woensdag 7 januari 2015

Even was het winter

Wat was het mooi, die ene dag, zondag 28 december, een beetje sneeuw, kou, zon...en een prachtige ochtend in de Waterleidingduinen.

Op zondag 28 december 2014 was het dan toch eindelijk een mooie winterdag. Hoewel de sneeuw hier in het westen toch wat tegenviel, zag het er op sommige plekken in de Amsterdamse Waterleiding toch wel winters uit. Met Henk en Herman maakte ik een mooie wandeling vanaf de ingang bij De Zilk, een deel van de AWD waar ik zelf niet zo vaak kom.
De zon komt op, geen spectaculaire zonsopkomst maar dit kondigde wel een zonovergoten dag aan.

Nog net voor zonsopkomst, de lucht kleurt al een beetje paars en de kou straalt hier toch ook wel vanaf. Want het was nog best koud voordat de zon alles op ging warmen en de sneeuw deed smelten.Dan maar even het besneeuwde landschap vastleggen, je weet maar nooit of we dit deze winter nog te zien krijgen.

De stuifduinen bij de van Stirumvallei. Het is best een eind lopen vanaf de ingang, maar het is de moeite waard, want ik vind dit een van de mooiste stukjes AWD.

Prachtig landschap met een heel klein laagje sneeuw.

En dan zie je zomaar nog wat paddenstoeltjes, bovenop een koeienvla die weer in een waterplas (nu ijs) lag.

Op weg terug naar de ingang/uitgang kwamen we een heel leuk roodborstje tegen dat op verschillende takjes voor ons poseerde en zelfs nog even een liedje zong.

Wat hadden we geluk met het weer, door het zonnetje was het licht perfect en kon ik dit roodborstje heel mooi fotograferen, ze kwam ook erg dichtbij, op een paar meter van het wandelpad.

Vlakbij ingang De Zilk loopt nu een grote groep mannetjes damherten. Maar ze waren vooral druk met grazen dus even kijken naar de fotograaf was er niet bij. Dit hert keek even op, en vervolgde daarna de graaspartij.

Spitsertjes zijn vaak nieuwsgierig, dit jonge mannetje kijkt ons lange tijd aan. (rare mensen met die zwarte klikdingen).

Een andere spitser wilde niet poseren en bleef gewoon met zijn rug naar ons toe staan. We kwamen weer op de parkeerplaats aan het begin van de middag. Het was inmiddels lekker zonnig en nog best warm geworden. De parkeerplaats stond bomvol, wij waren niet de enige die van deze mooie decemberdag wilden genieten. Ik heb er van genoten, en ik hoop dat januari of februari nog een paar van dit soort heerlijke winterdagen zal brengen.

8 opmerkingen:

 1. Mooie winter serie kan je maken in de AWD.
  Hier was helemaal niet gevallen, zou wel leuk zijn als er nog wat sneeuw komt.
  De eerste twee foto's vind ik echt geweldig, ook het roodborstje ziet er prachtig uit, leuk dat hij even er mooi voor ging zitten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige serie Ghita, zeker de foto's van de herten. Ook de paddenstoelen foto is een plaatje.
  Gr
  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig en sfeervol blog Ghita.
  Ik mag toch wel hopen dat we nog wat sneeuw krijgen.
  Van dit kleine beetje bij jou heb ik sowieso al genoten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoop voor je dat de Spam nu uitblijft, maar mijn reactie zit waarschijnlijk wel weer in de spam, terwijl het de laatste tijd wel goed ging.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   Het is bij punt nu zo dat het woordverificatie is of je komt (met nog een aantal anderen) in de spam. Ik heb dus die verificatie er maar weer opgezet, want in de spam komen en moeten wachten tot je reactie zichtbaar is, da's ook niet fijn.

   Verwijderen
 5. Stuk voor stuk mooie foto's Ghita, prachtig gebied ook om daar rond te struinen.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ghita,
  Een prachtige serie foto's heb je gemaakt toch nog een beetje winters wit.
  Heel mooie die herten en de paddenstoelen nu alleen nog wat meer sneeuw !
  Groetjes Peter.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita