woensdag 9 mei 2018

Amsterdamse Waterleidingduinen: April

April is met mei mijn favoriete maand. Er gebeurt zoveel: De natuur ontwaakt, een explosie van groen, hagedissen komen te voorschijn, de boomkikkers kruipen naar boven, de libellen sluipen uit en ook de eerste vlinders laten zich zien. Vogels keren terug uit het zuiden en zingen het hoogste lied.


Op een van de eerste warme april dagen komen de zandhagedissen uit hun holletjes en warmen zich op op een boomstronk. Als je ze heel rustig benadert, kun je ze goed fotograferen.In april hebben de mannetjes nog niet de mooie groene kleur, dat zie je pas aan het einde van die maand en in mei, dus wellicht komt er in mijn mei-blog nog een mooi groen gekleurd mannetjeDeze werkte heel goed mee


En ook een vrouwtje liet zich zien, zij lag op de loer, dat vliegje wat er aan komt had zomaar een prooi kunnen worden, maar de vlieg had geluk, mevrouw was te laat of de vlieg te snel....En de boomkikkers zijn ook wakker geworden, nog diep in het riet, dus niet op de mooiste plek voor een foto, maar het was mijn eerste dit jaar.Later zagen we er nog meer en op een andere plek zaten er  een aantal bij elkaar


dit was nog een kleintje, die handjes met die zuignapjes vind ik zo grappig.Begin april was het nog best kaal in het beukenbos, het eerste groen liet zich zien.en ook de eerste duinviooltjesBegin april, de katjes lopen uitVosje ging er wel heel mooi voor zittenEn ook het andere vosje werkte mee, beide ontmoetingen had ik in mijn eentje, zo mooi om deze dieren lekker relaxed te zien. Ze waren overigens ook snel weer weg......Voorjaar , de vogels zingen in de toppen van bomen en struiken. Maar het valt niet mee om ze te fotograferen. Bij deze braamsluiper had ik geluk, die kwam aanvliegen en landde op een tak vlakbij. De nachtegaal, koekoek en blauwborst heb ik alleen maar gehoord. De roodborsttapuit en boomleeuwerik zaten net te ver weg voor een mooie foto......maar de fitis kwam wel even dichterbij.


Eind april was het weer even herfst...Maar de frisgroene kleuren laten zien dat het lente is.....wat is het toch mooi al dat groen. En straks komt er nog veel wit bij, van de bloesem van de meidoorn.....dat komt wellicht in mijn volgende blog voorbij.Donkere luchten......En een verregend vosje


Natte vos......net zo verregend als ik zelf overigens, de voorspellingen van een droge dag kwamen duidelijk niet uit.Een van mijn favoriete vosjes, een jong van vorig jaar......wat gaat dat toch snel...en wat is ze een mooie vos geworden.toch nog een damhert, ik zie ze echt veel minder, en als ik ze al zie is het op grote afstand of ze gaan er als een speer vandoor. Het afschot heeft toch gezorgd dat deze dieren niet meer zo gemakkelijk te fotograferen zijn in de AWD.De natuur ontwaakt


Het was een heerlijke maand met zoveel mooie momenten dat ik niet eens alles kan laten zien in deze blog. De eerste vlinders heb ik al gezien, maar die hoop ik in mei nog wat vaker te zien en te fotograferen. En dat geldt ook voor de libellen.... 

23 opmerkingen:

 1. Mooi blog Ghita. Heerlijk hè die ontwakende natuur in de lente?

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ghita,
  Weer 'n mooie blog met mooie opnames van verschillende soorten dieren en natuur en het vosje steelt weer de show, het blijft mijn favoriet.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een moi blog Ghita.
  De foto's van de hagedis zijn werkelijk om te zoenen.
  En ja jouw hertjes en vosjes zijn altijd om te zoenen.
  Soms ben ik wel eens op een gezonde manier jaloers op jouw herten en vosjes, maar bedenk me dan ook altijd dat jouw foto's bekijken een sterk alternatief is.

  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten van je blog.

  Fijn weekend,
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. behalve dat jouw foto's bekijken een sterk alternatief is gun ik ze je natuurlijk van harte :-)

   Verwijderen
 4. Mooi en gevarieerd blogje weer, Ghita. Er komt een mooie - en drukke! - tijd voor ons aan. Je durft bijna niet op (of is het met?) vakantie te gaan.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,
  Je hebt weer prachtige beelden weten te maken. Fantastisch die hagedis en ook die kikker is ontzettend grappig met zijn bolle oogjes.
  De mooiste vind ik foto 11 van die vos. Echt te gek!!
  Mijn complimenten hiervoor Ghita!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke foto's met van alles wat. Mooie collage ook van het ontluikende groen!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige fotoserie weer, Ghita. Vooral de zandhagedissen en de eerste kikker- en eerste vossenfoto vind ik erg mooi. Geniet van het voorjaar! Groet, Rineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een genot vh oog Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Ghita,
  mooi gevarieerd overzicht van de maand april met z'n ontluikende natuur. En natuurlijk bij jou ... vosjes. Je afsluitende collage vind ik erg leuk / mooi.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ghita,
  Mooi overzicht van deze maanden, heel erg mooi de zandhagedissen.
  Ook de boomkikkers vind ik te gek, en de vossen ook altijd leuk om te zien.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig Ghita! Je hebt ze allemaal weer super mooi in beeld gebracht! Ik vind dit de mooiste tijd van het jaar. Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig mooi om te zien, de zandhagedissen en natuurlijk je vosjes, ook de katjes heb je er prachtig op staan, heerlijke maanden zijn dit , eigenlijk kom je tijd te kort om al het mooie vast te leggen. Ik ben nu al benieuwd naar je volgende blog met de bloeiende meidoorn ! Groetjes Adria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Ghita,
  ik ben er nog steeds niet geweest maar wil daar wel binnenkort weer eens heen. Er is inderdaad heel veel te zien en te beleven en de AWD heeft altijd wel iets moois. Jij laat ook een prachtige serie zien maar de vosjes van foto 11 en 12 vind ik echt helemaal geweldig. Wat heb je die mooi op de foto gezet zeg!
  Uiteraard ook de andere foto's zijn meer dan de moeite waard.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. tante jacqueline14 mei 2018 om 07:54

  Hallo Ghita,

  weer enorm genoten van de ontluikende natuur. De zandhagedis en boomklevertjes heb je er mooi op staan . Het duinviooltje vind ik geweldig en vooral die kleur.
  Kijk alweer uit naar je volgende blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Ghita,
  Er was inderdaad genoeg om te zien, al bleven vogels soms op een wat grotere afstand dan je wilde. De vosjes staan er weer mooi op, al zal de verregende vos niet zo blij zijn met deze plaat. Net als een vrouw die net haar haren gewassen heeft maar het nog niet gedroogd en in model gebracht heeft wil ze vast niet zó op de foto. Leuk dat de boomkikkers er a weer zijn. Binnenkort maar eens op bezoek gaan.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  คาสิโนออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Ghita,
  Mooi gebied, fantastische foto's van de vossen! Dat is toch wel jouw specialiteit hoor! Werkelijk schitterend! Ook het mooie groen, het hert, de boomkikkers en hagedisjes,heel leuk om allemaal te bekijken en van te genieten. Een mooie impressie. En een keertje natregenen hoort ook bij de natuurbeleving.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oeh, wat mooi zeg, die zandhagedissen, heel fraai. De vos met de geelachtige omgeving is prachtig, fijn dat het zo af en toe eens echt allemaal meezit. Lekkere maand weer van je favoriete gebied.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik loop een beetje achter en als ik dan die foto's zie van die kale bomen... Wat is het snel gegaan met het groen! Wat een prachtige serie foto's weer, vooral de hagedissen en kikkers!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige serie Ghita, alles mooi gefotografeerd.
  De vos (foto 12) die springt er uit voor mij, geweldig mooi.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een mooie verzameling Ghita met een soort van big four van de AWD. Damhert, vos, boomkikker en zandhagedis. Een mooie ontmoeting met de braamsluiper. Dat is toch wel een lekker mazzeltje hoor. Prachtige soort. De foto daar net voor van de vos is schitterend. Al met al ene mooie AWD-serie.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Ghita
  mooie verzameling van foto's van alles wat mooie serie.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita