vrijdag 7 juni 2019

Vogelhut Espelo

Nog even niet de beloofde jonge vosjes blog.....
eerst kleine vogeltjes.

Eind mei heb ik met Miranda een dagje doorgebracht in de vogelhut Esplelo van Arjan Troost. 


We maakten er meteen een leuk weekendje weg van dus op zaterdag gingen wij al richting Holten.
Op zaterdag verbleven we in een leuke B&B in Bathmen.
En op zondag....nog voordat Holten ontwaakte, vertrokken wij richting de vogelhut.Er werd wat afgespetterd, maar door de wat lange sluitertijden kreeg ik daar geen scherpe foto's van.Gelukkig waren er veel vogels die nog wel even stil wilden zitten.


Zoals de appelvink man

Man en vrouw waren het niet met elkaar eensGekraagde roodstaart vrouwGekraagde roodstaart man met een lekker hapjeZwartkop vrouw


grote lijster


Roodborst


twee roodborstenSchattig klein pimpelmeesje
Groenling (m)
De merel (m) zong de hele dag het hoogste lied

De grote bonte specht (m) mag niet ontbreken bij een vogelhut. Helaas nog geen jongen ter plekke. vorig jaar was ik iets later en werden er juveniele spechten gevoerd.De boompieper kwam ook even badderen.Natte koolmeesGeen beste foto, maar wel een leuke soort...de grauwe vliegenvanger.

Zo hadden we deze dag nog meer leuke soorten, maar ik kreeg ze niet allemaal goed op de foto, zoals meneer zwartkop en een matkop. Even dachten we een goudvink man te zien, maar nog voordat ik mijn camera kon richten was de vogel gevlogen.meneer vink neemt ook even een bad.
We hadden geluk dat het warm was en heel veel vogels kwamen badderen. In het voer was niet veel interesse en tussen 13:00 en 14:30 was het heel erg stil ( de vogels deden een middagdutje).
De grote afwezige was de eekhoorn, daar was ik toch wel een klein beetje teleurgesteld in want ik vind het zulke leuke diertjes. Gelukkig hebben we een leuk aantal vogels gezien en ook goed kunnen fotograferen. Rond half 4 vertrokken we omdat het weer om ging slaan.

We gaan zeker nog een keertje terug naar een van de hutten van Arjan, want alles ziet er heel verzorgd en netjes uit. De hut is confortabel en er komen aardig wat verschillende soorten voor de hut, zeker de moeite waard.

19 opmerkingen:

 1. Geweldig Ghita wat een mooie locatie en prachtig bezoek waar jullie mooi van konden profiteren en dan er een heerlijk weekend van gemaakt gelijk hebben jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ghita, moooie serie in de vogelhut gemaakt. Vooral de Gekraagde Roodstaart en de Grote lijster zijn soorten die je niet zo eenvoudig voor de lens krijgt. De Grauwe Vliegenvanger is naar nmijn idee een Tuinfluiter. Deze vogel mist de voor de Grauwe vliegenvanger kenmerkende borststreping en kopstreping. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ghita,
  Jammer van de eekhoorn, maar deze vogels heb je prachtig gefotografeerd!
  Mooie hut. ( en leuke B&B!)
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ghite,
  Toch wel mooie soorten gezien zoals de Gekraagde Roodstaart, Grote Lijster en Appelvinken, zoals Ben zegt is het geen Grauwe Vliegenvanger. Het zijn toch mooie soorten die je gefotografeerd hebt.
  De Eekhoorn komt beslist de volgende keer.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita
  erg mooie foto's vooral die apelvink.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Dat is een fantastische plek. Prachtig hoe je al die verschillende vogels zo hebt kunnen fotograferen.
  Mooi op die stronk, waardoor je hele mooie poses hebt gekregen. Ook met dat water geeft een bijzonder beeld en dan bij sommige ook nog een hele mooie weerspiegeling. Nou jouw daggie daar is dik geslaagd Ghita.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige serie Ghita! Ik ben nog niet zo ver ... moet er nog veel uitzoeken en uitwerken ... het was een super geslaagd en gezellig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtige serie weer Ghita, wat heb je ze mooi gefotografeerd al die vogeltjes.
  De gekraagde roodstaart / zwartkop vrouw en de appelvink vind ik het allermooist.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Ghita,
  Weer een genieten serie wat een verschillende soorten vogels die je zo echt niet iedere keer ziet. Ik vind dat dubbel roodborstje erg mooi . Het appelvinkje is ook schitterend. Eekhoorntje is nu in Z. Limburg op vakantie zie hem bijna wekelijks in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Ghita,
  jammer dat de eekhoorn geen zin had die dag; maar gelukkig veel vogels wel. Je hebt mooie foto's kunnen maken. Diverse vogels in fijn licht; de spiegelingen zijn hier ook heel mooi.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi Ghita,

  Nou flauw zeg ik zat er helemaal klaar voor 😊
  Hahahaha nee hoor, wat in het vat zit verzuurt niet en dit is ook prachtig.
  Wat heb je veel verschillende weten te spotten, en in de collage zie ik zelfs nog twee vogeltjes 😊
  Gewoon weer een super fijn blog.

  Fijne Pinksteren en groetjes,
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ghita,
  Die hut in Espelo moet een mooie hut zijn. Jij hebt in ieder geval een aantal mooie soorten voor je lens gehad en ook goed kunnen vastleggen. Ik weet niet waarom je sluitertijden zo lang waren, maar het licht lijkt toch op de meeste foto's niet verkeerd. Wel een beetje jammer dat er geen eekhoorn langs kwam. Dat is voor de afwisseling toch meestal wel erg leuk.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ghita,
  Zo'n vogelhut voorziet wel in een behoefte, al is de oogst de ene keer wat groter dan de andere. Ik kies geen favoriete foto uit, ze hebben namelijk allemaal wel wat. Een mooie serie kortom. Een laag standpunt blijkt toch wel veel invloed te hebben.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een prachtige reeks aan vogels wat aan je lens voorbij kwam Ghita. En dat de goudvink zich wel liet zien maar niet fotograferen is zeker een reden om nog eens terug te gaan. Wie weet wat voor moois er dan voorbij komt. De foto's zijn zeker geslaagd ook vanwege de mogelijkheid met het lage standpunt en spiegeling in het water.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fraaie foto's van de Appelvinken, en de gekraagde roodstaart. Zeker geen alledaagse soorten voor mij. Jammer dat er geen Eekhoorntje kwam maar goed, je weet gewoon nooit van te voren wat er komt. Grote lijster is ook een mooie soort voor de foto hoor.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Unas fotografías extraordinarias, enhorabuena. Saludos desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig om te zien Ghita,
  in een vogelhut kan je tenminste de vogels eens mooi vastleggen en je ziet soorten die je anders niet zo gauw zou tegenkomen. De gekraagde roodstaart vind ik echt heel erg mooi maar ook de appelvinken en het jonge pimpelmeesje in het water. De roodborst met de fraaie weerspiegeling is ook al zo mooi net zoals de boompieper die kwam badderen :-)
  Mooie vogels en heerlijk om te zien.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hai Ghita,

  Altijd genieten in zo'n vogelhut en hoewel het altijd een beetje van hetzelfde is, is het toch ook iedere keer weer anders. Zeker wanneer je soorten voor de lens krijgt, die je niet iedere dag tegenkomt. Gekraagde Roodstaart is natuurlijk zo'n heerlijke soort. Als er dan ook nog nieuwe soorten kunt bijschrijven is dat helemaal top natuurlijk. Misschien dan geen superplaat van de vliegenvanger, maar je hebt hem toch maar mooi en zeker niet slecht.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Ghita,

  Een vogelhut waar je veel soorten voor de lens krijgt. Weliswaar vaak voorspelbaar, maar toch, als je de gekraagde roodstaart, de grauwe vliegenvanger en zeker de grote lijster kunt fotograferen is dat toch best bijzonder. En je appelvinken mogen er ook zijn, de eerste met een heel mooi bokeh en de tweede superscherp. Zo'n dagje vogelhut tussendoor is daarom best heel leuk.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita