zaterdag 10 september 2016

Weekendje genieten op de Veluwe

Wat is Nederland toch mooi. Op iets meer dan een uur rijden, is het een en al rust en natuur. De Veluwe, een van de mooiste stukjes natuur in Nederland. De Veluwe is groot. Dit keer verbleven wij in Nunspeet aan de rand van het Hulshorsterzand en vlakbij het Leuvenumse bos met de Hierdense beek. Genoeg mogelijkheden voor een lange wandeling.


Wij verbleven in een heel leuk huisje aan de rand van Nunspeet,  vlak bij de natuurgebieden.




Paars





Begin september betekent ook....bloeiende hei....
De wandeling van vrijdagmiddag ging deels door het bos, en deels over de prachtige paarse hei






Veel vlinders zagen we niet meer, en ze waren weer heel druk en fladderig. Ook de vele heidelibellen wilden niet stilzitten. Gelukkig had dit koolwitje even wat rust nodig en kon ik toch nog een vlinder op de foto zetten.






Op zaterdag reden we met de auto naar de Hierderweg, om daarvandaan de ruim 15 kilometer lange wandeling te maken over het hulshorsterzand,  en vervolgens langs de Hierdense beek door het Leuvenumse bos. Ik vind dit een van de mooiste wandelingen die er in Nederland zijn.





De ochtend was nog wat grijs, geen mooie mistbanken,maar wel laaghangende wolken, later kwam de zon er goed bij en toen we in het bos liepen was het aangenaam warm.




Nu is het genieten van de paarse hei.....




En straks kleurt het bos prachtig rood, geel en bruin....alleen in het najaar is er een kans dat na veel regenval de beek overstroomt, en dan zijn de wandelpaden niet meer  zo begaanbaar als nu.










De eerste tekenen van de herfst dienden zich al aan,we zagen meerdere spinnenwebben van kruisspinnen in het bos.







Een van de grafheuvels in het Leuvenumse bos.



Zondag begon donker met flinke regen- en onweersbuien. In de middag waren de buien wat minder zwaar en kwam de zon er ook af en toe bij.




Net na een regenbui,ik hoopte op regenboog, omdat achter mij het zonnetje begon te schijnen,  maar helaas, dat droomplaatje ging niet door...




Terwijl ik in het zonnetje mij bezig hield met het fotograferen van een mestkever, verscheen deze donkere lucht. Nog 10 minuutjes lopen naar het huisje.....toch maar even wat tempo gemaakt om voor de volgende bui binnen te zijn.





De mestkever die even wilde poseren.





Collage met wat  beelden van ons weekendje Veluwe.



Het was weer genieten, een paar daagjes weg maar het voelde als een mini vakantie. We gaan zeker nog een keer terug naar het huisje op de Veluwe, want  de prachtige omgeving verveelt nooit.

21 opmerkingen:

  1. Hoi Ghita, fraaie opnames van dit bekende gebied, en zeker nu als de bronst begint!

    gr Louis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ghita
    mooie foto's dat hei is mooi vast genoten daar.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou ik heb van je weekend genoten :-) Mooie heide en het Leuvenumse bos is wel erg mooi.Wij willen daar ook wel elk jaar een keer naartoe. Straks in de herfst is het ook prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Ghita, geweldig mooie landschap serie. Ik heb de foto's beleefd alsof ik er zelf bij was. Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ghita,
    Prachtige beelden,. Mooi die paars-rose kleuren.
    Gaaf die meestkever.

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ghita,
    Mooie impressie van het gbied. De paarse heide voegt veel kleur toe.
    Je openingsfoto vind ik heel erg mooi.
    Hartelijke groet, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel mooi en sfeervol weekend zo te zien ..Ik had de inktzwam groter geplaatst .. zo vroeg Maar daar heb je vast een reden voor waarom alleen in collage

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi en sfeervol weekend zo te zien ..Ik had de inktzwam groter geplaatst .. zo vroeg Maar daar heb je vast een reden voor waarom alleen in collage

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vond de foto niet mooi genoeg, te weinig tijd genomen voor een mooie compositie :-)

      Verwijderen
  9. Oh wat prachtig allemaal... Je weet ik kom ook vaak op de Veluwe. Ik vind de combinatie bos en open land zo mooi en inderdaad: de hei!

    Dat huisje ziet er ook geweldig uit.

    Ik zag die grafheuvel... Ik voel me altijd onprettig in de buurt van zo'n heuvel.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk om foto's uit mn eigen omgeving te zien die anderen hebben gemaakt! Je heb het allemaal mooi weergegeven, de paarse heide de Beek die altijd fotogeniek is en je hebt genoten van de wandeling die idd heel erg mooi is, van alles wat ; hei , bos en een beek. Ik heb zitten genieten van je blog, heel erg mooi ! Groetjes Adria

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige omgeving. Heb daar in mijn jeugd heel wat jaren doorgebracht in de zomer. In het bos stonden toen nog duizenden kantharellen. Zag er vorig jaar niet een meer. Waarschijnlijk uitgestorven door ondeskundig plukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie serie foto's Ghita. Fraaie luchten bij de laatste twee heidefoto's. Prachtplaat van de kever.

    Groetjes,
    René

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Ghita,
    Je laat met prachtige beelden zie hoe mooi de Veluwe is. De kleurige hei en de donkere luchten brengen wel iets extra's.
    Groetjes, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hallo Ghita, wat een mooie foto's heb je kunnen maken van de heide, bos en die mestkever. Prachtig. Dat moet inderdaad genieten zijn geweest.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw Ghita, wat een schitterende foto's van de Veluwe! groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is het toch prachtig op de hei als hij in bloei staat. Op de Veluwe kun je dan goed vooruit. Mooie openingsfoto. Jullie hadden een fijn huisje ook. Dat moeten heerlijke dagen zijn geweest.
    Groeten, Gonnie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat ziet er uit als een heerlijk weekendje GHita, en precies in de goede tijd van het jaar met de prachtig bloeiende heide. Die donkere luchten had je liever niet tijdens je wandelingen maar voor de foto's zijn ze toch wel erg mooi!
    Leuk huisje ook, een adresje om te onthouden, dank!

    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hi GHita,
    Wat een mooie gevarieerde blog! Die vlindertuin is echt een sprookjestuin. Wat een mooie foto's van bijzondere vlinders! De hei en de landschapsfoto's met wild ook echt prachtig! Ik heb alleen maar langs de snelweg hei in bloei gezien, maar dit is wel even wat anders ;-))) De mestkever vind ik ook erg mooi! Het was even leuk om zo door je foto's te wandelen!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog. Bedankt voor je reactie
groetjes Ghita