woensdag 1 maart 2017

Lentevreugd bij Wassenaar

Het is toch altijd even een stukje fietsen voordat je in de Randstad een leuk stukje natuur hebt gevonden. Een van de gebiedjes op fietsafstand van Leiden is Lentevreugd aan de rand van Wassenaar.Op donderdag 16 februari stapte ik op de fiets richting dit gebiedje. Viel toch een beetje tegen, het was grijs weer en het waaide harder dan ik dacht. Ik hoopte dat er al veulens van de Konikspaarden waren, vorig jaar had ik die eind februari gefotografeerd.
Ja hoor, een van de paarden had al een veulen.
Zo lief, moeder Konikspaard met haar kleine veulen. Ik heb geen idee hoe jong het beestje was.

Nog zo'n schattig plaatje.

De kleine was moe en ging er even bij liggen in het stro bij de voederplaats.Portretje van het veulen.

Er moet ook af en toe wat gedronken worden.


De Schotten waren er ook. Deze dame poseerde even voor ons terwijl de kudde al naar voren was gelopen. Even later volgde zij ook.

Stoer
Lekker door het water banjeren


Wat een lieffie, het kleine Schotse Hooglandertje, ook al voorzien met van de  onaardige oorbellen. Koe 1395, wie weet zie ik je de volgende keer weer.
Ik kwam bekenden tegen en samen liepen we verder richting de ingang /uitgang.  Daar kregen we gezelschap, de kudde stond ons nieuwsgierig te bekijken en leken wel te poseren.En vlak na deze foto werd het ineens mistig, het ging echt heel snel. In een mum van tijd was het een klein wereldje rond Lentevreugd.

Maar het gaf wel weer mogelijkheden op fotografie gebied.
Koetjes in de mist

De Schotse Hooglander voor de karakteristieke Lentevreugd bomen.
De mist nodigde uit het gebied weer in te gaan, want de Konikspaarden in een mistig sfeertje.....kan best mooi zijn.
Wat een geluk,de paarden kwamen gewoon onze kant op. En ook moeder met het veulentje was van de partijOnderonsje

Zo anders als een uur eerder , toen het zonnetje heel even door brak. Op het zonnige moment stonden de paarden vooral bij de voederplaats, dus daar heb ik nauwelijks foto's gemaakt.


Het koelde ook flink af door de mist, dus toen de paarden hadden gedronken en weer terug liepen het gebied in,was het voor mij tijd om naar huis te gaan.


En zo vermaakte ik mij een paar uur in een relatief klein gebiedje.  In het voorjaar zitten hier ook veel vogels, nu was het op 2 zilverreigers na erg stilletjes.  De komende weken worden er vast nog meer kleintjes geboren, dus wie weet zit er binnenkort weer een bezoekje in.

19 opmerkingen:

 1. Wat is dit mooi met het veulentje erbij en wat een mooie foto's heb je er van Ghita.
  Al heb je de schotse hooglanders ook erg mooi gefotografeerd, van uit en mooi laag standpunt sommigen.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet zo goed waarom, maar ik heb niet zoveel met koeien en paarden. Toch zijn jouw foto's van moeder/veulen erg vertederend. Lijkt me overigens wel een aardig gebiedje om ook eens heen te fietsen, hoewel het vanuit Heemstede best een pittig stukje is. Zo'n plotselinge weersomslag biedt inderdaad weer nieuwe kansen. De mist had eigenlijk nog wel ietsje dikker gemogen...
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi is het daar. Ik ben er twee keer geweest. Je foto's zijn prachtig Zo vertederend het kalfje met en zonder moeder, schattig portretje ook van het jonge schotse hooglandertje, wat een schatje (gele oormerken zijn jammer, maar ze moeten nou eenmaal) Die stoere beesten staan er echt gaaf op!!. Goed dat je nog even terug bent gelopen met die mist. Het leverde je ook hele mooie sfeerplaten op. Prachtige blog!
  Ik heb wel een beetje met je te doen. Dat zal een koude terugfietstocht zijn geweest. Gelukkig wel met een prachtige fotobuit!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh dat veulentje en dat kalfje... Zo vertederend. Vreselijk hè, die oormerken :-( Als ze nou gewoon eens gaan chippen, net als bij huisdieren.

  Ik vind de naam van dat gebied trouwens erg leuk, wist helemaal niet dat het zo heet.

  Prachtige foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tante Jacqueline1 maart 2017 om 07:55

  Hallo Ghita,

  Ze zijn weer prachtig de foto's vooral het koninkspaard met het veulen en het kleine hooglandertje. Geweldig mooi serie eens hele andere dieren al ben ik niet zo weg van die dikke schotse hooglanders ik vind ze een beetje vreemd uit hun ogen kijken .Maar ik heb genoten van je foto's ook weer allemaal mooi duidelijk. Wat zal de lente nog allemaal voor een mooie foto's brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,

  prachtige blog! mooi een aaibaar!
  moeder en veulen die springen er voor mij toch wel uit..
  prachtige serie heb je daar van! en dan de Schotse Hooglanders
  en vooral het kleintje met de foeilelijke gele flappen in
  de oren..
  Prachtige serie heb je gemaakt en verwerkt in je blog!

  groet Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ghita,
  Wat een leuke serie laat je hier weer zien. Geweldig dat konikspaard met dat jonkie erbij. Wat een geweldig beestje. Je hebt er mooie opnames van gemaakt. Vooral foto's 1, 3 en 4 vind ik daarvan erg mooi.
  Heb je niet voor niets zo'n stuk moeten fietsen om daar te komen. Leuke foto's!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne serie is dit zeg.
  Die jonge dieren daar wordt je toch vrolijk van?
  Nu snap ik opeen waarom dit lentevreugd heet, ik wordt er echt blij van.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fraaie serie laat je ons van genieten!

  gr louis

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als dit geen lente is? Ik hoor op slad de storm en de regen tegen de ramen niet meer. 👍🏻👍🏻👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach wat mooi het konikspaard met veulen, echt genieten hoor. Je hebt niet voor niets de fietstocht gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ghita,
  Voor mij is dat gebied onbekend, al heb ik de naam eerder gehoord en er ook al eerder beelden van gezien. Een Konikmerrie met veulen staat natuurlijk garant voor mooie platen. Bovendien trof je het - fotografisch gezien - met de wisselende omstandigheden. De verschillen in licht en sfeer zijn duidelijk te zien. Je hebt trouwens mooi standpunten gekozen.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ghita
  Wat leuk dat er al 'n jong veulentje daar was, dat was het eind fietsen wel waard.
  En je heb er mooie opnames van gemaakt, jammer dat de schotse hooglanders zo lelijk merk in oren hebben maar ze staan er ook mooi op ook met de mist.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Ghita,
  ontzettend leuke en mooie moeder-en-kind serie. Vertederend en prachtig op de plaat gezet. Maar jij "hebt" ook iets met die Schotse hooglanders, denk ik; daar maak je ook hier weer héél leuke platen van.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hai Ghita,

  Wat een heerlijke serie van de paarden en runderen. Normaal gesproken niet een onderwerp waarvan je veel foto's in 1 blog plaatst, maar hier heb je toch wel veel mooie momenten te pakken en ook dat de foto zelf gewoon qua compositie top is. Dan maakt het eigenlijk niet uit wat het onderwerp is. Toch zijn er 2 foto's die in mijn ogen sterker zijn dan de rest en dat zijn 10 en 13.
  Prachtige standpunten en mooi dat de dieren daar op je af komen. Zeer dynamisch en dan vooral die van de paarden.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor mij als paardenliefhebber is dit natuurlijk een geweldig leuke en mooie serie ! Wat een mooie plaatjes van moeder en veulen, wat een stoere en robuuste paardjes zijn het toch die Konikspaarden. Ook de Schotse Hooglanders heb je mooi op de plaat gezet, wat een imposante beesten zijn het toch, ze zien er niet echt aaibaar uit.... En dan heb je op het eind toch nog mazzel met een beetje mist die de foto's nog meer sfeer geven, heel erg mooi ! Groetjes Adria

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super mooie foto"s prachtig die Konikspaarden en die veulen erbij super om te zien de lente kan beginnen.
  Gr Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ach wat lief dat veulen en het kalfje, mooie beelden, en wat me opvalt zijn ze mooie lage standpunten. Die mist doet het trouwens ook goed.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit heb je toch werkelijk heel mooi in beeld gebracht zeg!
  Geweldig om die konikpaarden te zien en zeker die met dat veulen erbij. Echt heel mooi geplaat en ook mooi van kleur en detail. De runderen zijn ook al zo mooi. Je hebt ook erge leuke compos's gebruikt. Super.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita