woensdag 16 september 2015

Wandeling rond de Posbank

Een dagje wandelen over de paarse heuvels en door de bossen van de Veluwezoom (Posbank).


Op een mooie vrijdag in september maakten Jeroen en ik een heerlijke wandeling over de glooiende  heuvels van de Posbank en door de bossen bij Rheden. Wat is het toch moeilijk om dit schitterende landschap vast te leggen. Het was natuurlijk midden op een hele zonnige dag, de hei was al deels uitgebloeid, dus de mooie sfeerplaatjes van de paarse heuvels bij zonsopkomst zullen hier niet langskomen. Toch een impressie van een heerlijke dag....
Vanaf het uitzichtpunt bij restaurant De Posbank hadden we dit uitzicht over het glooiende heidelandschap.
Een van de vele kale bomen

Later op de dag kwamen er wat vriendelijke wolkjes, van mij hadden het er nog wat meer mogen zijn, dat maakt de landschapsfoto's toch een stuk aantrekkelijker.

Deze zadelsprinkhaan zat in een van de heidestruiken en maakte  zoveel geluid dat we hem daardoor ontdekten, helaas zat ie niet zo mooi en verdween even later in een heidepol, dus meer dan een bewijsplaatje van deze zeldzame sprinkhaansoort is het niet.
Nogmaals dat mooie heuvelachtige landschap. Ik vind de Veluwezoom echt een van de mooiste plekken van Nederland, niet alleen de hei is mooi, ook de aangrenzende bossen tussen Rheden en Velp zijn prachtig. Daar wil ik in de herfst nog een keer een wandeling maken.

Nog een plaatje van de hei, daarna gingen we even een stukje door het bos, om later weer via de hei terug te keren naar het restaurant en de parkeerplaats.

Een roodborstje zat net even mooi in het zonnetje

En een leuke verrassing in het bos, zomaar midden op de dag zagen we daar een ree. We hebben regelmatig reeën gezien aan die kant van het gebied maar het blijft natuurlijk een bijzonder moment.

Ook in het bos is het veel klimmen en dalen.

Tijdens de krentebol pauze heb ik eventjes de macrolens gepakt en het sprinkhaantje dat bij het bankje zat op de foto gezet.

We keerden terug naar de hei en op het uitzichtpunt maakte ik deze foto waarna we de hei overstaken richting restaurant De Posbank, waar ons verfrissende drankje en de appeltaart erg goed smaakten.
Het was weer genieten, dit keer was het een dagtochtje (meestal logeren we in een nabijgelegen hotel) maar ook zo was het meer dan de moeite waard, want we hebben in het bos ook nog voor het eerst een zwarte specht gezien, helaas was ie ons te snel af en kon ik hem niet op de foto zetten. Al wandelend hoorden we verschillende buizerds boven ons en toen we tussen de heidestruiken liepen hoorden we het gezoem van bijen. Op en top genieten dus.

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat wij allemaal zo kunnen genieten van de heide en de dieren die er leven hé Ghita !! dank voor je show , groetjes , Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie serie van de postbank met zijn bewoners Ghita.
  Altijd mooi als de heide in bloei staat.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de Postbank zelf ben ik nog nooit geweest maar men zegt altijd dat het daar schitterend is. En dit is niks teveel gezegd want ook jij laat heir een aantal prachtige foto's zien van de heide. Wat is dat dan toch ook mooi om te zien hé. Jij had zelfs nog een reetje zag ik wel Echt top.
  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita