donderdag 7 april 2016

lentekriebels


Hoewel het in maart vaak best fris was en soms ook donkergrijs, waren er ook een paar zonnige lentedagen. En door het zonnetje wordt het al snel wat warmer en krijg je echt de lentekriebels. In mijn geval is dat: Zin om met mijn camera naar buiten te gaan om deze lentetekenen vast te leggen.
Bij vogelplas Starrevaart staat een ooievaarsnest en zo te zien heeft dit nest bewoners gekregen. Hopelijk wordt het een succesvol broedpaartje, zodat ik straks ook de jonge ooievaartjes hier kan fotograferen.


Op een zonnige donderdag had ik de middag vrijgenomen om te kijken bij Kasteel Oud Poelgeest hoe de bosanemoontjes erbij stonden.
Er stonden er al een aantal in bloei, maar er moest ook nog veel komen, dus ik bedacht mij toen al om een week later weer eens te gaan kijken.
Toch een poging gewaagd om wat zachtheid in de foto te krijgen, over deze ben ik wel tevreden,Eind maart ben ik nog eens teruggegaan naar Kasteel Poelgeest, toen stond het echt helemaal vol met bosanemonen....


Een vierkante uitsnede omdat er aan de zijkant iets lelijks in beeld stond, creatieve oplossing zeg maar...De eerste bijtjes op de anemonen, zodra het zonnetje doorbrak gonsde het van de bijen.
Op zoek naar zachte tinten....dat vind ik toch het mooist bij de voorjaarsbloemetjes.
Toevalstreffer....
Ik was vooral op zoek naar zachte (serene) foto's, zodra de zon te fel werd, ging dat niet meer lukken, dus ik was erg blij met de sluierwolken die middag


Deze vind ik zelf heel geslaagd, met de schildrachtige tweede bloem op de voorgrond (ja,de grote stond ervoor en niet erachter)....Maar er was meer lente in maart.....De halsbandparkieten maakten een hoop kabaaal terwijl ik op de grond zat om de anemoontjes te fotograferen. Ik haalde de macro voorzetlens ervanaf en keek omhooog

Verliefde halsbandparkietenja hoor, ook de halsbandparkieten hebben de lentekriebels
Daarna nog even lief het vrouwtje wat lekkers toestoppen.....


De futen zochten toenadering tot elkaar, ik hoopte natuurlijk op het hele baltsritueel compleet met het aanbieden van waterplanten   ,maar het bleef bij wat kopschudden. (Starrevaart)
Omdat ze maar bleven kopschudden, zette ik de camera even snel over op filmen en maakte deze opname.

De eerste bijen hebben de uitgelopen katjes gevonden. Dit is voor mij ook een teken dat het lente is. Dit was op vrijdag 12 maart. Een week later was het op vrijdag weer kil en grijs.....In de Poelgeestpolders zijn de grutto's ook weer aangekomen, dus daar hoop ik binnenkort nog mooie foto's van te laten zien , en ook van jonge gansjes en meer.........

18 opmerkingen:

 1. Wow wat een mooie plaatjes van de bosanemonen, zo soft en teer heb je ze erop gekregen echt super, ik ben er jaloers op !! Ik hoop dat het mij ook eens gaat lukken..... en je parkieten zijn ook leuk gekiekt, "love is in the air"! Groetjes Adria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is je goed gelukt om het zachte bij de Bosanemonen te creëren en vast te leggen, heel mooi.
  Leuk de Futen, zo herkenbaar maar dit jaar ben ik het nog niet tegengekomen.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk blog Ghita. De ooievaars, bosanemonen, bijen, futen het kan niet op.
  Genieten zoals altijd.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De anemoontjes stelen hier de show, wat een heerlijke zachte foto's Ghita, complimenten!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tante Jacqueline8 april 2016 om 15:23

  Ghita,
  Heb maar een woord , schitterend die bosanemonen .Geweldig. Een keer hele andere foto's. Geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Wat een mooie foto's. Gaaf die halsbandparkieten en die futen. Erg leuk!!
  Maar wat een prachtige foto's heb je van die bosanemonen gemaakt. Schitterend.
  Het is weer fijn om met dat mooiere weer lekker met je camera naar buiten te gaan.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ghita,
  Je bent zeker in je opzet geslaagd wat betreft de bosanemoontjes. Ik ben er vanmorgen toevallig mee bezig geweest, maar ik weet niet of ik hiermee kan wedijveren ;-). Top! De futenbalts wil bij mij ook maar niet opschieten. Als ik ze zie dan zijn ze vooral druk met zichzelf of ze zitten al op een nest. Goed idee om dit te filmen. Is eigenlijk veel leuker dan een foto. En dan je toevalstreffer: een - bijna - scherpe bij in de vlucht. Is mij ook nog niet gelukt. We blijven het proberen!
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier krijg ook ik de lente kriebels van.
  Die bosanemoontjes zijn zo mooi, lief en teder en niet te vergeten zo fotogeniek echt een lust om naar te kijken.
  Van je filmpje ben ik helemaal onder de indruk, geweldig, mooi helder en goed in beeld gebracht.

  Fijn weekend en LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super die bosanemonen zo mooi en dan die verliefde halsbandparkieten en dan ook nog die mooie futen geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig zoals jij de anemoontjes op de foto hebt gezet Ghita, mijn complimenten daar voor.
  Ook de andere zijn mooi om te zien.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi je foto's van de Bosanemoontjes Ghita. En dan die toevalstreffer: briljant. De Futenbalts is zo leuk om te zien, echt een soort ballet vind ik het altijd. Heerlijk dat voorjaar en dat laat je weer mooi zien hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig blog vol lente is dit, Ghita.
  Je bosanemonen zijn goed gelukt: heel mooie zachte foto's; 4 en 5 zijn hier mijn favoriet. En daaromheen dan setjes vogels die er zin in hebben. Lente!
  Goed idee om de futen te filmen.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ghita,

  Heerlijk lenteblog, met de bosanemoontjes in de hoofdrol. Ik vind heel mooi creatief gefotografeerd, waarbij er voor mij eentje echt uitspringt en dat is nr. 4, werkelijk schitterend. Poelgeest en de Starrevaart zijn toch gebieden met een geweldig potentieel, ik ben er nog nooit geweest, moest er toch maar eens van komen. Futenfilmpje is ook erg leuk.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je anemoontjes vind ik werkelijk schitterend Ghita.
  Hier zijn ze niet dus ik moet er ook voor op pad maar ik weet nooit waar ik ze kan vinden. Van jou foto's geniet ik dan echt des te meer. Prachtig gewoon. Ja, de lente is er nu echt en dat zie, hoor en mekt je aan alles.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hai Ghita,

  Tjonge, wat heb je de bosanemoontjes er prachtig op staan zeg. Complimenten hiervoor. Mooie zachte kleuren en de juiste scherpte. Top!

  Groetjes.
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Ghita,
  De anemoontjes heb je schitterend in beeld gebracht. Het is echt een vaardigheid om het zo op beeld vast te leggen dat het niet alleen een mooie compositie is maar dat ook de kleuren mooi overkomen. Veel doen blijkt echt wel te werken :-)) De combinatie met de bij levert bovendien ook nog prachtige beelden op.
  Futen geven een prachtige balts-show. Je moet het treffen dat je meer ziet dan alleen het kop schudden, hoe leuk dat ook is.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is voorjaar in je blog..
  fantastische serie van het bosanemoontje, prachtig...zijn mijn favoriete
  bloemetjes, ik vind ze zo fotogeniek!
  Maar ook de foto van de ooievaar, futen en de parkieten zijn hartstikke mooi...
  complimenten,

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tjonge wat een mooie blog Ghita, hier krijg je zeker zelf ook lentekriebels van. De anemoontjes heb je heel fraai vast weten te leggen, de "toevalstreffer" met bijtje is ook heel leuk. Maar ook de vogels in lentestemming zijn een genoegen om te bekijken, zou leuk zijn als dat nog een vervolg gaat krijgen met jonge ooievaartjes.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita