donderdag 29 september 2011

nazomeren in de Waterleidingduinen

Wat doe je als je met deze heerlijke nazomer een paar dagen vrij hebt?
Er lekker op uit gaan. En in mijn geval hoef ik dan niet lang na te denken waar ik naartoe ga...De Amsterdamse Waterleidingduinen. (foto's zijn van 23, 27 en voornamelijk van 28SEP11)
 
Jonge damhertmannetjes. Het fotograferen van deze mooie dieren verveelt nooit. Deze heren hoorden een grote herteman burlen, ze keken beiden tegelijk in die richting, en ik kon deze mooie foto maken. Voor de bronst doen deze twee nog niet mee, maar ze kijken vanaf een afstandje toe hoe het moet.
En als het zonnetje dan schijnt en de temperatuur boven de 20 graden komt, zie je ineens overal vlindertjes, ook nog eind september. Deze twee vuurvlinders lieten zich goed fotograferen.
Ook de rode heidelibel is nog volop aanwezig. Deze libel zit bijna nooit stil. En als ie dan even gaat zitten, dan kiest ie natuurlijk voor zo'n fotogenieke plaats als Zand.
De paardenbijter wilde wel even op een takje gaan zitten. Het was voor het eerst dat ik deze libel kon fotograferen, midden op de dag, want ook deze soort kan blijven vliegen zonder even te gaan zitten om te rusten.
 
een piepklein paarsroze bloemetje, laag bij de grond, ik moet nog op zoek naar de naam van dit kleine friemeltje. (add: Reigersbek, dank je Natuurkijker)
Dat het nazomer is, en geen zomer, zie je aan de herfst elementen in  het bos....
Zoals deze spin
"parelsnoeren"
Mist
Damhertjes in het ochtendlicht.
Zonnestraaltjes. Wat is het toch mooi in het bos, zo op de vroege ochtend in de herfst. Het was heel stil, ik hoorde alleen de vogels fluiten, in de verte wat beburl van de damherten..heerlijk.
.
Dauwdruppels, hier heb ik mijn macrovoorzetlens weer even uitgetest.
 
 
Ik kwam aardig wat bloggers tegen tijdens mijn wandeling: JolandaGreet (even  mee geklets) en Ria en Piet waar ik nog een stukje mee samen heb gelopen en gezellig op een bankje wat gegeten. 
Bij de schuilhut kwam ik Gonny tegen. Terwijl we samen wachtten op de vosjes, kwam dit spitsertje. We dachten dat ie slootje ging springen maar hij liep wat verder door om uit ons zicht even een bad te nemen en er aan de zelfde kant van het kanaal weer uit te komen. Geen foto's van de badderpartij, die was buiten beeld, we konden het alleen horen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita