zaterdag 15 februari 2014

Winterwandeling AWD (30JAN14)

Een blog met foto's van 30 januari, toen het er even op leek dat het toch nog winter ging worden.

Op een van de weinige dagen die voor winter door mochten gaan, had ik het genoegen een extra dagje vrij te hebben. En als ze dan nachtvorst voorspellen gevolgd door een zonnige dag, dan hoef ik er niet lang over na te denken. Dan ga ik naar de Waterleidingduinen.  De nachtvorst viel mee, en ook de zon liet zich niet echt zien die dag, maar ik genoot van een heerlijke wandeling.
Vlak bij de ingang Zandvoortselaan zag ik eindelijk weer eens een groepje mannetjes herten. Hier een kleine spitser en een volwassen mannetje.
 
Een ander jong mannetje

En een mooie donkerbruine. Ik vermaakte mij ruim een uur op dit veldje met herten.  Af en toe verscheen er een waterig zonnetje en omdat er geen wind ( ja, echt waar, geen wind) stond, was het heerlijk en heb ik zelfs een tijdje op de grond gezeten en lekker zitten kijken naar de grazende herten.
 
Op het Groot Zwarteveld scharrelde deze kraai. De kraai was niet superschuw dus ik kon redelijk dichtbij komen.
Omdat het geen echte winter is, zijn de foto's die ik maak een beetje hetzelfde als de voorgaande keren. Het aantal wintergasten (zeker de wilde zwanen) is beduidend minder dan de voorgaande twee winters. Ik had geluk dat ik deze dag nog een groepje van 3 wilde zwanen tegenkwam.
 
Drie wilde zwanen in het Rechte Schusterkanaal. Vorig jaar, toen het kanaal deels bevroren was, telde ik er meer dan 30.
 
De vossen zitten nu mooi in hun wintervacht. Ik kan de verleiding niet weerstaan er toch weer een aantal foto's van te maken.
 
En dat levert soms ook grappige foto's op. Hier kwam er achter mij nog een andere vos aan.
Dit vosje had dat allang door en begon te piepen en met haar staart te zwiepen. De snelle beweging van de staart is op de foto goed te zien.
 
Een heel andere vos, een eindje verderop, toen ik op weg was naar de uitgang. Natuurlijk zorgde deze vos weer voor wat oponthoud.

Voordeel van zo'n tamme vos is, dat je goed kan oefenen met fotografie en scherptediepte.
Deze vos bleef mooi even zitten zodat ik vanaf een heel laag standpunt en met een kleine scherpte diepte deze foto kon maken.
 
Vermoeiend zo'n fotoshoot.
 
Even uitrekken. Het vosje ging er vandoor en dankbaar liep ik door naar de uitgang Zandvoortse laan. Onderweg kwam ik nog een mooie knobbelzwaan tegen, die mij ook nog een paar minuten bezig hield.
 
 Wat zijn het toch mooie sierlijke dieren.
 

 
 En met tegenlicht.
Door het uitblijven van een echte winter is ook de fotografie variatie wat minder geweest. Deze dag heb ik ook geen macrofoto's gemaakt, gewoon omdat ik vooral lekker wou wandelen, en dan let ik wat minder op het kleine spul. Maar dat gaat de komende tijd toch zeker weer komen. Zowel in als buiten de AWD.
En net voor zonsondergang
was ik bij de uitgang.
Het was weer een heerlijke dag.

3 opmerkingen:

 1. van deze foto's krijg ik maar niet genoeg! prachtig die geeuwende vos en dan nog eens zijn pootjes strekkeen, klaar voor de dag! SUPER!
  hartelijke goet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende fotoreportage. Die vossen stelen voor mij de show, zo.n mooi beestje!
  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mein Gott, ist der niedlich. Was für ein hübsches Foto. Als würde er dir Modell stehen.

  Ein lieber Gruß
  von der Waldameise

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita