maandag 26 mei 2014

bosvogelhut Hoenderloo mei 2014

Op maandag 26 mei heb ik samen met Miranda in Bos- Vogelhut Hoenderloo doorgebracht. Het was die dag bewolkt en voor later die dag waren zware regen en onweersbuien voorspeld. Dus we besloten vroeg te gaan.
Om 8 uur zaten we klaar in de hut, waar het eerste uur dus helemaal niets gebeurde.......maar daarna werden we toch wel op ons wenken bediend, met een van de soorten die nog op mijn wensenlijst stond: de Appelvink.
 De appelvink, ineens zat ie daar, vlak voor de hut aan de rand van de waterbak. Helaas nam ie geen bad, maar voor ons was het supergaaf om deze vogel van zo dichtbij te zien. ik had nog nooit eerder een appelvink gezien, dus hier was ik heel blij mee.
Wat een prachtig vogeltje is dit.


De andere publiekslieveling was een jonge grote bonte specht
Wat een schatje

Met spiegeling 
Ook de boomklevertjes (jong en oud) lieten zich vaak zien, maar ohh wat zijn ze beweeglijk. Omdat het niet erg zonnig was zat ik toch wel met wat langere sluitertijden, ik durfde niet met de ISO omhoog te gaan, maar had dat beter wel kunnen doen, dan waren de foto's toch net wat scherper geworden.
Deze jonge boomklever zat vlak voor de hut.
En toen was er heel eventjes een waterig zonnetje.....de boomklever lijkt even omhoog te kijken: zie ik het goed, is daar de zon?....

Maar evensnel was het zonnetje verdwenen om ook niet meer terug te komen, het werd steeds donkerder en fotograferen werd lastig bij zo weinig licht.
Mevrouw merel neemt een bad
En ook de pimpelmees neemt een duik.
Het juveniele roodborstje kwam even kijken, maar durfde een bad toch niet aan. Hij lijkt ook een beetje beteutert te kijken.

Mevrouw mus

Ook meneer grote bonte specht kwam heel dichtbij
Vader en kind
We maakten zelfs de voedermomenten mee waarop het kleintje voer uit de snavel van vader pakt, dat moment kon ik helaas niet goed vastleggen, dit is een foto van net voordat het kleintje een hapje krijgt.
De jonge specht, herkenbaar aan het rode petje, het is nog niet te zien of dit een mannetje of vrouwtje is.
En tot slot nogmaals vader en kind, zij bezorgden ons toch wel hele mooie momenten, evenals die prachtige appelvink. Vanwege het slechtere weer later op de dag, hebben we na 5 uur besloten om te stoppen met fotograferen. de vogels lieten zich ook niet meer zien, net of ze aanvoelden dat er enorme regenbuien aankwamen en alvast beschuttig zochten. Op weg naar huis vielen al de eerste spetters. Het verblijf in de hut was iets korter dat we hoopten, maar die paar uren hebben ons zoveel gebracht dat we dik tevreden huiswaarts keerden. Zeker voor herhaling vatbaar, zo'n bezoekje aan een vogelhut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita