take away....dus even wat lekkers gehaald en buiten opgegeten, voordat we in de auto stapten voor de afsluiter van de dag.....het Reemsterveld.


Beukenblaadjes in het laatste lichtEen bekende plek....wachten op.......


Ver weg op het veld liep deze stoere man...

Een groepje hindes, geen beste foto door de grote afstand....maar het is gewoon al geweldig om te zien.


De man heeft zijn dames gevonden. En terwijl de zon achter de heuvel verdwijnt moeten wij richting de uitgang want om vijf uur moet je uit het park zijn.


Een dag in de natuur, tussen de mooiste herfstkleuren, zoals je ze in het westen dus echt niet ziet, buiten eten,  lekker fietsen zonder last te hebben van tegenwind (waar ik een hekel aan heb)..en dan ook nog zo'n prachtige afsluiter.  Ik zit er echt over te denken om volgend jaar een midweekje Veluwe te boeken, om dan iedere dag te genieten van de mooie herfstkleuren. Maar ja...in november is het niet altijd van dit rustige herfstweer.....je kan zomaar een week met storm en regen hebben. Ach, nog een jaar om over te denken. Nu gewoon lekker nagenieten van deze dag.

17 opmerkingen:

 1. Daar mag je inderdaad trots op zijn Ghita... jouw foto meer dan levensgroot tentoongesteld in de natuur. Gaaf hoor. 👍
  Je hebt daar gezien de andere foto's een mooie dag gehad. Ik geniet met je mee.
  Groet, Geert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita,
  Super leuk dat je daar nu ook je eigen foto zo hebt gezien. Wat een eer als fotograaf.
  Grappig dat je ook zelf daar bij staat. Je had een mooie dag, want ook je andere foto's zijn fantastisch met al die herfstkleuren. Top!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou van harte gefeliciteerd, je kunt met recht trots zijn op je foto!
  Verder prachtige herfstgezichten op je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig GHita, samen op de foto. Deze foto,s zijn de foto's waar ik echt iets mee heb. Prachtige bomen , die ieder een eigen verhaal hebben. Juist als de mensen een ras maar toch allemaal verschillend en die kleuren . Op en top genieten.
  Wat zul je genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Ghita,
  dat is natuurlijk wel heel gaaf, je foto zo groot in het bos te zien staan. Logisch, dat je daar zelf ook eens naartoe wilde. Al met al hebben jullie een fijne herfstdag kunnen beleven, al duurde het een poosje voor de kleuren echt mooi werden. Foto 13 knalt er echt lekker uit; vind ik prachtig. En in de schemer dan nog de herten te zien, is een mooie afsluiting.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita.
  Wat 'n eer dat er van jou 'n foto staat op de Veluwe en daar mag je best trots op zijn. Ben benieuwd of je die foto eens mee naar huis mee mag nemen en thuis aan de muur hangen, en verder zijn de herfst kleuren ook erg mooi. heb weer genoten van je serie.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blog Ghita. Je schrijft heel prettig. En wat leuk,die afbeelding van je foto. Groet Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ghita,
  Gefeliciteerd! De foto van je vosje is ook subliem en geweldig om zo groot afgedrukt te zien! Ik kan me goed voorstellen dat je je vereerd voelt! Top! De rest van de dag heb je toch heerlijk van de herfst op de Veluwe kunnen profiteren.. Lekker dat het niet druk was! Het laantje van foto 6 vind ik toch heel sfeervol. Foto 12 en 13 zijn wel de toppertjes en je toetje van al dat wild is natuurlijk geweldig om te zien!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allereerst gefeliciteerd met je mooie foto, welverdiend hoor.
  Kan mij voorstellen dat je toch gegaan bent, is toch super om dat te zien.
  Pracht foto's van de herfstkleuren in het bos.
  De laatste drie zijn ook erg mooi.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk joh als je je eigen foto zo mag zien, daar mag je trots op zijn. Weer een mooie blog met prachtige herfstkleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hai Ghita,

  Stoer hoor, jouw foto zo in het groot in het park. Het is ook echt een hele fraaie plaat. Mooi licht en die gele bloemetjes op de voorgrond maken het beeld compleet. Tsja, het valt nog niet mee om een echte herfstplaat te maken. Eigenlijk moet je gewoon een goede plek weten en daar direct naartoe gaan. Wat dat betreft heb je in de AWD een groot thuisvoordeel, want ik durf te wedden dat je daar zo linea recta naar de beste plekken loopt. Maar de foto onder die van de gouden blaadjes raakt de sfeer toch wel erg goed. Het licht is daar zeer mooi. Ook de foto van het reemsterveld is gaaf.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ghita, een mooi promotie blog voor je terechte prijswinnaar en voor de Hoge Veluwe. Heerlijk dat het er zo rustig was. Er staan dan ook geen storende mensen op je foto's.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ghita, een mooi promotie blog voor je terechte prijswinnaar en voor de Hoge Veluwe. Heerlijk dat het er zo rustig was. Er staan dan ook geen storende mensen op je foto's.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Ghita,

  Hartstikke leuk natuurlijk om zo je foto in het groot in het park te zien hangen. Dat juist jouw vossenfoto gekozen is is ook een bekroning op je vele bezoekjes als vossenfluisteraar aan de AWD. En het is ook een prachtige foto.
  Het is lastig om in zo'n bos een goede foto te maken, je moet qua compositie orde in de chaos scheppen en dat is je bij foto 12 heel aardig gelukt. De herfstbladeren vind ik trouwens ook een gave.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Ghita,
  Allereerst gefeliciteerd met de prijswinnende foto. Daarnaast is het natuurlijk prachtig dat hij op zo'n fraaie plaats tentoongesteld is. Je mag er best trots op zijn.
  De herfstfoto's ademen de sfeer die je graag in het najaar hebt, zonnig en kleurig..
  Dat je uiteindelijk ook nog edelherten zag maakte deze dag tot een succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Ghita,
  terecht dat deze mooie foto is gekozen en bij deze dan ook nog van harte gefeliciteerd.
  Fotograferen in het bos is inderdaad niet zo gemakkelijk. Je ziet vaak met de lichtomstandigheden maar wat ik bij jou zie is echt supermooi. I*k heb ervan genoten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je straalt helemaal op de foto naast je foto. Terecht ook! Leuk dat je het nu in levende lijve hebt kunnen zien. En de foto's die je dan weer ter plekke hebt gemaakt op de Veluwe zijn ook weer heel fraai.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita