donderdag 21 juni 2012

Weekendje Schin op Geul: juni 2012

Weekendje Schin op Geul.
Weer even een paar dagen naar ons heerlijke, vertrouwde plekje in Zuid-Limburg. Schin op Geul. Het weekend begon met wat regenachtig weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Tussen de buien door was er genoeg licht om lekker met de macrolens aan de slag te gaan.
En dat levert dan mooie plaatjes op van graan (of is dit wat anders)
Het stond er vol mee
Ha, een plantje vol met luis, dat betekent vaak..Lieveheersbeestjes. Ja hoor, ik had ze voor het uitkiezen. Deze zat mooi stil en wou wel even glimlachen.
Graan in de wind. Het waaide eigenlijk te hard om macrofoto's te maken.....
 
De zaterdag verliep wat druilerig en grijs. Maar de zondag.....volop zon!
En dan kun je al snel dit soort vrolijke plaatjes maken. Klaprozen en een mooie blauwe lucht. Leuk detail, het bijtje dat links het beeld in komt vliegen. Aan de klaprozen is te zien dat het nog steeds hard waaide.
Dan wacht je even het juiste moment af om toch die vlinder op het bloemetje te kunnen vastleggen.
Gras, koeien, een Hollandse wolkenlucht. De heuvels verraadden dat deze foto in Zuid-Limburg is gemaakt.
En ook dit is Zuid-Limburg. Het landschap doet een beetje Toscaans aan, en dat treintje, dat is toch wel erg leuk, dat ie net voorbij kwam boemelen. Dit is het stoomtreintje dat tussen Valkenburg en Kerkrade rijdt, ook wel miljoenenlijntje genoemd.
Langs de paden stonden veel bloemen die af en toe door vlinders werden bezocht. Waarschijnlijk waaide het ook voor de vlinders te hard, dus mijn gewenste koninginnepage blijft nog even op het wensenlijstje staan. Wel kreeg ik het dikkopje voor de lens.
Lunchtijd. Vanaf een bankje, even voorbij Gulpen, hadden we dit uitzicht. We keken over het dal naar de overkant, naar de bosrand waarlangs wij die ochtend hebben gelopen.
Na het middaguur ontstonden er steeds meer stapelwolken die er soms wel erg dreigend uitzagen.
Een patrijs. Dat was een mooi moment, want deze vogel had ik nog nooit eerder gezien. We zagen er twee opvliegen en tussen de gewassen van een akker verdwijnen. Maar gelukkig kwam er eentje even tevoorschijn, zodat ik deze foto kon maken, waar ik wel erg blij mee ben.
Nogmaals het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Hier wandelen en je denkt dat je in het buitenland bent.
 
Na een rondwandeling van zo'n 18 kilometer, ploften we enigszins moe, maar voldaan op de terrasstoel met een glaasje koude cola en het prachtige uitzicht over het dal van Walem voor ons. Een nieuwsgierige vink kwam even een kijkje nemen.
Ik maakte deze keer wat minder foto's van de vogels rondom het huisje. Jeroen des te meer, zijn foto's staan in een aparte blog.
We kwamen met regen, kregen vervolgens wat grijs weer en gemiezer. Daarna een stralende dag, en de maandagochtend werden we getracteerd op deze mooie donderwolk
gevolgd door een spetterende lichtshow waar de vonken vanaf sprongen. Kort maar hevig was het onweer. En na een half uurtje, kwam er alweer een waterig zonnetje door.
Maar voor ons zat het weekend erop. Met een glimlach en een heleboel foto's keerden wij huiswaards, terug naar de Razende Randstad.
 
Ik  vind het nooit leuk om zelf op de foto te gaan, maar deze spontane foto die Jeroen van mij maakte mag wel in deze blog.
 
Het was weer een heerlijk weekend!
Van dit soort dingen wordt ik gewoon heel blij: Lekker met zijn tweetjes weg van alle drukte van alledag, genieten van de natuur, de rust, het ontspannen leven, elkaar.
Meer hebben we niet nodig om blij van te worden. 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita